Home Gastvissers Opzoek naar iets plats

Opzoek naar iets plats

Advertenties


Hoi Peter en andere Visliefhebbers, Na het lezen van je verslag samen met Simon en Anton kon ik het niet langer meer laten. Ik moest weer eens dringend opzoek naar iets plats. Maar wanneer? Ik heb het de laatste tijd (en nogsteeds) ongelooflijk druk met mijn php studie. Waarbij ik de eerste php cursus voor professionals met een 8.5 heb afgerond en nu sinds enige weken begonnen ben met de Masterclass. Maar heel de dag naar php code’s staren, terwijl andere mensen mooie vissen vangen kan erg tegen vallen. Na het zien van Simons tongetje’s kon ik het niet langer meer verdragen. Er moest weer eens gevist worden. Dus maandag ochtend vroeg uit bed. Even snel mijn visspullen inventariseren en snel naar de viswinkel. Ik had +-1.5 maand geleden een geheime oefensessie gehouden in de Dishoek. Maar vanwege de kou en een lek waadpak deze korttijdig moeten afbreken. Dus allereerst een nieuw waadpak gehaald. Ik heb deze keer 1tje van Grauvell gekocht en ik moet zeggen dat hij uitstekend is bevallen veel beter als mijn eerste. Goed snel dan maar naar Zoutelande! Het was vandaag een prachtige dag en ik had er echt zin in deze keer! Mijn gedachte een mooi maaltje scharren misschien en misschien een eerste tongetje. Door mijn ervaring van vorig jaar heb ik gekozen voor het Kustlicht.

Al wil je kans maken op een tongetje vroeg in het seizoen zal je het op diep water moeten zoeken. Om +- 16:30 neergestreken aan het kustlicht. Hengels snel optuigen en genieten maar.

Bij aankomst was ik de enige visser op het strand, maar later krijg ik nog een buurman, die ook zijn geluk kom beproefen. Het is lang wachten op actie dus maar snel even wat foto’s geschoten. Je moet toch wat als je niks vangt.

Het is inmiddels al 19:00 uur en laag water en ik begin hem alweer te knijpen. Het zal toch niet weer zo zijn dat wanneer ik een keertje ga vissen, ze weer niet willen bijten!!!

Ook de buurman heb ik nog niks zien vangen. En ondanks het lekkere weer begin ik toch een beetje te balen. Om 19:30 heb ik eigelijk wel gehad. Mijn buurman denk er precies hetzelfde over en ruimt de boel op en vertrekt naar huis. Ook bij mij zakt de moed weer in mijn schoenen. Ik denk nog 1 sigaretje en als die op is ga ik ook naar huis.Zo gezegd zo gedaan. Bij het binnen halen van hengel 1 zit er een maatse bot aan. Helaas geen foto vond hem niet de moeite waard. Ik denk he, er zit dus toch vis. Dan haal ik hengel nr.2 op en een doubletje ondermaatse schar. Ik heb het opeens niet koud meer en begin er weer in te geloven.

Dus maar snel effe de breekstaafjes op mijn hengels gedaan en nog wat doorgevist. Daarna krijg ik de eerste mooie beet van de avond, die ik jammer genoeg niet weet te verzilveren. Maar ik begin het weer naar mijn zin te krijgen. Nu staat Zoutelande sowiezo bekend dat het pas begint te lopen als het water aan het opkomen is. Maar om nu te zeggen dat het opeens als een trein liep zou overdreven zijn. Maar er gebeurde tenminste wat. En bij mij begon stiekum de gedachte te leven van mijn eerste tongetje. Windstil weer en wat mij ook opviel dat het water al goed op temperatuur was. Er waren zelfs een paar leipe Duitsers al aan het zwemmen. Dus ik dacht waarom ook eigelijk niet. Omstreeks 21:00 een mooie aanbeet op mijn andere hengel. Jammer genoeg maar 1 keer een felle beet en daarna niks meer. Maar om een beetje in beweging te blijven toch maar opgehaald. En jahoor van een afstand zie ik het al. Mijn eerste tongetje. Vrij magertjes maar toch 29 cm en daar mag je best tevreden mee zijn. En vooral al zie je de tijd die ik erin heb gestopt.

Haha ik ga 1 keertje en het is gelijk prijs. Aan mij de eer dit jaar om de eerste tong vanaf de kant te vangen op de Fishguppy site. Je bent visexpert of je bent het niet:) Dus heren mijn advies.Wat ik kan, kunnen jullie nog veel beter!!! Ik zou zeggen pak de hengels uit de schuur, want ze zitten er weer!!! Persoonlijk denk ik dat dit jaar heel goed gaat worden. (Ik moet leren dus het kan niet anders) Maar ik ben zeker trots op deze vangst al was het vandaag barslecht. En om 22:00 terug naar huis gegaan. Maar het Tongetje smaakte prima. Het smaakte eigelijk ook naar nog meer tong. Maar helaas ik moet morgen weer gaan leren.

M.vr.gr. De Visexpert

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *