Home Gastvissers Thomas aan West kapelle

Thomas aan West kapelle

Advertenties


Dag Peter, Excuses voor het late vangstberichtje! In plaats van zaterdagavond ben ik ’s vrijdags vanaf 18.00h gaan vissen aan de stek in Westkapelle. Over de vangsten kan ik kort zijn…..eerste aanbeet rond 20.00H , een klap zoals ik ze in ieder geval niet ken…..en zowaar kreeg ik een echte mooie zeebaars te zien, jammer genoeg bleef het bij zien. Bij het inhalen kreeg ik de baars met veel moeite tot tegen de kant, ik was zelf tot tegen de waterlijn gaan staan omwille van de rotsen maar jammer genoeg toen ik hem op amper 20 cm naderde koos de stekelridder terug voor het ruime sop. Voorzichtig geschat op ruim 50 cm. Na een uurtje vloeken en jammeren….de volgende en ja hoor 46cm zilvergrijze schoonheid kunnen landen.Prachtig. Van 21.00h to 23.00 (LW 22.00) geen tik te zien op enkele zeesterren na. Tussen 23.00 en 01.00 kon ik mijn ogen niet geloven. Gericht op tong aan het vissen en het resultaat?……5 net maatse gullen met één kopper van 58 cm. Echt bizar, zijn we op de zomergasten aan het jagen en komt die wintervis eruit. In ieder geval beter dan niks, het gaat zoals je zelf in je laatste berichtje wist te vertellen om het vangen toch? Helaas geen tong gezien, en nog veel helazerder geen fototoestel bij. Morgen , Dinsdag probeer ik maar ff aan zandvliet, om dan tegen de avond waarschijnlijk terug naar Westkapelle te rijden. Op hoop van zege. Hoe ver moet je nu eigenlijk ingooien vroeg ik me af. De gul en baars heb ik steeds op de hengel gevangen die ongeveer 40 tot 50 meter ver lag. Moet je voor de tong ver voorbij de palenrij gooien? Ik schat dat ik er 25 tot 30 meter voorbij lag (moeilijk te schatten). In ieder geval nog super bedankt voor je raad.

Vriendelijk groeten, Thomas

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

1 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juli 23, 2012

  Antwoord

  Hoi Thomas.
  Bedankt voor je bericht.
  Tong is de meest wispelturige vis van allemaal, de ene dag alles en de andere niets.
  Momenteel lijkt het erop dat de tong 3 a 400 meter uit de kust aast en ook in het donker niet dichterbij komt en daarom ben ik gezegend met een eigen bootje, maar ik vis ook graag van de kant en helaas is dat momenteel minder al zullen er best wel eens uitschieters zijn!

  Groetjes peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *