Home Gastvissers Wiebe gaat kijken

Wiebe gaat kijken

Advertenties


Heey Peter,

De afgelopen tijd helaas niet aan welke vorm van vissen dan ook toegekomen. Vanmiddag (19-03) ben ik een rondje wezen fietsen om van het mooie weer te genieten. Jullie zullen allemaal wel denken: fietsen, dat heeft toch helemaal niets met vissen te maken. Dat klopt natuurlijk. Ik ben met fototoestel de waterweg afgefietst, om zo 2 hobbys een beetje tegelijk te kunnen doen en heb zo een redelijke indruk kunnen krijgen wat er allemaal te vangen was tijdens het opkomende water. Ik ben bij de pont van Maassluis de waterweg overgestoken en van daar heen en weer naar de Pier van HvH gefietst.

Wiebe gaat kijken Wiebe gaat kijken

Wiebe gaat kijken

Op het westelijk havenhoofd van Maassluis zaten een vader en zoon die een dagje bootvissen in het water hadden zien vallen en nu vanaf de kant een botje vingen. Tot “de manege” zaten maar 2 vissers waar niet veel boven water was gekomen, wel hadden ze veel last van de wolhandkrabben die goed vertegenwoordigd waren in de waterweg. Vlak na de “manege” bij Maassluis zaten een 20 tal vissers. Op de terugweg had een enkeling een gulletje er uit weten te halen.

Wiebe gaat kijken

Tot aan de pier zat bijna niemand, bij de DSM zaten een 3-tal mannen die al de 2e dag achter elkaar voor niets enkele uren gezeten hadden. Op de pier was het weer een drukte van jewelste!

Wiebe gaat kijken

Een heleboel (Minimaal 20 vissers en 2 keer zo veel hengels) vissers, (helaas nog geen kunstaas-zeebaars vissers) maar de vangsten waren slecht, enkel een botje bij een visser en een wijting.

Wiebe gaat kijken

Ik hoop dat de vangsten beter waren nadat ik weg ging. Er zou nog wat water opkomen (1,5 uur voor hoog) Kortom, heel, heel mooi weer maar de vangsten waren niet geweldig hoewel hier en daar een gulletje was gevangen. Ik denk dat de meeste vissers tegen beter weten in en vooral voor het mooie weer kwamen. En in het zonnetje was het ook erg lekker. Hopelijk trekken de vangsten weer aan en kan ik daarna een “echt”verslag schrijven,

VISgroet, Wiebe

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

1 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > maart 20, 2011

  Antwoord

  Hoi Wiebe,
  dat was lang geleden!
  Leuk om weer eens een bericht van jou te krijgen, zie al uit naar een verslag van het vissen.

  Groetjes peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *