Home Gastvissers Eldert, vissen op tong

Eldert, vissen op tong

Advertenties

Vandaag een hele dag cursus gehad . Even het een en ander bijspijkeren om mensen in nood te kunnen en mogen redden. En ja , dan kom je om 16.00 uur thuis, en de vrouw is ook voor dr werk tot laat in de avond weg , sja en je hebt dan ook nog gelegenheid om voor dat de winkel sluit aas te kunnen halen … nou ja , dan moet je gewoon toch? Snel de visspullen gepakt en naar Vlaardingen. Nog net op tijd bij Wout van Leeuwen en door naar mn visplek. Rond 17.45 uur lagen de lijnen in het water en wachten maar. Eerst eens kijken hoe laat het tij was en bleek dus rond 20.00 uur laag water te zijn. Niet het meest ideale tij maar dat maakte niet uit. Het ging me er om om even het koppie leeg te maken. Na een half uur ongeveer een flinke dreun op mijn hengel . Dat was geen tongenbeet en ook geen paling . Bij het binnendraaien had ik het al gauw in de gaten . Zeebaars , en bleek een mooie ook. Maar helaas , 40 cm en dat is ondermaats . Even een foto er van maken (dacht ik) en weer terug. Geen risico. Volgende draai weer een vis , een heel klein grondeltje.

Eldert, vissen op tong

Toen nog een 4 tal botjes en nog een grondel.

Eldert, vissen op tong

Eldert, vissen op tong

Dit was best een grote, helaas niet opgemeten maar ik denk dat ie toch rond de 20 cm was. Om 21.00 uur was mijn aas op en vond ik het wel welletjes ook. Volgende dag weer werken dus niet te laat maken. Vandaag geen tong gevangen , ook niet bij de andere vissers gezien. Maar die hebben nog wat uren voor de boeg. En nu wil ik mn verslagje doorsturen en wat zie ik …… grrr, foto van de zeebaars niet aanwezig. Helaas Peter , volgende keer beter .

Met visvriendelijke groet,

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juli 17, 2020

  Antwoord

  Hey Eldert, zo krijg ik op onze tongengroep(facebook) berichten binnen van redelijk tot volop tong, de laatste dag gewoon overdag en dan ineens een blank en dat zijn nou typische dingen wat het tongvissen betreft.
  Maar je bent er in ieder geval even tussen uit geweest, ook belangrijk en die zeebaars geloof ik gelijk!

  Groetjes Peter

 2. ies > juli 17, 2020

  Antwoord

  Hey Eldert,
  Je moet maar zo denken, verkeerd tij, zeker als het licht is en dan toch vis vangen helpt zeker om het koppie leeg te maken, wist je dat bot filee ook goed te pruimen is? Ik marineerde ze vroeger altijd, tegenwoordig laat ik ze zwemmen voor onze brabantse vrienden, de zeebaars komt ver tegenwoordig.Van de week zaten er rechts van mij een paar chinesen die hadden er ook 1.
  groetjes ies

 3. Gino > juli 17, 2020

  Antwoord

  Hoi Eldert,

  jammer dat je geen tong heb gevangen maar het moet toch heerlijk zijn om zo even na het werk te kunnen gaan vissen aan de waterweg…dit helaas een beetje ver voor mij !
  Toch nog wat beten en vis gevangen .
  Succes verder .

  grtjs Gino

 4. Nico > juli 17, 2020

  Antwoord

  Hoi Eldert. Toch nog even lekker aan de waterkant gestaan dat doet een mens zeer goed.Jammer voor je dat deze keer de Tong het laten af weten. De volgende keer meer succes dan en ook jammer dat ze Zeebaars iets te klein was en dat de foto was mis lukt. Leuk verslagje en met een paar mooie foto’s er bij maakt het compleet.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 5. Henry > juli 17, 2020

  Antwoord

  Beste Eldert,

  Het is fantastisch als je na je werk(om 16.00 uur) nog efkes aas kunt gaan halen en dan om 17.45 uur je beaasde haken al in het zilte nat hebt liggen, wij moeten helaas zo’n 2 uurtjes kachelen voordat we aan de waterkant zijn. Ondanks de mindere vangst toch genieten aan de waterkant, heerlijk toch!!! Jammer dat de zeebaars net niet aan de maat was, volgende keer beter, ge moet er ook ’n bietje geluk bij hebben!!! Goed om te horen dat Ies evenals Peter de bot voor ons terugzet.Veel plezier en ’n goede vangst bij je volgende sessie.

  Groetjes, Henry

 6. jack jozen > juli 17, 2020

  Antwoord

  Hallo ELDERT

  DAT IS TOCH SUPER ALS JE OP DIE MANNIER DE DAG VOL KUNT MAKEN DAT IS VOOR ONS BRABANDERS NIET WEG GELEGD EFFEN TUSSEN DOOR BIJ ONS HEB JE GEEN WATER HE. jAMMER DAT DE ZEEBAARS NIET DE MAAT HAD ANDERS HAD JE NOG EEN PANNEKE VIS VOLGENDE SESSIE ZAL DAT WEL LUKKEN VEUL GROETJES jACK.

 7. JACK > juli 17, 2020

  Antwoord

  Het verkeerde letter type sorry

 8. Leen > juli 17, 2020

  Antwoord

  Je heb toch weer even van de zoute lucht kunnen genieten

 9. hugo > juli 17, 2020

  Antwoord

  Hallo Eldert,

  Leuk man als je zomaar kan zeggen ik ga eventjes vissen aan de waterweg,en met een slecht getij je visje kan vangen is niet aan iedereen gegeven hoor!Het hoofd eens leegmaken kan soms wonderen doen en is rustgevend.Succes bij je volgende sessie.

  Groetjes Hugo

 10. Stefan > juli 18, 2020

  Antwoord

  Hoi Eldert, jammer dat de tong het liet afweten, maar toch nog wat visjes gevangen gelukkig.
  Groeten, Stefan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *