Home Strand en kantvisserij Vissen aan het Beerkanaal

Vissen aan het Beerkanaal

Advertenties

Gisteren vanuit de late dienst, om 23.30u naar huis, mijn koffie gezet en mijn visspullen ingeladen, want ik ga terug naar het Beerkanaal. Om 01.00u ben ik ter plaatse en er staat helemaal niemand, dus ik kan weer op hetzelfde plekje gaan staan. Deze keer heb ik onderlijntjes met 2 dunne stalen afhouders gemaakt(heeft Rob voor gezorgt), om extra ver te kunnen vissen, ook de haaklijn dikte heb ik aangepast naar 11,2 kg met haaknr. 4 eraan, omdat ik nu weet wat een explosieve vissen je hier kan vangen! Maar de wind valt me een beetje vies tegen, het is zeker Noord 5, minimaal, schuin op de kop, dus van ver werpen komt niets in, vandaag.Als ik heb ingeworpen, doe ik eerst hetzelfde wat ik doe als ik thuis kom uit de late, een lekkere koude klets!

Beerkanaal

Proost!!

Mijn rechterhengel geeft af en toe een klein aanbeetje en de linker gaat fel te keer, zoals bij een paling, dus ik haal eerst de linker op en dat voelt weer goed aan.Een mooie paling is het resultaat.

Beerkanaal

De andere draait wel erg zwaar, maar dat voelt niet echt als vis. Het is een grote krab en er zit ook een tongetje aan, maar die is moeilijk te zien op de foto.

Beerkanaal

Het zou rond 3 uur hoogwater zijn en een uur voor die tijd gaat het echt helemaal los! Wat zijn ze groot!

Beerkanaal

Beerkanaal

Er zijn natuurlijk ook minder grote exemplaren bij.

Beerkanaal

Beerkanaal

Dan krijg ik af en toe een hele harde beet op mijn linker en als ik ga draaien, gaat hij echt als een zware vis, iedere keer een explosieve kracht die mijn molen gewoon bijna blokkeerd en het lukt me niet om hem tijdig boven te krijgen, dus geen paling, maar ik zal het nooit weten wat het was, hij loopt vast en nu weet ik hoe Rob zich van de week gevoeld moet hebben! Ik sta nog een kwartier na te trillen en de adrealine vloeit weer langzaam weg en even later ben ik het weer vergeten, want ik heb weer iets moois!

Beerkanaal

Een erg leuke Zeebaars
Dat maakt het vissen hier allemaal erg leuk en gevarieerd! Inmiddels zijn we de klok van 3 gepasseerd en valt het heel even stil, maar niet lang, als de stroming er weer in komt beginnen de aanbeten ook weer. De eerste draai met afgaand getij is weer best de moeite waard, een doubletje tong en paling.

Beerkanaal

Dan vang ik weer 2 keer iets plats, maar daar wordt ik niet echt vrolijk van.

Beerkanaal

Beerkanaal

Maar even later van ik toch nog een echte platte.

Beerkanaal

Dan gaat het niet meer zo snel, als het water weer gezakt is, gewoon af en toe een paling.

Beerkanaal

Beerkanaal

Beerkanaal

Rond 5 uur begint het te schemeren en ik werp voor het laatst in en krijg toch nog een leuk beet.

Baars nummer 2 heeft zich aangedient.

Beerkanaal

Dan ruim ik alles op en rijd weer huiswaarts, alhoewel het wel in mijn gedachte opkomt om nog even met afgaand water naar de tongen stek te gaan, maar nee, de kans is zo klein dat deze vrij is en mijn pijp is totaal leeg, ik ben afgebrand en het was weer goed om vandaag te kunnen vissen.

Ik blijf het ongelooflijk en erg jammer vinden dat je de paling niet meer mag meenemen, maar dat moeten we respekteren!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. Meunenmaaier > augustus 1, 2011

  Antwoord

  Peter!

  Keurig gevist! en lekker baarsjes! Ook Beerkanaal verslaafd aan het raken?!!

  En dat er aan het Beerkanaal weinig mensen meer komen vissen omdat de meeste niets vangen….hehe. Voor de verre werpers is dat natuurlijk heerlijk!
  En onbegrijpelijk haast hoeveel paling er zit!

  gr!

 2. Peter(Fishguppy) > augustus 1, 2011

  Antwoord

  Hoi Roland,
  ja werkt idd verslavend dat Beerkanaal.
  Echt een leuke stek, vooral met hoogwater!

  Groetjes Peter

 3. Johan > augustus 2, 2011

  Antwoord

  Was gisteren ook even gaan kijken. Blijkbaar lezen veel mensen deze berichten, uitverkocht huis.

 4. Meunenmaaier > augustus 3, 2011

  Antwoord

  Was er gister .. maar was niet veel. WEl 3 mooie tongen weten te vangen waarvan de grootste 37cm. Daarnaast (maar) 1 paling , een paar botten en 1 schar. Diegenen om mij heen vingen een paar botjes. Wel lachen om te zien dat Jan en alleman denkt daar makkelijk een visje te kunnen vangen…en dan niks of een botje vangen.

  gr!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *