Home Strand en kantvisserij Vissen Waterweg Europoort

Vissen Waterweg Europoort

Advertenties

Van morgen vroeg, om 05.30u kom ik aan bij de Waterweg en denk bij mezelf, zo dadelijk gaan de mannen van de Europoort mijn kant uit(Wedstrijd Edelkarper), eigenlijk wel grappig.Mijn leeglopers zitten vol met blazen en stinken een beetje, ik had de koelkast te hoog staan en ze zijn een beetje bevroren geweest.

De hengels liggen al snel in het water, de ene met een cocktail, van leeglopers en diepvries mesheften en ankerlood en de andere met alleen leeglopers en zonder ankers.

Waterweg

Als ik net sta, komen er al andere vissers aangelopen, van de kant van de manege en ook links van mij komt een andere visser.Ik heb al snel beet aan de cocktail, een bot is het resultaat.

Waterweg

Je zou denken dat begint goed en mijn katten zullen weer blij zijn.Maar als het een goed uur later licht begint te worden, sta ik nog steeds op 1 vis, als resultaat.Ik zie dan ook dat er in totaal 6 vissers staan, met mijzelf erbij.Mijn buurman komt een praatje maken en verteld dat er af en toe een gulletje wordt gevangen, maar over het algemeen erg slecht.Om een uur of 8 krijg ik een mooie aanbeet op de leeglopers en hij voelt aan als gul, maar niet erg groot.Hij is net niet aan de maat.

Waterweg

Als ik hem terug zet, blijft hij drijven en spoelt weer gelijk de kant op en dan zie ik dat zijn blaas uit zijn anus komt, dus ik bewaar hem maar in mijn emmer voor de katten.Tot dat moment ben ik volgens mij de enige die al iets gevangen heeft, maar dan is een man, die een 150 meter verder naar rechtas staat, zwaar aan het indraaien en dan komt er een dikke 60er aan de kant, knap om die hier eruit te krijgen!

Dan komt er een erg aardige man, die mijn kent van mijn site, Hans is zijn naam en hij vraagt of hij een foto van mij mag maken, die ik even later thuis al direct in mijn mailbox heb ontvangen.

Waterweg

Hans, bedankt!

Hans is zelf ook een verwoed visser en had gisterenavond ook zo’n gulletje als ik gevangen.Hij gaat vanavond weer zegt hij en na een gezellige babbel te hebben gemaakt gaat hij verder bij de andere vissers kijken.

Even later trek ik voor de 3e keer aan de verre hengel mijn voorslag eraf, omdat ik vast zit en besluit er de brui aan te geven.

Tja hier vis ik met 13,6 kg haaklijn en dan breekt de voorslag natuurlijk af, in plaats van de haaklijn, dat is weer nadelig met die dunne, nieuwe gevlochten lijn.

Ik neem voor mezelf voor dat ik hier op deze plaats voorlopig niets meer te zoeken heb, of ik moet serieuze andere berichten horen over iets plats, met een scheve smoel.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

12 reacties

 1. maup > april 5, 2010

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Stond er niet veel wind?,volgens mij had je hem recht in het gezicht.Wat nu?,De westerschelde, waar je vorig jaar om deze tijd mooie tongen ving.

  Groetjes Maup.

 2. Leo > april 5, 2010

  Antwoord

  Beste vissers,

  GOED NIEUWS !!!!!!

  De eerste Tongen zijn boven water gekomen in Zeeland !!! ( zowel vanaf de boot als vanaf de kant)
  (www.zeevisland.nl)

  Leo

 3. peter(fishguppy) > april 5, 2010

  Antwoord

  Hoi Maup.
  Nee hoor er was nauwelijks wind, kon lekker ver werpen.
  Ik zit te wachten op de monteur voor mijn buitenboordmotor, sta te popelen om met de boot te vissen, maar door de langdurige vorstperiode is er iets mis met beide motoren.

  Groetjes Peter

 4. willem(gaatvissen) > april 6, 2010

  Antwoord

  Hoi Peter(fishgyppy),

  Grappig, toen ik naar de wedstrijd van “de Edelkarper” ging en langs Wouwse Plantage en PM reed moest ik nog even aan je denken, die staat gullen te trekken in “de Europoort”.

  @leo alleen een berichtje gelezen over 2 tongetjes met een netje.Vangstplek lijkt me niet Zeeland, ze hebben het over bruin water en daar was het maandag kraakhelder.

  Vis greetz,

  Willem

 5. peter(fishguppy) > april 6, 2010

  Antwoord

  Dat zal aan de overkant van de westerschelde zijn geweest, tussen de strekkers in de buurt van Cadzand, maar dat maakt verder niets uit, zitten ze daar, dan zitten ze hier ook, maar het probleem is dat ze door de watertemperatuur nog te slaperig zijn om te azen, maar dat gaat elk moment gebeuren.

  Bij Dré Vriens hadden ze er al wel een aan de hengel, maar ook maar eentje, net aan de maat.

  Groetjes peter

 6. Leo > april 6, 2010

  Antwoord

  Hoi,

  Tong reageert op de watertemperatuur en op de daglengte !

  Ze zijn er dus al, maar moeten nog wat ondieper komen om te azen. Als de nachttemperatuur niet teveel onder de 8 graden zakt dan zijn ze er zo..!

  Leo

 7. Paul(DeVisexpert) > april 6, 2010

  Antwoord

  Beste Leo,

  Jij als trouwe lezer van de website moet toch weten dat de eerste tong in het seizoen vanaf de kant altijd door de visexpert word gevangen.

  Ik laat het je volgende week weten,mits tij en weer goed is 🙂

 8. peter(fishguppy) > april 6, 2010

  Antwoord

  Hoi Paul, mogelijk ben ik je dit jaar voor!
  Hihi.

  Groetjes Peter

 9. Leo > april 7, 2010

  Antwoord

  @Paul,

  Jij bedoelt de misexpert ?

  ( weer een type-foutje ??)

  Leo

 10. Paul > april 7, 2010

  Antwoord

  Hoi Leo

  We zullen binnenkort zien of ik het mis…..euhhhh vis heb.

  Gr.

  Paul

 11. Leo > april 7, 2010

  Antwoord

  Toch hoop ik dat je vis heb!
  (kunnen wij ze tenslotte ook vangen…die heeele grote dan..)

  Groet, Leo

 12. peter(fishguppy) > april 7, 2010

  Antwoord

  Ja Paul, dat hoop ik ook.
  En hopelijk vang je er dit jaar meer dan 5, op jouw “hotspot”.

  De moed niet zo gauw opgeven, als het eens een keer slecht gaat, maar gewoon doorvissen, net als de rest.

  Groetjes Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *