Home Gastvissers Jack en vrienden op zoet

Jack en vrienden op zoet

Advertenties

Hoi Sportvisser,

Na het niet aflatend teleurstellend resultaat wat betreft de gulvangsten heb ik een week of twee geleden besloten om de molens in het vet en de strandhengels in de teflon spray te zetten. Voorlopig houd ik het op het zoute even voor bekeken, niet vissen kan ik echter echt niet. Vandaar dat de snoekbaars hengels alweer uit de kast gehaald zijn. Nu dacht ik een tweetal weken geleden niet dat ik al enig resultaat zou boeken op kunstaas. Met een watertemperatuur van amper 2,5C° had ik nauwelijks activiteit van onze snoekbaarzen verwacht. Mijn voorgevoel werd echter in de tweede worp op 16 Februari onderuitgehaald, het eerste snoekbaarsje van 2013 belande in het schepnet.

Jack en vrienden op zoet

Ondertussen zijn we reeds diverse sessies en zoetwaterrovers verder, tijdens deze roofvistripjes werd ik diverse malen vergezeld door m’n maatje Mario die het ook nog niet verleerd is.

Jack en vrienden op zoet

Jack en vrienden op zoet

De snoekbaars is duidelijk nog niet aan paaien toe, voorlopig ontbreekt nog alle kleurenpracht die de mannelijke exemplaren aanwenden om vrouwtjes te versieren. De baarzen die altijd enkele weken voor de snoekbaarzen aan het paaien gaan staan evenwel al flink dik van de kuit die ze op hebben. Lang zal het dus waarschijnlijk niet meer duren voor we onze rovers niet uitsluitend op honger, maar ook op agressie tijdens hun voorbereiding op het paren kunnen vangen.

Jack en vrienden op zoet

Nog even en we kunnen weer achter Zeebaars aan, voorlopig houden we het op zoetwaterpret.

Groetjes,

Jack Peelman

Hengelsportvanderpoel

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > maart 4, 2013

  Antwoord

  Hoi Jack,
  leuk verslag weer, heb het vroeger ook veel gedaan, de zoete rovers bevissen!

  Groetjes peter

 2. Johan het (loze) vissertje > maart 4, 2013

  Antwoord

  Hoi Jack.

  Mooie vissen, nu even wachten dat de zomerstekels weer in het land zijn.
  In de zomermaanden ga ik ook altijd ’s avonds na het eten met onze hond naar het kanaal om te vissen op onze zoete rovers. Ik woon tegen de Brabantse Biesbosch aan, maar tis lang geleden dat ik er nog een gevangen heb. Ga ook wel eens met m’n bellyboot, maar daar ben ik nog te onervaren mee, moet eerst een dieptemetertje op de kop tikken.

  Gr.

  Johan het (loze) vissertje

 3. Nico > maart 4, 2013

  Antwoord

  Hoi Jack een leuk verslagje van je en het is wat anders dan aan het buitenwater staan te vissen voor een keertje toch.

 4. meunenmaaier > maart 6, 2013

  Antwoord

  Dikker baars hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *