Home Gastvissers Zoutelande

Zoutelande

Advertenties


Hoi Sportvisser,

Zaterdag een poging ondernomen om de eerste tongen van 2010 te vangen. Aankomst op de stek te Zoutelande omstreeks 19.00, ruim op tijd om een laagwater rond 23.00u. te vissen. Vismaat Mario vergezelde me en we maakten er een gezellige avond – nacht van, een lange sessie dat wel, want we visten nog 5 uur opkomend door.

Er stond een enorme stroming bij afgaand water wat ervoor zorgde dat we erg veel lijnbreuk leden. Veel materiaal verlies is nooit leuk al hadden we over onze vangst niet te klagen, vanaf de eerste draai zaten we aardig in de vis.Onze vangst bestond voornamelijk uit grote botten en kleine scharren.

Zoutelande Zoutelande
Zoutelande

 Het is nog vroeg op’t jaar, dat weten we allemaal maar ergens hoop je toch al op die eerste tong. Toen het donker werd keken we dan ook erg aandachtig naar de hengeltoppen en elke duidelijke beet wakkerde de hoop op “ die eerste “ nog aan.

Zoutelande

Helaas, we zagen 5 soorten vis op’t strand verschijnen; bot, schar, wijting, gul, steenbolk maar geen tong,… nog niet, maar volgende week,… U leest het wel weer.

Groetjes, Jack

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

6 reacties

 1. Leo > april 19, 2010

  Antwoord

  Beste,

  Tijdens de selectie zuid op 17 april zijn er verschillende tongen gevangen waaronder ook maatse!

  Leo

 2. Maup > april 19, 2010

  Antwoord

  Hee Jack,

  Was het druk met vissers ?,de webmaster en hoofdrolspeler van deze site waren ook in de buurt,schijnt.
  heb je ze niet gezien?

  Groeten Maup

 3. jack > april 19, 2010

  Antwoord

  Langsheen de Belgische kust worden ook al een poosje ( enkele weken ) tongen gevangen, wel door de garnaalkruiers. Van vangsten op de hengel hoorde ik tot nog toe niets,… maar ja, ik hoor natuurlijk ook niet alles.

  ’t was behoorlijk druk, ik schat een visser of tien? Ik vermoed dat Peter en kornuiten aan’t kustlicht stonden. Wij vissen meestal aan’t speeltuintje.

 4. Wiebe > april 20, 2010

  Antwoord

  Met 34 cm een nieuwe koploper in de categorie bot!
  VISgrt, Wiebe

 5. Paul > april 20, 2010

  Antwoord

  Hoi Wiebe,

  Bedankt voor het geheugensteuntje!

  Gr.

  Paul

 6. Miguel De Rycker > april 22, 2010

  Antwoord

  @maup: verleden zondag Hengelwedstrijd Wenduine 156 vissers en O zeetong aan de lijn , maar inderdaad vangen ze tong met de netten,en met de warme nachten vanaf zaterdag en dit voor 8 dagen denk ik dat ze er snel zullen zijn = lekker badend in de kellen in de zon “lol”
  gr
  miguel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *