Home Gastvissers Zoutelande met Joost

Zoutelande met Joost

Advertenties


Hoi Peter,

Een verslagje voor je site:

Afgelopen vrijdag kriebelt het… wat doe ik nog in Eindhoven! Het is prachtig weer en om 3 uur s’middags ben ik het beu op kantoor. Ik spoed me naar huis kleed me om en leg de visspullen inclusief nieuwe strandkar en box in de auto. 170KM naar Westkapelle.. Gelukkig rij ik voor de files uit en ben op tijd op de Joosseweg om mooie steekzagers te halen bij Zuiderduin. Hier krijg ik de tip om Zoutelande te proberen daar Domburg wat tegen valt de laatste dagen zegt de beste man. Zo gezegd gedaan.

Zoutelande met Joost

Op naar het speeltuintje en aangekomen zie ik al een aantal vissers op rechts staan. Het is net hoog water dus alle tijd eens rustig te kijken welke stek te nemen. Gekozen voor de linkerzijde richting kustlicht. Met afgaand water probeer ik de branding om een baars te verschalken en na 2 kleinere exemplaren circa 20 centimeter een grote klap op de linker hengel. Flink gevecht maar ik land een Zeebaars van 50 CM !

Zoutelande met Joost

Zoutelande met Joost

Mijn dag kan eigenlijk al niet meer stuk en dan te bedenken dat de schemer nog in moet vallen! Na 2 ondermaatse botjes en nog een klein baarsje (alle zwemmen weer) vang ik mn eerste tong. In het uur hierna vang ik nog 3 tongen en een maatse bot.

Zoutelande met Joost

Dan rond 00.00 (00.30 laag) word het erg stil in de toppen en word het aas in razend tempo van de haken gehaald (krabben?) Ook de Belgen in het vak naast me klagen over de enorme vreterij. Tot 2.30 nog geprobeerd met opkomend maar helemaal niets meer. De Zeebaars is heerlijk op de huid gebakken de volgende dag met salade en de tong smaakte ook weer goed!

Zoutelande met Joost

Al met al geen slechte sessie al hoop je op meer als het begin goed is!

Met vriendelijke groet, Joost

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

6 reacties

 1. Wermer > september 11, 2012

  Antwoord

  Hoi Joost,

  Toch leuk gevangen, hoop ook altijd als ik een goed begin heb dat het ook door blijft gaan.
  Maar dat gebeurd helaas niet vaak.
  Wel lekker een maaltje zelf gevangen vis, verser kan niet!!

  Groeten Werner.

 2. Bjorn > september 11, 2012

  Antwoord

  Hoi Joost,

  Mooi verslag en lekker gevangen jammer van de vele aanwezige krabben.

  Groetjes,

  Bjorn

 3. Peter(Fishguppy) > september 11, 2012

  Antwoord

  Hoi Joost,
  leuk bericht, maar van die krabben moeten we toch eens met zijn allen vanaf!
  Denk nu eens goed na en kijk eens als je een krab binnen haalde, zit het meest aas er nog aan en de haken waaraan geen krab zit, zijn leeg, omdat aan de haak waar de krab aan zit, geen garnaaltjes en gupjes durven te komen, omdat ook zij tot het voedsel van de krabben behoren!

  In de winter zit er ook net zoveel krab en dan blijft het aas er wel aan, omdat de garnaaltjes weg zijn, simpel als wat!

  Groetjes peter

 4. a de ruiter > oktober 12, 2012

  Antwoord

  hallo joost,
  langs deze weg zou ik graag in contact willen komen met leuke zeevissers die in de omgeving van eindhoven wonen. zodat we een x samen kunnen zeevissen. je mag mijn email adres tonen… mvg
  a de ruiter

 5. Joost > oktober 12, 2012

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Ik heb je een mail gestuurd ik wil graag a. de ruiter zijn emailadres ontvangen.

 6. arjen > oktober 19, 2012

  Antwoord

  hallo joost,
  zou je contact met mij kunnen opnemen. ik heb helaas nog nix van je vernomen. ik zou graag een vis afspraak met je willen maken.
  mvg a de ruiter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *