Home Gastvissers Leon aan de Waterweg

Leon aan de Waterweg

Advertenties

Goedemiddag Peter,

Zaterdag morgen op tijd moest ik nog even wat voor me werk doen, en denk daarna meteen eens even in de waterweg kijken of er iets te vangen viel. Nieuw plekje voor mij gekregen van een vis collega!

Leon aan de Waterweg

Stond lekker al vroeg aan het water, was nog donker en laag water, tij was niet erg veel met stroming , nu kom ik niet zoveel deze kanten uit, dus altijd benieuwd of er iets leuks uitkomt , hoopte wel op een tongetje of gulletje , maar dat bleek te veel verwacht!

Rond een uur of 6 heel de boel opgetuigd en beide hengels met 2 haaks onderlijn en een met 2 grote gul haken flink beaast en gooien maar! Nou eerste tijd gewoon niks, af en toe een steenbolkje. Toen het licht begon te worden kwam er nog een man bijstaan die daar heel vaak staat, die zei al zal niet veel worden met deze stroming, nou ja afwachten maar dus. En wachten werd het, afgewisseld met dwarrellijnen, afhouders met kralen , met 2 en 3 haken ,verzwaard met extra lood en nog wat van die combi’s.

En eindelijk toen de stroming er mooi inzat een mooie beet, een bot eruit…okay das wat.

Leon aan de Waterweg

Meteen daarna nog een mooie beet, en verrek was da dan…zoetwatervis….snoekbaars ook weleens leuk om te vangen, denk daar kan ik me buurman wel blij mee maken dus maar mee, was toch al te ver heen met die haak te ver in zijn bek.

Leon aan de Waterweg

Tien minuten later nog zo een en deze was nog groter!

Leon aan de Waterweg

Leon aan de Waterweg

Daarna nog een paar botten gevangen, de visser naast me die had een paar ondermaatse steenbolken, maar ook geen gul of tong net als mij, helaas volgende keer beter. Heb het overgebleven aas aan hem gegeven , was die super blij mee, en nog wat mooie stekken info van hem gekregen daar in de buurt, dus binnenkort maar eens paar keer proberen.. Alhoewel ik het strand toch veel mooier blijf vinden!!

Groetjes Leon

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

3 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > oktober 20, 2014

  Antwoord

  Hoi Leon, leuk verslag weer!
  Een erg bekende en gewilde stek, op het juiste getij, van een uur voor hoog tot laag. Zo te zien aan het getijen boekje is dat de reden dat je geen tong en gul hebt gevangen?

  Heb er zelf een keer gestaan, maar wil er niet meer vissen, zoveel materiaal verspeeld, met springgetij, waarschijnlijk is dat minder op een getij met weinig stroming, of heb jij ook vaak onderlijnen verspeelt?

  Groetjes Peter

 2. huib > oktober 20, 2014

  Antwoord

  Hey Leon,

  Leuke vangst!op wat beten de snoekbaarzen?

  Het huib

 3. leon > oktober 21, 2014

  Antwoord

  Hoi ,

  Peter, ja 2 onderlijnen viel mee, laatste stukje daar onder de kant…:-(

  Huib; gewoon piertje en zagertje ,hadden honger denk…haha

  Grtjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *