Home Strand en kantvisserij Waterweg, samen met (Tongenfluisteraar)Rob

Waterweg, samen met (Tongenfluisteraar)Rob

Advertenties

 

Gisterenochtend eerst naar het Erasmus op poli en na thuiskomst even Rob gebeld en afgesproken om 2 uur in de middag, op een stek aan de Waterweg. We arriveren gelijktijdig en gaan eerst even checken of er nog plaats is en er staan al 4 vissers, maar er is nog een krappe ruimte voor 2 personen. Het staat bij tijd en wijl, gigantisch te plenzen, maar we besluiten het er toch maar op te wagen en we nemen beiden plaats tussen de andere vissers, we staan krap 15 meter uit elkaar, maar als je elkaar verstaat is dit geen probleem. We zijn al snel aan het vissen, Rob vist met zelf gemaakte, geclipte onderlijnen, welke er echt fantastisch uitzien, binnenkort zijn systeem maar eens goed bekijken of om tips vragen! Ik zie al snel beetjes en Rob ook, bij mij brengt het een botje waar ik helemaal “vrolijk” van word. Rob begint voortvarend, met een doublet dikke wijting.

Waterweg, samen met (Tongenfluisteraar)Rob

Ik vang weer een steenbolk en een ondermaatse wijting achter elkaar, maar ik heb voor mezelf besloten om geen ondermaatse vis meer op de foto te zetten! Tussendoor is het weer reuze gezellig en ik luister graag naar Rob zijn verhalen en dan zien we op Rob zijn hengel een gigantische doorbuiger en als hij gaat draaien, roept hij, dat is een dikke! Na een gevecht wat uit pompen en draaien bestaat, ligt er een dikke gul aan de kant en trots als een pauw gaat Rob er mee op de foto.

Waterweg, samen met (Tongenfluisteraar)Rob

Waterweg, samen met (Tongenfluisteraar)Rob

De gul is op de kop af, 65 cm en is goed voor “De strijd der giganten” en misschien ook voor het jaar record van De Eurovissers.

Waterweg, samen met (Tongenfluisteraar)Rob

Rob geeft de gul aan mij, waarvoor dank en ik pas gelijk de keelsnede weer toe.

Een fantastische start van de vissessie voor Rob en bij mij blijft het erg stil en ik zit een keer in de knoop met de buurman links van mij, wat mij weer een onderlijn kost. Met Rob zit ik totaal niet in de knoop en de mannen links van mij zie ik ook niets opdraaien, behalve een bot.

Als Rob op een gegeven moment, net voor het duister bij mij staat te kletsen, zien we een doorbuiger op mijn Grauvell en hij voelt redelijk aan de maat en als ik denk, eindelijk, de buit is binnen, lost hij een 20 meter van de kant, tja dat hoort er ook bij, maar leuk is het niet, als je er zolang op gewacht hebt! In het donker hebben we beiden erg veel aanbeten, vooral met afgaand water en voor mij brengt het nog 2 ondermaatse gulletjes en Rob vangt de ene na de andere, maar vele ondermaatse gulletjes en wijtingen en dan heeft hij alweer een dikke wijting te pakken.

Waterweg, samen met (Tongenfluisteraar)Rob

Hij heeft de vis nog niet onthaakt en op de andere hengel weer een overduidelijke gul aanbeet en hij draait hem weer pompend binnen.

Waterweg, samen met (Tongenfluisteraar)Rob

Ook deze meet voor in de 50 cm.

Ik snap er helemaal niets meer van?

Waterweg, samen met (Tongenfluisteraar)Rob

Maar ik ben wel erg blij, dat ik weer niet door het Erasmus ben gebeld over de uitslag, wat betekent, dat alles nog steeds goed is met mijn niertje!

De andere vissers waren om 17.30u al weg gegaan en wij ruimen tegen 20.30u op en ik heb welgeteld 5 ondermaatse visjes gevangen in deze voor mij zijnde vismarathon en Rob, heeft er 20, waarvan 5 aan de maat.

Zit ik hiermee? Nee totaal niet, ook dit is vissen en Rob heeft het vandaag geweldig gedaan, als enige van 6 vissers, enkele mooie gullen eruit gesleurd. Ik heb genoten van het zien vangen!

Rob bedankt voor de gul, ook al was hij ziek, het waren 2 mooie filets!

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

16 reacties

 1. Maup > december 5, 2012

  Antwoord

  Hoi Peter en Rob,
  Wat een mooie gul zeg,Rob heeft het echt in zijn werpvingertje.Ik ben blij dat het goed gaat met je gezondheid.Maar wat mankeerde de zieke gul Dokter Schuurbiers?

  Groetjes Maup.

 2. Peter(Fishguppy) > december 5, 2012

  Antwoord

  Hoi Maup.
  Er zaten wondjes aan de buitenzijde, denk een zeeprik(zuigplekken), filets zagen er erg mooi uit!

  Groetjes peter

 3. Werner V > december 5, 2012

  Antwoord

  Toch een mooie gul en lekker aan de waterkant kunnen staan mannen. 65 cm is al een beste om die er op de waterweg uit te krijgen. Hopelijk kan ik mijn pr dit jaar ook verbeteren maar met 75 cm word dat al wat moeilijker vrees ik. Eerst al maar eens zien dat ik terug aan de waterkant geraak.

  Grtz
  Werner V

 4. Meunenmaaier > december 5, 2012

  Antwoord

  Peter en Rob,

  beide proficiat! Peter met de uitslag en ROb met die wel erg mooie gul. Mijn record kantgul staat nog steeds op 65cm.

  gr!

 5. rob > december 5, 2012

  Antwoord

  peter bedankt voor de leuke sessie en uiteraard voor de mooie pieren,ik hoop dat de filetjes smaken,we doen dit binnenkort weer een keertje dunnetjes over.

 6. Johan het (loze) vissertje > december 5, 2012

  Antwoord

  Proficiat Peter met je niertje, en Rob met zijn gul. Rob is de tovenaar van de WaterWeg, weet ze altijd te vangen.

  Gr.

  Johan het (loze) vissertje

 7. Werner R. > december 5, 2012

  Antwoord

  Hoi Rob en Peter,

  Mooie gul, ik heb geen probleem met het verbeteren van mij pr. dit omdat ik nog geen gul van de kant heb mogen vangen.
  Ik vind het ook altijd net zo leuk om te zien vangen of zelf vangen..

  Echt lang volgehouden deze keer Peter, maar liefts meer dan zes uur gevist!Proficat in ieder geval Rob met je eerste plaats op de lijst der giganten.
  Hopelijk worden er nog meer gullen gevangen.

  Groeten Werner R.

 8. John > december 5, 2012

  Antwoord

  Hoi Rob en Peter,

  @Peter, super dat je weer niet gebeld ben en je nier het dus goed doet!

  @Rob, gefeliciteerd met deze voor de Waterweg stevige gul!

  Groeten John

 9. Simon ( Scheveningen) > december 5, 2012

  Antwoord

  Hoi Peter en Rob,
  Ziet er weer geweldig uit. Wat een mooie gul!
  Rob heeft natuurlijk die tongen ingefuisterd dat zij tegen de gullen moesten zeggen “pakken jullie het aas maar, wij wachten wel weer tot het voorjaar” en die stomme gullen trappen er weer in!
  Als de wind een beetje meezit ga ik binnenkort ook maar weer eens richting Waterweg. Eens kijken of fluisteren bij mij ook helpt.

 10. mario > december 5, 2012

  Antwoord

  Hoi Rob en Peter,

  Weer lekker gevist zie ik !!!
  Volgende keer hoop ik mee te kunnen gaan.
  Lijkt me lekker om die gullen in de pan te gooien.

  Groeten mario. šŸ™‚

 11. rob > december 5, 2012

  Antwoord

  mario de volgende keer ga je gewoon lekker een keer mee. en simon die tongen zitten er ook nog hoor vorige week nog gevangen,maar nu ga ik gericht op gul vissen met grotere haken.

 12. werner R. > december 7, 2012

  Antwoord

  NIEMAND GAAN VISSEN VANMORGEN??

 13. Peter(Fishguppy) > december 7, 2012

  Antwoord

  Hoi Werner, ik niet!
  Jij wel??

  Groetjes peter

 14. Werner V > december 7, 2012

  Antwoord

  Ikke wel ja, in mijn neus maar moest de paling terugzetten volgens de wetgeving :-))

 15. werner R. > december 7, 2012

  Antwoord

  hahaha

 16. Paul > december 7, 2012

  Antwoord

  Leuk verslag Peter….:) Heb er van genoten..

  Gr.

  Paul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *