Home Bootvis verslagen Wintervis, massaal, erg vroeg in de Voor-delta

Wintervis, massaal, erg vroeg in de Voor-delta

Advertenties

Gisteren 23-09-2017, stond er eindelijk weer eens een bootsessie gepland, met mijn allerbeste makker Frank en we hadden er zin in! Vooraf leeglopers verzameld en met veel moeite 6 ons bij elkaar geraapt, tjonge dat was afzien, niks meer gewend! Ook een bakje mesheften uit de vriezer gehaald en een paar bakjes gezouten tappen, gehaald in mei bij Lobbezoo en volgens hem zouden ze maar 8 weken houdbaar zijn, in de koeling, dus ik was benieuwd, ze zagen er eigenlijk nog top uit.

Om 07.30u is Frank bij mij en onderweg hebben we het over onze gezamelijk geplande reis naar Denemarken, a.s. mei en over mijn boot en de motor problemen vorige maal, met de te weinig toeren en we zijn benieuwd hoe het nu gaat en om half 9 zijn we aan de steiger, alles op ons gemak voor bereid en dan zien we dat de sluis aan de binnenzijde open gaat, dus snel alles op de boot en gaan en een stukje vol gas erop en hij gaat als een speer, maar als we een tijd later uit de sluis varen en buiten de pieren het gas erop gaat, komt de motor niet verder dan 3200 toeren en 20 km/u, balen, maar toch gaan we vissen en worden door iedereen voorbij gescheurd, het is weleens andersom geweest, maar rond half 10, zijn we op de beoogde plaats en zien dat iedereen massaal naar de R1 vaart en wij liggen lekker rustig alleen!

Rond kwart voor 10 zijn de onderlijnen, beaast met leeglopers aan de onderste 2 haken en een mesheft of een tap op de bovenste haak, te water gelaten en er staat een harde stroming, maar niet te hard, ondanks, dat we een dag na springgetij zijn! Onze toppen staan met regelmaat te dansen en na een bakje gaan eens kijken en het begin is gemaakt met mooie maatse vis en het valt op dat de eerste vissen op de tappen zitten, dus ze zijn kieskeurig.

Wintervis, massaal, erg vroeg in de Voor-delta

Op de 2e zit een doublet en weer een op de bovenste haak!

Wintervis, massaal, erg vroeg in de Voor-delta

Alhoewel de hengels van mijn makker net zo uitbundig de salsa danste, zit er bij hem geen vis aan, onbegrijpelijk en inmiddels is ook de actioncam aangegaan, dus bijlange staan de vissen niet allen op de foto, maar we hebben er toch nog enkele leuke geschoten.

Hoe minder de stroming wordt tegen het lage water, hoe beter de vangsten worden en terwijl ik in de tripletten zit, moet Frank het doen met enkelingen.

Wintervis, massaal, erg vroeg in de Voor-delta

Wintervis, massaal, erg vroeg in de Voor-delta

Wintervis, massaal, erg vroeg in de Voor-delta

Frank kan ineens zijn lol niet op, als hij een doublet vangt, met een dikke 35+ wijting en hij krijgt weer praatjes.

Wintervis, massaal, erg vroeg in de Voor-delta

Als de stroming in zijn geheel is verdwenen en we een beetje  op de zwakke veranderlijke wind, liggen te dansen, bellen we Zwemer Watersport, wat het zou kunnen zijn, maar helaas is er geen monteur binnenshuis en ze proberen ons wat tips te geven, wat we straks moeten proberen, als we terug varen.

Met laagwater gaat het helemaal los, met tripletten, al zien de onderlijnen er niet meer zo leuk uit, alles in de war, met de Oostende ankerloden, vanwege het tollen van de boot en als de hengels eruit zijn en de onderlijnen ontwart zijn, stoppen we even met vissen om de vis schoon te maken.

Wintervis, massaal, erg vroeg in de Voor-delta

Wintervis, massaal, erg vroeg in de Voor-delta

Volgende maal maar met ankerloos lood vissen met het dode getij!

Als we de vis hebben schoongemaakt, de scharren geheel en de wijting, alleen de ingewanden eruit, hebben we toch al een leuk emmertje vis en dat voor september!

Wintervis, massaal, erg vroeg in de Voor-delta

Als de stroming er weer in komt, komt het gestaag weer op gang, met doubletten en overheerste de wijting met afgaand getij, nu, met het opkomende getij, zijn het mooie scharren die overheersen. Gewoon iedere maal, als we indraaien, na mooie aanbeten een doublet!

Wintervis, massaal, erg vroeg in de Voor-delta

Wintervis, massaal, erg vroeg in de Voor-delta

Wintervis, massaal, erg vroeg in de Voor-delta

Tegen half 3 ruimen we op, met een big op onze gezichten, maar als we terug varen en de tips van Zwemer opvolgen, het balletje van de benzine slang vol knijpen, vergaat de big smile ons en zal ik a.s. week maar weer contact opnemen, of er iemand kan komen van Zwemer, wat onder voorbehoud al besproken is.

Na een ruim half uur varen liggen we weer in de sluis en even later is de boot weer spik en span, want poetsen dat kan ie de Frank! Om 16u stappen we weer in de auto, van Frank en is het weer voorbij, onze topdag! Frank is heel blij, met de vis, die mee naar Essen(België) gaat en ik eet eerst mijn oude vis op en vang er nog wel, voor de boot in november weer uit het water gaat.

Dit heb ik nog niet eerder meegemaakt, zoveel mooie wintervis, zo dichtbij Neeltje jans en zo vroeg! Dat belooft!

Binnenkort, als ik eens veel tijd hebt, volgt de movie!

Groetjes Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

6 reacties

 1. Nico > september 24, 2017

  Antwoord

  Hoi Peter en Frank. Alweer een mooi vis verslag met ook natuurlijk mooie foto’s er bij van jullie vis sessie. En ook lekker veel plezier samen gehad dat is ook zeer belangrijk. Hoop dat de winter vis snel na de kant komt dan.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 2. Jack > september 24, 2017

  Antwoord

  Hoi mannen wat een visdag super zo,n mooie vis ik hoop dat het doorzet dan vangen we van de kant uit misschien ook nog wel eens een mooi portie,een mooi verslag en zo als altijd prachtige foto,s ,ik ben en wel een beetje jalours mijn vismaat [ de pastoor] op vakantie ,zit zelf thuis ziekenbroeder te spelen voor het vrouwtje maar alles komt zijn pootjes gr Jack

 3. Rob Torsk > september 24, 2017

  Antwoord

  Mooi verslag mannen en leuke foto’s.Wat wij altijd doen in Denemarken als er geen stroming is:een loodje van 60-80 gram recht langs de boot laten zakken en af en toe de hengel 10-20 cm rustig optillen en weer laten zakken.Daar wordt de vis helemaal gek van met felle aanbeten als gevolg.
  Groetjes,Rob

 4. sandra Verhulst > september 24, 2017

  Antwoord

  Mooi verslag Peter Ik hoorde dat het weer een hele leuke dag was en natuurlijk weer veel gelachen 😃

 5. huib > september 24, 2017

  Antwoord

  Hey,
  Ziet er goed uit mannen!
  Gr Huib

 6. Peter(Fishguppy) > september 25, 2017

  Antwoord

  Bedankt heren en jonge dame, voor jullie leuke reacties.
  Hey Rob, in Denemarken gaat jou tip zeker op voor geen stroming, maar op de Noordzee vissen we op anker en is het vis vangen op het dode moment tussen 2 getijden in, geen probleem, elke maal 3, maar alleen is het een probleem met de lange Oosteinde ankers aan de loden, door het zwieren van de boot, trekt de hoofdlijn telkens over het lood en verwart de boel, daarom in het vervolg met een rolloodje op het dode moment. Toch iig bedankt voor de tip, zal het onthouden als ik weer eens schollen ga meppen, misschien volgend jaar!

  Groetjes Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *