Home Zeevissen in Denemarken en buitenland Big-Game vissen in Miami met Ronny

Big-Game vissen in Miami met Ronny

Advertenties

Peter,

hier een verslag van mijn eerste dag big-game fishing in miami, als je iets wil aanpassen of veranderen dan doe je het maar………. July 30, vandaag ga ik voor de eerste keer vissen in Miami.

Ik heb een afspraak met capt Ralph van de Seacross2. Met een weerbericht van 35 graden plus, zonnig en bijna geen wind moet dit wel lukken. De boarding-time is acht uur in de morgen en de vistrip gaat zo een 4 uur duren. Na een ritje met de auto van zo een 30 minuten kom ik aan in de haven van Miami-Beach (omstreeks zeven uur) en al onmiddelijk ben ik onder de indruk van de goede parking, ruw geschat kunnen hier wel een 1000 wagens parkeren. Maar wat gezegd van de boten die hier in deze marina liggen. Niet te geloven wat je hier allemaal ziet…….. Dan maar op zoek naar de Seacross. Iedereen is hier super vriendelijk en na een korte verkenning zie ik de Seacross1 liggen en een eindje verder zie ik ook de Seacross2.

Big-Game in Miami met Ronny

Big-Game in Miami met Ronny

Big-Game in Miami met Ronny

De captain en zijn matroos zijn al volop bezig om de boot klaar te maken. Wanneer ze mij zien, komen ze mij gelijk verwelkomen en daarmee is de juiste toon al gezet. Ik ben de eerste aangekomene, wat voor capt Ralph betekent dat ik de eerste vis ga drillen. Na enkele minuten komt de tweede visser ook opdagen en tegen acht uur is iedereen aanwezig. Onze groep bestaat uit 1 braziliaan, 1 duitser, 1 man van noorwegen en een koppel van canada. Omdat er een dame aan boord is ga ik toch de eerste vis niet drillen maar de tweede. Captain Ralph heeft namelijk een gouden regel aan boord van zijn boot en deze is, –ladies first– ! Omstreeks acht uur verlaten we de haven en zetten we koers naar het viswater.

Big-Game in Miami met Ronny

Big-Game in Miami met Ronny

Ronny vol verwachting van wat komen gaat
In een paar minuten tijd maakt de matroos alle hengels klaar en tien minuten na het verlaten van de haven zijn we reeds aan het vissen. Kort daarna krijgen we al een eerste beet en kan de canadese dame haar eerste tonijn vangen. Daarop is het mijn beurt en inderdaad, enkele minuten later krijgen we opnieuw een beet en is het my time. Ik moet plaats nemen in –de stoel– en krijg de hengel overhandigd van de matroos. De vis voelt goed aan maar ik kan de dril maken zonder problemen.

Big-Game in Miami met Ronny

Big-Game in Miami met Ronny

Big-Game in Miami met Ronny

Het is ook een tonijn.

Big-Game in Miami met Ronny

Van een goede start gesproken. Na deze goede start blijven we aan hetzelfde tempo verder gaan en iedereen aan boord komt in de stoel te zitten en vangt zijn tuna. Wanneer ik voor de tweede keer aan de beurt ben heb ik onmiddelijk het gevoel dat dit een mooie vis is, geen sailfisch of blue marlin maar toch een vis die mij doet pompen en die veel van het materiaal vraagt.

Big-Game in Miami met Ronny

Big-Game in Miami met Ronny

Big-Game in Miami met Ronny

Captain Ralph roept al gelijk dat dit wel een shark moet zijn en geeft reeds orders aan zijn maat om 2 gaffen klaar te leggen.

Big-Game in Miami met Ronny

Wanneer de vis de boot nadert moeten we captain Ralph gelijk geven en bevestigen dat we hier inderdaad met een haai te maken hebben. Nu de dril bijna klaar is verlaat captain Ralph de brug en gaat hij samen met zijn maat de vis gaffen. Vol van de adrealinne bekijk ik hoe deze 2 mannen de vis gaffen en hem in de koelbox leggen. Ik stel vast dat ook de captain blij is met deze vangst en direct weet hij mij te vertellen dat dit een mooie vangst is.

Big-Game in Miami met Ronny

Big-Game in Miami met Ronny

Dat ik er zeer blij mee ben kan hij gewoon van mijn gezicht aflezen. We vissen opnieuw verder en iedereen vangt nog een vis, de meeste zijn mooie tonijnen en dan als laatste vangt onze duitse collega ook nog een haai van hetzelfde merk.

Na een mooie voormiddag, waar iedereen 2 maal vis heeft gevangen, nemen we nog een groepsfoto en is het tijd om als vrienden afscheid te nemen van elkaar. Voor mij is dit nog niet het einde want morgen ben ik hier terug!

Big-Game in Miami met Ronny

Big-Game in Miami met Ronny

Alvast vele groeten uit de States en later volgt natuurlijk nog een tweede vangstverslag, Ronny

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

8 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > augustus 7, 2011

  Antwoord

  Hoi Ronny,
  ik denk dat hiermee jouw droom is uitgekomen?
  Wat een schitterend verslag met mooie foto’s!
  Zie al uit naar jouw volgende verslag!

  Groetjes peter

 2. Wilfried > augustus 24, 2011

  Antwoord

  Hoi Ronny,

  Mooi , mooi, mooi….ben een beetje jaloers dat ik er niet bij kon zijn…
  Mooi geschreven, leest vlot net alsof ik er zelf bij was !

  Grtz,
  Wilfried
  Live To Fish

 3. ronny > augustus 24, 2011

  Antwoord

  Zoals ge wel weet Wilfried mag je er gerust ook bij zijn, voor mijn part mag je dan ook nog de grootste vis vangen, hahaha…………

 4. Sailor Preben > december 30, 2011

  Antwoord

  Hey Ronny!

  Leuk verslag van een wellicht nog leukere reis!
  Once-in-a-life-time vangsten wanneer je uit het nederige Noordzee gebied komt!
  Heb juist één vraagje: ik hoorde eens dat wanneer je een haai/rog vangt. Je deze zo snel mogelijk op ijs moet leggen, omdat die anders naar ammoniak begint te ruiken en vervolgens compleet om zeep is. Klopt dit?

  Goede vangst groeten,

  Sailor Preben

 5. ronny > december 30, 2011

  Antwoord

  Preben, wanneer we in de Noordzee een haai(ke) vangen dan zetten wij hem altijd terug maar daar in Miami was het een andere soort haai en de captain deed er echt alles aan om die binnen te halen. Volgens mij gewoon omdat ze daar voor die soort vis een goede prijs krijgen. Die mannen verkopen daar de vis bij aankomst en dat is zo een beetje hun drinkgeld (tip).
  Greets, Ronny

 6. Hendrik > juli 25, 2015

  Antwoord

  Hoi Ronny, ik heb met volle intresse naar je verhaal gekeken en gelezen, ik ga 7 oktober naar Miami voor een tussen trip van 12 dagen, dus mischien heb jij nog tips voor me , Groeten Hendrik van Oostrum , Amersfoort

 7. Nico > juli 25, 2015

  Antwoord

  Hoi Ronny. Wat een prachtig verslag heeft jij er op gezet en ook met mooi foto”s. Een lust om dit te lezen ben benieuwd naar je volgend verslag.

  Groetjes De Zeehondetemmer.

 8. ronny > augustus 3, 2015

  Antwoord

  Beste Hendrik,extra tips kan ik je niet geven, alles wat ik daar ervaren heb kan je lezen in mijn verslagen, deel 1 en deel 2.

  Alvast veel plezier gewenst tijdens je trip en hopelijk kunnen we ook jouw verslag lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *