Home Strand en kantvisserij Vissen op het Ponton

Vissen op het Ponton

Advertenties

 

Vandaag redelijk vroeg uit bed en richting de zuidzijde van het Calland gereden, diverse adviezen gehad via facbook, waarvoor mijn dank! Ik kom tegen 06.30u bij het ponton en gelukkig is er nog plaats en nog wel een kopplek, dus ideaal. Eerst even een praatje gemaakt met de 2 andere vissers en de een komt uit Fijnaart, dus ook een brabander. Daarna werp ik mijn hengels in en nu zie ik pas hoe goed ze te zien zijn in het donker, door de goudkleurige windsels van de ogen.

Vissen op het Ponton

De andere vissers staan al een tijdje en hebben nog maar weinig gevangen, maar de Fijnaarder verteld dat het op deze plaats vooral te doen is met daglicht en tegen hoogwater.

Ik vang een wijting van precies 27 cm, maar doe hem terug zetten, omdat ze in dode toestand altijd een paar mm krimpen en er staat 130 € boete per ondermaatse vis op, heb ik vernomen, weet niet of dit waar is? Daarna vang ik 2 steenbolken, welke de Fijnaarder wel hebben wil.

Vissen op het Ponton

Vissen op het Ponton

Intussen is er nog een Belg bij gekomen en er komt nog een oudere man tussen staan en dan komen er ook nog 3 vissers, waarvan er 1 een meisje is. Dus we staan met 8 vissers. Dan tegen het schemer komt er een bootje aanmeren tegen het ponton.

Vissen op het Ponton

Vissen op het Ponton

Het is een boot die juist niet de gehele lengte van het ponton bestrijkt, dus ik kan juist langs de boot blijven vissen met 1 hengel en ook de 2 visser die er het eerst stonden, kunnen blijven vissen, maar het is wel met beperkingen. Ik vang regelmatig een steenbolk of een ondermaatse wijting, maar vet is het niet, ook op de andere kop vangen ze regelmatig iets.

Vissen op het Ponton

Inmiddels is er een grote olietanker aangemeerd aan de kleinere boot, dus nu is het vissen echt over. Dan komt er een auto op het ponton aangereden en die doet asociaal zeg, niet meer normaal, hij houd totaal geen rekening met de hengels die er staan en de mensen, dat gaat maar net goed en er volgt een harde woordenwisseling tegen de chauffeur, om zijn gedrag en terecht!

Vissen op het Ponton

De kleine boot vaart achteruit weg en de olietanker komt tegen het ponton.

Dan komt ook de Port van Rotterdam er nog tegen aan liggen en hun komen de wal op en daar komt ook de politie naar beneden en klimmen bij de olie tanker naar binnen, wat er precies op doet weet ik niet?

Vissen op het Ponton

Vissen op het Ponton

Na ruim een uur vaart de boot weer weg en ook de auto vertrekt, inmiddels zijn er 2 vissers vertrokken en we staan nu wat ruimer met 6 personen.

Ik vang regelmatig een doubletje ondermaatse wijting.

Vissen op het Ponton

Ook de andere vissers  vangen hun visje. Het meisje vangt een mooie wijting, die ik even in de picture zet.

Vissen op het Ponton

Ik zie dat er nog een 2e visje bijzit, dus een close-up van de wijting.

Vissen op het Ponton

Er zit een zeeprik aan vast gezogen, welke de zuigplekken op sommige vissen verklaren!

De visser uit Fijnaart weet zelfs een triplet wijting te vangen.

Vissen op het Ponton

Maar het beste getij is verloren gegaan door het aanmeren van de boten, maar nu met afgaand water loopt het ook wel even lekker, ik zie regelmatig een vis binnenkomen. Mijn buurman vangt een dikke schar.

Vissen op het Ponton

Na het zien van een paar flinke beten, besluit ik toch maar in te draaien en hij bonkt, dat kan maar een ding beteken, gul.

Vissen op het Ponton

Hij meet precies 40 cm en is lekker dik, dat komt goed uit, gebruiken we morgen voor het vispotje.

Vissen op het Ponton

We staan met zijn allen regelmatig samen te kletsen en dit maakt het vissen zo leuk, een visje vangen en gezelligheid troef en als mijn plu met een rukwind in het water waait en ik net bezig ben met mijn hengel, twijfelen de buren geen moment en met hun hengel halen ze mijn plu uit het water, waar ik reuze blij mee ben en ook is mij nog een broodje aangeboden door het meisje.

Ook belt vriend Rob(tongenfluisteraar)Slingerland nog, of er nog plaats is, maar 6 vissers vind hij teveel, we spreken wel alvast af voor donderdag, maar weten nog niet waar!

Het vangen gaat gewoon door met weer doubletje, van schar en ondermaatse wijting.

Vissen op het Ponton

Dan is er nog een visser die ik nog niet op de foto had en als hij dan met een mooie schar bezig is, zie ik mijn kans.

Vissen op het Ponton

Maar dan roept het meisje, hey dat is mijn vis en ze schieten beiden spontaan in de lach.

Vissen op het Ponton

Dan zie ik de visser uit Fijnaart, zwaar binnen draaien en hij heeft ook een gul, van hetzelfde formaat als die van mij.

Vissen op het Ponton

Dat is toch een bonus vis, als je normaal alleen wijting, schar en steenbolk vangt.

Er komt veel stroming met het afgaand water en de lijnen gaan allemaal naar links, maar toch valt het veel mee en we zitten weinig in de knoop met elkaar.

Dan tegen 12.30u komt er weer een grote  boot richting het ponton, maar we hebben ruim de tijd om binnen te draaien en de eerste brengt weer een doublet van schar en ondermaatse wijting.

Vissen op het Ponton

Aan de 2e hengel zit een werkelijk grote schar, van dik 30 cm.

Vissen op het Ponton

Dan is ook de boot bijna aan het ponton.

Vissen op het Ponton

Ik besluit mijn 3 mooie scharren en de gul de kop af te snijden en ruim mijn spullen op en ik neem afscheid van een groep erg leuke mensen, maar ja, eigenlijk zijn mensen die sportief vissen altijd leuk!!!

Ik begin steeds vrolijker te worden van mijn setje Grauvells, wat ben ik daar blij mee!

Mijn missie is geslaagd, een visje voor het vispotje morgen!

Eet allen smakelijk, met de kerst!

Mvrg Peter

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. Werner R. > december 24, 2012

  Antwoord

  hoi Peter,

  Weer lekker gevist, alleen iedere keer die boten is wel irritant!
  Maar ja de vis zit er…
  En toch weer eens wat andere vis gevangen dan schar dat is dan ook wel leuk.
  Ook jij smakelijk eten met de kerst (geen vis he!).

  Groetjes Werner R.

 2. John > december 24, 2012

  Antwoord

  Peter,

  Je heb er weer een mooi verslag van gemaakt! Altijd gezellig met zoveel mensen, zeker als ze allemaal normaal ingooien;-) Anders is de lol er snel af.

  Groeten

 3. Peter(Fishguppy) > december 24, 2012

  Antwoord

  Hoi Werner,
  wij eten onder andere vis, maar ook runderhaas.

  Ja idd John,
  maar waren allen goede vissers!
  Dat maakt het zo leuk!

  Groetjes peter

 4. Werner V > december 25, 2012

  Antwoord

  Hey Peter,

  ik heb die stek ook al eens bevist en dat gedoe met die boten is maar niks, lijkt net of je aan de zandvlietsluis staat te vissen. Maar dit zijn natuurlijk wel de stekken waar vissers van allerlei slag samen troepen en kan je best een leuke dag hebben, ongeacht je veel of weinig vis vangt. Toch leuk dat er gul en grote schar boven wil komen ondanks het feit dat je het beste moment van het getij niet kunnen vissen hebt.
  Laat ze alvast smaken tijdens het kerstdiner 😉

  Grtz
  Werner V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *