Home Bootvis verslagen All in ankervissen met Northseacharters

All in ankervissen met Northseacharters

Advertenties

We hadden een all in geboekt bij Ludo van Northseacharters, mijn makker Frank en ik(Peter), all in kost bij Ludo, op maandag en dinsdag 50€, inclusief aas(tappen) voor 1 hengel, een hapje en drankje, soep en koffie of thee, naar behoefte. Dus voor onze 2e hengel was ik maandag nog even naar Dixhoorn in Yerseke gereden, om leeglopers, voor Frank en mij, een 80km heen en terug, die ik graag rijd, omdat ik er dan zeker van ben, dat ik topaas heb en dat is bij een ander niet altijd een zekerheid.

Ook kreeg ik op maandag mijn allerlaatste exemplaar van de Zeehengelsport binnen, in December opgezegd, omdat ik er al maanden geen inspiratie meer in kan vinden, het enige wat me nog kon inspireren was het artikel van John Willemse, over het bereiden van diverse vissoorten, dat zal ik zeker missen! De laatste 2 verplichte nummers zijn ongelezen, de prulbak in gegaan, alleen het plastic eraf gehaald, omdat ik ook rekening probeer te houden tegen de opwarming van onze aarde!

Over naar Dinsdag 6-2: In de ochtend vroeg opgehaald door mijn makker en we zijn bijtijds aan boord bij Ludo, juist op tijd om nog een plaats te kunnen kiezen, die we willen, de kop, Frank gaat rechts(zonkant) ik ga links, achteraf zou blijken, in de kou. Ludo doet niet aan reserveren van plaatsen en geeft die ook niet aan bepaalde mensen en dat is wel zo eerlijk, wie eerst komt, eerst maalt!

We zijn vandaag, als iedereen er is, met 8 vissers en de schipper, waaronder een paar bekenden, dus een zee van ruimte om met 2 hengels per persoon te kunnen vissen en tegen 8u liggen we al in de sluis, waar de nieuwe dekhand van Ludo, de trossen bedient.

All in ankervissen met Northseacharters

Als we geschut zijn, varen we een klein half uur en dan zijn we op de stek, waar ze zaterdag al met de middag de emmers vol hadden met grote scharren, dus dat belooft! we zijn dan ook snel aan het vissen en koud dat het is, niet normaal, ik zit precies in de koude wind, gelukkig ben ik goed aan gekleed.

All in ankervissen met Northseacharters

Al snel heb ik een doublet kleine scharren te pakken en aan de 2e, waar een tap aanzit, heb ik 1 mooie schar, voor de emmer.

All in ankervissen met Northseacharters

Terwijl ik er 1 en 2 vang, hoor ik aan de andere kant van de boot een bekend geluid, ieieieie, wat ik ken als mijn broekzak en ja hoor, ‘t is weer zover, hij vangt ze weer met 3!

All in ankervissen met Northseacharters

Ik vang er even later ook een keer 3 tegelijk, maar daar blijft het wel bij.

All in ankervissen met Northseacharters

Frank zou later de koning van de tripletten genoemd worden.

All in ankervissen met Northseacharters

De anderen vangen natuurlijk ook allemaal lekker, al gaat het volgens Ludo, bijlange niet zoals zaterdag, maar toch zijn alle vissers meer dan tevree. Na 10u krijgen we een heerlijke kop, met meer dan goed gevulde snert en wat later, een hotdog van Ludo, misschien nog spectaculairder dan zijn wereld beroemde mega uitsmijter! Een stuk turks brood, zoals ik het nog nooit gegeten heb, zo luchtig en mals en toch goed vullend, met zuurkool en hotdogworst en mosterdsaus, jammie!!! Er zijn er die er 2 lusten!

All in ankervissen met Northseacharters All in ankervissen met Northseacharters

Mijne makker zit te genieten in het zonnetje, wat de kachel genoemd word en ik zit te verkleumen van de kou en telkens als ik een visje schoonmaak, moet ik even gaan bij komen in de kachel.

All in ankervissen met Northseacharters

Frank kan zijne lol niet meer op en vangt lachend aan de lopende band vis net als de rest, vooral aan stuurboord.

All in ankervissen met Northseacharters

All in ankervissen met Northseacharters

All in ankervissen met Northseacharters

All in ankervissen met Northseacharters

All in ankervissen met Northseacharters

All in ankervissen met Northseacharters

All in ankervissen met Northseacharters

All in ankervissen met Northseacharters

All in ankervissen met Northseacharters

Maar als het laagwater voorbij is, draaien de rollen om, van de kou tenminste, maar niet van de vangst. Frank moet achter de kabine uit de wind gaan zitten en ik zit te bakken in de zon, mooi man! Maar al snel komt er bewolking opzetten en is het gedaan met de warmte en rond half 4 vind een ieder dat er genoeg is gevangen en we vragen de schipper om in overleg, te stoppen en terug te varen, zijn we lekker vroeg thuis. Eerst nog een groepsfoto, door Ludo gemaakt.

All in ankervissen met Northseacharters

Anker eruit en varen maar!

Bij aankomst blijkt de sluis gestremd en de Big Marlin ligt al vast aan de kant van de steiger en wij gaan er tegen liggen, om af te stappen en ik krijg nog een heel turks brood mee van Ludo, voor mijn vrouw en we hebben er gisterenavond van genoten, Ludo bedankt, was echt lekker!

We nemen afscheid van Ludo en de andere gezellige vissers na een meer dan geslaagde dag, lekker eten, koffie en voor de liefhebbers nog een biertje en er was ook gluewine, wat moet een visser nog meer en dat voor zo’n prijs?

We gaan het zeker een keer herhalen! Ik zou zegggen, neem gewoon de proef op de som en boek!

Groetjes Peter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Northseacharters!

Beste Zeevissers,

Op de volgende dagen zijn er nog wat plaatsen vrij:

Zaterdag 10/02/2018 Boot vrij beschikbaar voor Anker,- of Wrakvissen.

Zondag 11/02/2018 4 plaatsen vrij voor Ankervissen.

Zaterdag 17/02/2018 Boot vrij beschikbaar voor Anker,- of Wrakvissen. Z

ondag 18/02/2018 Boot vrij beschikbaar voor Anker,- of Wrakvissen.

Vrijdag 23/02/2018 8 plaatsen vrij voor Wrakvissen.

Zondag 25/02/2018 Boot vrij beschikbaar voor Anker,- of Wrakvissen.

Op alle andere dagen van de week bij ons boeken.

Wil je op een van deze dagen meegaan laat het dan even weten.

Groeten,

Ludo

Vanuit België: 0032 475 82 93 93

Vanuit Nederland: 0031 619 68 25 12

Northseacharters

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. Henry > februari 8, 2018

  Antwoord

  Hey Peter en Frank,

  Wederom met een gezellig groepje vissers een geweldig leuke vistrip gehad. Tripletten schar en daarbij de voortreffelijke culinaiere hoogstandjes van Ludo hebben er voor gezorgd dat jullie weer terug kunnen kijken op ‘n onvergeetelijk visdagje.
  De mooie bijgaande foto’s spreken boekdelen.

  Groetjes, Henry

 2. jack jozen > februari 8, 2018

  Antwoord

  Hoi Pedro en Frank wat een super dag de ene lol en de andere kou, maar je kunt wel zien aan de foto,s dat jullie een geweldige dag hebben gehad die Ludo weet de vis wel te vinden,en voor het inwendige kun je ook nergens beter zijn als bij Ludo.Groetjes Jack

 3. Nico > februari 8, 2018

  Antwoord

  Hey Peter. Een mooi verslag er van gemaakt en ook leuke foto’s daarvan genomen. Zo te zien had het iedereen aan boord veel plezier onder mekaar en daar ga je ook voor weg. En zo te zien was Frank niet te verslaan maar je Heeft allemaal vis gevangen niet slecht.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 4. huib > februari 10, 2018

  Antwoord

  hoi Mannen,

  Mooi verslag, had andere verplichtingen anders had ik ook mee gegaan als opstapper 6feb.

  Groeten
  Huib

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.