Home Gastvissers De dinsdagploeg aan de R1

De dinsdagploeg aan de R1

Advertenties


Zeevissers uit Veenendaal?

Het was even wachten afgelopen dinsdag op drie sportvissers uit Veenendaal. De drie mannen kwamen een dagje zeevissen op de “Big Marlin” van Dré Vriends uit Achtmaal. Even na achten stapten Ab, Wim en Anton-Jan aan boord. File op de A 27 was de reden voor hun late aankomst.

Je vraagt je dan af: zeevissers uit Veenendaal? Daar is toch geen zout water? Maar je staat versteld hoeveel mensen uit “het binnenland” graag op zee vissen.

Dus wat verlaat zette de “Big Marlin” koers naar de R 1. Een boei voor de deur van Oostkapelle. En om maar met de deur in huis te vallen: er zit daar momenteel veel schar. En ook nog een redelijk mooi formaat. Groter in ieder geval dan bij de Meerkerk.

De Big Marlin was weer opgeknapt en van der Rest Nautic uit Kats had mooi werk geleverd. Naast de drie musketiers uit Veenendaal waren ook Jan, Louis, Fons en Mark aanwezig. Vanaf het eerste moment na het ankeren was het bij mij al prijs. Bijna elke draai had ik vis. Aan de bakboordkant ging het moeizamer, maar dat zou ’s-middags veranderen! Het is gek, maar soms vang je aan de stuurboordzijde vis en niet aan de bakboordzijde en dan is het weer andersom. Hoe dat komt? Een raadsel voor mij en voor het vogeltje dat tot rust kwam aan boord.

De dinsdagploeg aan de R1

Wat hebben wij zoal gevangen? Eigenlijk alleen maar schar. Afgewisseld met een enkele (kleine) wijting of een (kleine) bot.

De dinsdagploeg aan de R1

De dinsdagploeg aan de R1

De dinsdagploeg aan de R1

De dinsdagploeg aan de R1

Iedereen viste met één hengel en Wim viste met een oude molen die bij menig hengelsportverzamelaar een plaatsje zou krijgen in zijn vitrine. Hij was van Ab zijn vader geweest. De molen piepte en kraakte, maar Wim ving wel vis.

De dinsdagploeg aan de R1

Eigenlijk had ik hem een vrijkaartje moeten geven voor de hengelsportbeurs die eind november/begin december in Utrecht wordt gehouden.

Na het keren van het tij was het aan de bakboordzijde te doen. Louis stond op plaats 8 en wist aan het einde van de dag dat er 50 scharren in zijn emmer zaten.

De dinsdagploeg aan de R1

Met één hengel dus!

Tussendoor zorgde Dré voor de nodige hartversterkers, ook wel pikketanissie in het Amsterdams genoemd. De fles was snel leeg, maar een palmpje op zijn tijd gaat er ook wel in. De Veenendalers zagen meer in whisky. En anderen hielden het bij een sinasje Kortom: eten en drinken was er weer genoeg.

De man naast mij: Anton Jan (van de rijke tak van de familie) kreeg echter geen visje op het droge, maar geloof het of niet. Ik geef hem een Mr. Gastel-onderlijn, en hij had daarna iedere draai vis! Raar, maar waar!

Het was weer een leuke dag, met een grol en een grap. Aan boord werd de vis schoongemaakt en de Zeeuwse Zilte Zaligheden konden mee naar huis. De vriezer is weer een beetje gevuld, dus als wij volgende week weer gaan, dan hoop ik vis te vangen voor een groot zout aquarium in Yerseke. Ik heb dat beloofd en belofte maakt schuld. Dus Joop, nog even geduld.

Allemaal veel visplezier gewenst!

Kamperland,

24 oktober 2012/Ben Biondina

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

1 reacties

  1. Peter(Fishguppy) > oktober 26, 2012

    Antwoord

    Hoi Ben,
    boeiend als altijd!Erg leuk met dat vogeltje.

    Groetjes peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *