Home Gastvissers Alain en kornuiten, Westerscheldevissen

Alain en kornuiten, Westerscheldevissen

Advertenties

Internationale visserij

In de Nederlandse herfstvakantie N.Holland boek ik al jaren een scharren visserij voor familie uit N.Holland voor 18-10-2014 de Nautilus geboekt voor 6 vissers een jaar op voorhand. In die tussen periode gebeuren altijd rare dingen,en dit jaar was het er over. Met een open hart operatie voor mijn broer Isi,waardoor ik een 6 tal vistrips moest annuleren,een overstroming thuis waar we nog altijd niet goed van zijn, een zwaar ongeval van mijn broer JP en zijn vrouw Olga,drie dagen voor we naar N.Holland vertrokken om voor 5 weken het huishouden te doen bij de jongste dochter die een zware operatie moest ondergaan. Na 9 maanden revalidatie kon ik Isi recupereren voor de sportvisserij ,viel Nancy af,nog aan het revalideren van haar operatie,en viel iemand uit Papendrecht af omdat zijn vrouw een hartoperatie moest ondergaan. Om 5h15stipt vertrokken met : Henny en Robbie uit N.Holland,Alain en Isi uit België, en Tony uit Luxemburg vandaar de aanhef. Ruim op tijd in Vlissingen .Mensen met een busje met aanhanger kwamen vragen waar ze op de “Tender” konden stappen. ineens HEY HENNY waren het vissers uit Wieringen waar hij zelf woont, het moet niet gekker worden.Ligplaats Tender is Lauwersoog en wilde hier een aantal maanden sportvissen.Zijn probleem is dat zijn klanten uit het hoge noorden komen en hij zijn schip niet krijgt volgeboekt. Na een afscheid biertje met zijn collega’s v/d Vlissingse chartervloot ging het na zaterdag weer terug naar Lauwersoog. Na een voorspoedige reis en een tussen stop om de noodzakelijke dingen te doen op aanraden van Hank ons allen bekend,ruim op tijd a/d sluis. Hier liepen 3 man rond,die ook met de Nautilus meegingen. het waren zoetwatervissers, en voor de eerste keer bereid Neptunus te trotseren. Die mensen de raad gegeven een pilletje in te nemen. Met de Nautilus naar een visstek varen kan in tijdsbestek voorlopig door geen chartersportvisboot geëvenaard worden.

Alain en kornuiten met de Nautilus

Alain en kornuiten met de Nautilus

Alain en kornuiten met de Nautilus

De afgegeven 5 zuid was minder en we lagen in een mum van tijd te vissen op de hompels. Omdat het scharrentapijt nog aan hoogpoligheid moet winnen duurde het een klein half uurtje voor de eerste schar binnenboord kwam.

Alain en kornuiten met de Nautilus

De scharren kwamen gestaag binnen zolang er nog stroom stond.het leek wel lente op het water met een zuiden windje en een lekker zonnetje.

Alain en kornuiten met de Nautilus

Als aas zeepieren en zelf meegebrachte gemarineerde ensis. Na het weg vallen v/d stroom legde de scharren zich te rusten,na een tweetal uur was er weer leven merkbaar en kwam er regelmatig een schar binnen boord. De hoofdmoot was schar met een paar botten.De schipper offreerde een koffie koek en een welgekomen Bavaria waarvoor dank. De teller bleef bij 121 scharren en een paar botten stilstaan.

Alain en kornuiten met de Nautilus

Van de drie zoetwatermatrozen was er 1 zeeziek,geen pilletje genomen. Ze waren wel tevreden en gingen het nog overdoen. Wij zijn altijd tevreden wat Neptunus voor ons in petto heeft,en dat is op voorhand niet te voorspellen. Bij leven en welzijn geven we Neptunus weer partij op 2 november vanuit Vlissingen met de Westerschelde Princes

Alain Tulleneers Lanaken 20-10-2014

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

3 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > oktober 21, 2014

  Antwoord

  Hoi Alain,
  weer een leuke dag gehad, zo te zien, met redelijk vis!

  Groetjes Peter

 2. zeehondentemmer > oktober 21, 2014

  Antwoord

  Hallo Alain.

  leuke dag gehad en dan ook nog lekker veel vis gevangen mooi man.

  Groetjes Nico

 3. Alain Tulleneers > oktober 21, 2014

  Antwoord

  Weer netjes in woord en beeld gebracht Peter.

  Ja Nico heel leuke dag,het kan ook anders in oktober.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *