Home Gastvissers West kapelle met de Big Marlin

West kapelle met de Big Marlin

Advertenties


Op de haai of op de tong?

Ja, dat was vandaag de keus, die schipper Dré Vriends ons voor hield. Met acht man aan boord werd onze mening gepeild. Het overgrote deel van de opstappers koos voor de tong. Het was druk in de sluis toen wij om 07.30 uur van de Oosterschelde naar de Voordelta wilden.

West kapelle met de Big Marlin

Veel pleziervaartuigen, maar ook beroepsvaart. Na ¾ uur varen lagen wij ten anker voor Westkapelle. Het was er druk (13 bootjes) en wij vroegen ons af: op dinsdag? Wie werkt er dan? Maar ja, bij ons aan boord was het overgrote deel ook gepensioneerd……….. Tong vangen is iets speciaals. Op een bepaald moment in het tij komt de tong ineens te voorschijn, maar vandaag viel het niet mee. Ook de bijvangst was gering.

West kapelle met de Big Marlin

West kapelle met de Big Marlin

West kapelle met de Big Marlin

Dat is de Oostenwind, aldus Dirk. Noordenwind moet je hebben! Werd er dan niets gevangen? Jawel, aan bakboord was het Martin Keizer die behoorlijk ving. En in de middaguren Mart van Est.

West kapelle met de Big Marlin

Maar aan de stuurboordkant (en daar zat ik) was het toch wel erg rustig. De tong was ook nogal aan de kleine kant. Hans Krijger ving er wel, maar een doublet van 2 mini’s zet ook geen zoden aan de dijk. Maar………vang je op zo’n dag 4 tongen van 35 cm en groter, dan heb je een hele leuke dag met een prachtig maal tong van € 26,– de kilo op de vismijn. Geluk en pech liggen soms heel dicht bij elkaar. Of anders gezegd: één haar op je hoofd is weinig, maar één haar in je soep is veel………………….Dezelfde haar. Maar hetzelfde is van toepassing op de haai. Een haaitje van 40 cm is leuk, maar dat is het dan ook. Een haai van 1.25 meter is een vangst die je je leven lang herinnert. Ik had voor iedereen een onderlijntje mee gebracht. Van Mr. Gastel. Hij maakt hele mooie afhoudertjes van rvs van 12 cm. Ik heb ze zelf geknoopt en haken aan gedaan. En die vingen goed. Verkrijgbaar bij Super Mario in Willebrord en en Blue water fishing in Zevenbergen. Die laatste zaak is 5x zo groot geworden en is verhuisd naar het industrieterrein in Zevenbergen. Een kijkje nemen is zeker de moeite waard. Krijn en Anita, succes! Ik denk dat ik de volgende keer maar weer eens voor de haai ga stemmen. Het is toch wel bijzonder dat die beesten er zijn in de Zeeuwse wateren! En in de buurt van de Steenbanken vang je soms ook een makreel. Nog een week of vier en het seizoen is voorbij. Iedereen weer aan het werk! Een kort seizoen met zon dit jaar. Het kan natuurlijk nog komen, want september kan ook een hele mooie zonnig maand zijn. Dus wat mopperen wij nog! In de natuur, op de grote plas, met een boottocht van 1 ½ uur! Dus: wie het kleine niet eert, krijgt nooit een ponypeerd! (Achtmaals gezegde)

Kamperland, 3 augustus 2011/Ben Biondina

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *