Home Strand en kantvisserij Tong vangen in de Nieuwe Waterweg

Tong vangen in de Nieuwe Waterweg

Advertenties

Dinsdag/woensdag 23/24 Juni

Toen ik maandag bij Frans Stok, uit (W)Hoogerheide, mijn aas steun voor de boot kwam ophalen, kwam het vissen ter sprake en hij zou, als hij tijd had, dinsdagavond met mij afspreken en tegen 17u, kwam het bevrijdende telefoontje, Frans ging mee! Om 18.15u heb ik hem op gepikt en we reden op ons gemak naar de beoogde stek, waar we juist voor 19.30u aan het water stonden.

Tong vangen in de Nieuwe Waterweg

We stonden eigenlijk te ruim uit elkaar, om het gezellig te maken, maar we gingen tenslotte om te vissen. Even later komt er een bekende tussen ons in staan, de 2 voudige Nederlands kampioen Kustvissen op rij, Arjan Heijboer. Frans en ik hadden moeite de vis te vinden, bij opkomend water in daglicht, terwijl Arjan er al een stuk of 5 had, ving ik mijn eerste ondermaatse, even later gevolgd door een dikke tong van 37 cm, in het schemer.

Tong vangen in de Nieuwe Waterweg

Tong vangen in de Nieuwe Waterweg

Met het begin van afgaand water komen de aanbeten gestaag opgang en ik vang er regelmatig een, bijna allemaal mooi aan de maats en Frans begint ook te vangen, terwijl Arjan duidelijk meer vangt.

Tong vangen in de Nieuwe Waterweg

Tong vangen in de Nieuwe Waterweg

Hoe verder het water afgaat, hoe beter de vangst begint te worden, doch, het zijn allemaal enkelingen, bij mij, in tegenstelling van bij daglicht, dat ik doubletten of tripletten vang op een korte tijd, moeten we nu uren maken, om de emmer goed te vullen. Ik begin mijn ogen de kost te geven, wat ik nog over heb, van het wedstrijdvissen en ga ook, nog dichterbij vissen en dan om 1 uur, mijn eerste triplet van de dag, 2 mooie tongen en een nipt ondermaats exemplaar.

Tong vangen in de Nieuwe Waterweg

Even later weer een doublet en nog wat enkelingen en tegen 2 uur verlaat eerst Arjan het parkoers en even later, Frans en ik, ook.

We hadden de gehele avond gezelschap van een vos, die bij iedereen probeerde de vis uit de emmer te pakken, daarom hoog op gehangen, zodat hij er niet bij kon, echt een brutaal beest, ik dacht trouwens, dat hij altijd aan de Zandmotor zat? Zal wel een andere zijn?

Tong vangen in de Nieuwe Waterweg

Bij de auto, blijkt Frans er in de 20 te hebben en ik 24 aan de maatse en 4 ondermaatse en nog 4 botten.

Tong vangen in de Nieuwe Waterweg

Dit was weer eens wat anders, dan de 3 uurs sessies van mij, waar ik op een korte tijd tussen de 10 en 15 maatse tongen vang, nu echt de dubbele tijd gespendeerd en dan een mooi emmertje vis, maar niet het dubbele van de dag sessies, maar toch ook leuk, maar wel ontieglijk vermoeiend. Ook zit de vis op minimale afstand, echt dichtbij in het donker, dus was even zoeken!

Groetjes Peter

Voor meer foto’s

Zie ook Onze Facebook Pagina

We zouden het erg op prijs stellen als u een like geeft, voor onze pagina en de verslagen, om verder te groeien in de toekomst!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

1 reacties

  1. rontak > juni 27, 2015

    Antwoord

    ik doe mee met zoveel tongen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *