Home Gastvissers Grevelingen/Banjaard

Grevelingen/Banjaard

Advertenties


Hoi Peter,

Gisteren zijn we met zijn achten gaan vissen op de Grevelingen, als opstappers met de MS Theo.

Grevelingen/Banjaard Grevelingen/Banjaard Grevelingen/Banjaard

Om zes uur in de ochtend vertrokken met onze zelf gegoten loodjes en beestenweer, eigenlijk is het nauwelijks droog geweest tot zes uur in de avond.

Grevelingen/Banjaard

Om acht vertrokken we vanuit de haven en al snel waren we op de plek waar we als eerste onze hengel uitgooiden, af en toe een aanbeet maar een vetpot was het niet.

Nou moet ik zeggen ik heb ook vrij veel benedendeks gezeten, omdat mijn jas op een gegeven ogenblik ging lekken op de naden en ik gewoon niet meer op temperatuur kwam.

Grevelingen/Banjaard Grevelingen/Banjaard

In de tijd dat ik gevist heb, op drie verschillende putjes, wist ik slechts twee visjes te vangen, een wijting en een steenbolk. De rest van de reuze gezellige ploeg deed het wel beter dan ik, maar super was het niet. Wel werden er zo af en toe hele grote wijtingen naar boven gehaald en verder wat kleine schol en schar.

Grevelingen/Banjaard

Aan het eind van de dag hadden we dan ook een enorme hoeveelheid aas over (zagers), die ik na een chineesje samen met Henk en Bram zou gaan opvissen op de stek van afgelopen week op de Banjaard. Ook kregen we nog een portie pieren van de gebroeders Padmos uit Nieuwerkerk, waarvoor nog hartelijk dank.

Grevelingen/Banjaard

Ook schipper Theo bedankt, ik begrijp ook wel dat de ene dag de andere niet is want als zelfs de boten vanuit de Oosterschelde de Grevelingen op gaan zal het ook daar niet vet zijn.

Grevelingen/Banjaard Grevelingen/Banjaard

Om 18:00 kwamen we aan op het Banjaardstrand en het water was al aardig aan het afgaan, bovendien trok de lucht open en werd het weer eindelijk goed.

Grevelingen/Banjaard Grevelingen/Banjaard

Binnen een minuut ving Bram zijn eerste wijtinkje en tot aan laag water vingen we vis, niet zo goed als van de week met opkomend water maar in ieder geval meer dan op de Grevelingen over de hele dag.

Grevelingen/Banjaard

Leuk was nog wel dat Henk een tripletje ving met drie soorten vis, te weten schar, gul(letje) en wijting.

Grevelingen/Banjaard

Verder (Willem) waren er ook weer meuntjes van de partij, waarvan er een zelfs vrij fors was. Ook waren er heel veel krabben en zeesterren aanwezig.

Grevelingen/Banjaard Grevelingen/Banjaard

Op het hele strand, buiten ons slechts twee vissers gezien.

Grevelingen/Banjaard Grevelingen/Banjaard

Het was een fantastische, gezellige vismarathon en oh ja het record kleinste vis vangen heb ik ook binnen.

Grevelingen/Banjaard

Groeten,

Maup,Henk en Bram en de rest.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

2 reacties

 1. peter(fishguppy) > december 6, 2009

  Antwoord

  Leuk en gezellig zo te zien, jongens.

  Groetjes peter

 2. Scharrejager > december 6, 2009

  Antwoord

  Hey Peter,

  Afgelopen zaterdag gevist aan het Beerkanaal. In 3 uur tijd zo’n 50 vissen gevangen, gul (tot 40 cm), schar, bot, steenbolken en zeebaars. Wellicht een leuke stek voor jouw om uit de auto te vissen. Kijk ook een op profish-hengelsport.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *