Home Gastvissers Kees en Willy, vissen aan het NZK

Kees en Willy, vissen aan het NZK

Advertenties

Noordzeekanaal 13 april 2021

Vandaag samen met Willy een dagje gaan vissen aan het Noordzeekanaal, als stek gekozen voor pontje Buitenhuizen. Facebookvriend Herman kwam ook daar naar toe, hij is daar vaker geweest en had voor ons goede info over de stek.
Auto vlak achter je en een cafetaria op 50 meter afstand. (opent op 11 uur)

Om 08.00 uur arriveerden we na een kleine omweg op de afgesproken plaats (er zijn meerdere ponten in het NZK..)

Na kennismaking snel de hengels klaar gemaakt, advies was om zo ver mogelijk in te gooien dus dat werd dan ook gedaan. Aarzelend kwam de visdag op gang met als vangst een bot, wijting, schar en steenbolk. In het begin werd er af en toe een visje gevangen met soms een mooie maatse wijting erbij.
Ik begon met een steenbolk die na de foto weer terug mocht om te groeien

Vanaf een uur of 11 werd het een stuk minder met de beten en was er tijd om te genieten van de voorbijvarende boten.

“s middags kwam er een bootje zeer kort onder de oever die bezig was met waterdieptemetingen. Dat hadden we vorige keer in Westkapelle ook al..
Deze keer ging het wel ten koste van een drietal lijnen, 1 van Willy en 2 van Herman.

Rond 16.30 begon de beet er weer een beetje in te komen en werden er dikke en maatse wijtingen gevangen waarvan de grootste 31 cm was.

Variërend in afstand werd er ook dichtbij af en toe vis gevangen.
Voordeel van deze stek is dat je er niet vast komt te zitten en er diep water op korte afstand is. Er staat nagenoeg geen stroming in het kanaal en vaak krijg je beet als er een grote boot langskomt.
Truc was vaak om even te wachten met ingooien tot de boot voorbij was en dan in het schroefwater in te gooien.

Willy sloot de dag af met de vangst van een kleine zeebaars

De harders zitten ook weer in het kanaal, regelmatig kwamen ze voor je voeten grazen op de stenen, er zitten grote exemplaren tussen!

Regelmatig komen er ook passanten een praatje maken. Voor degene die Willem uit Amsterdam kennen, je moet de groeten van hem hebben 😊

Om 17.45 gestopt met vissen. In totaal ongeveer 30 vissen gevangen met 3 man waarvan er 8 geëxporteerd zijn. De vangst bestond vandaag uit Wijting, schar, bot, steenbolk, schol en zeebaars

Was weer een lekker dagje vissen 😊

Groeten,
Kees.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

7 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > april 14, 2021

  Antwoord

  Hey Kees, dat is weer eens iets anders. het Nzk, zelf nog nooit gevist en zit ook nog niet echt in de planning, maar wie weet?
  Wel lekker relaxt met auto KEES in de achtergrond.
  Herman die kent het daar als weinig anderen, vele berichten van hem en Luc gelezen of gezien, daarom ben ik een beetje verbaast dat vriend Solea ontbreekt? Of misschien toch nog te koud, ook daar, of misschien eerder in het donker?

  Groetjes Peter

 2. Gino > april 14, 2021

  Antwoord

  Hoi Kees,
  ja het viel mij ook gelijk op… auto KEES, haha !
  Idd is het altijd lekker met de auto kort bij je, is altijd prettig en hoef je niet alles tegelijk te dragen. Wel mooie stek om te zitten zie ik op de foto’s die prachtig zijn trouwens. Ook al wel veel verslagen van gelezen ed. maar helaas is deze stek ook wel te ver voor mij….misschien als ik ooit op de welverdiende rust ben komt het er wel is van !?
  De vangsten waren dan niet top maar je hebt toch een prachtige dag met mooi weer gehad.
  Succes nog verder.

  grtjs Gino

 3. ies > april 14, 2021

  Antwoord

  Hoi Kees,
  Goed opgebouwd verslag en top geïllustreerd met de foto’s. Leuk dat je daar nog maatse wijting vangt, in de omgeving van de waterweg hoor ik daar niet meer van. Lijkt mij een ideale stek zo met de auto achter je. denk dat je eind van de maand daar dan ook weer de tong aantreft( verwacht ik ze in de Waterweg ook weer. Voor de volgende sessie dan ook zeker weer de echt rammelende toppen toegewenst.
  Groetjes Ies

 4. jeff > april 14, 2021

  Antwoord

  he kees,

  leuk verslag gemaakt van een mooie dag vissen!
  lekker bezig geweest en wat vis op de kant.

  t is dat het voor mij ook een plures eind rijden is.. maar zeker als de tong er te vangen is, wel een leuke stek.

  rammelende toppen voor de volgende keer.

  jeff

 5. Stefan Groenheide > april 14, 2021

  Antwoord

  Hoi Kees, mooi verslag en mooie foto’s van een gevarieerde vangst, de echte werpkanonnen vangen hier het meeste lees ik weleens, het is een werkelijk prachtige stek om te zien zeg! Laatst op de noordpier wat locals gesproken, maar namen niet onthouden of gevraagd, tot op heden wel altijd de locals als behulpzaam ervaren! Wie weet ga ik het nog eens proberen in het kanaal. Maar eerst eens afzakken naar het zuiden… Groeten, Stefan

 6. Henry > april 14, 2021

  Antwoord

  Hallo Kees,
  Een prachtig verslag van jullie visbelevenissen aan het Noordzee kanaal. Wat moeite om bij de stek te komen maar de auto vlakbij en ’n frietkot achter je reet maken dit ruimschoots goed.
  Al met al hebben jullie prima gevangen zeker voor de tijd van het jaar, ’n wijting van 31 cm is een prachtige score, Chapeau !!! Jammer dat er lijnen verloren gaan door passerende schepen maar….ook dat hoort bij het vissen. Ik wens jullie bij de volgende sessie wederom veel plezier en rammelende toppen!!!

  Groetjes, Henry

 7. Jack Jozen > april 15, 2021

  Antwoord

  Hoi Kees

  Mooi geschreven verslag en wel prachtig als je vanuit de auto kunt vissen dat was echt relexen , Julli hebben ook nog een mooi porie vis gevangen en mooi op de foto gezet dat is misschien ook wel een stek voor Nico en Jan vis eethuis wat wil je nog meer op naar de volgende sessie veul groetjes Jack.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *