Home Gastvissers Ankervissen met de dinsdagploeg

Ankervissen met de dinsdagploeg

Advertenties


De vis zit in de vastentijd!
Het was maar 1.0 graad celsius onder nul toen ik vanmorgen arriveerde op de Neeltje Jans aan het ponton bij de charterboot “Big Marlin” van Dré Vriends. Maar omdat de wind al venijnig uit het Oosten woei, voelde de temperatuur aan, als -8 graden. De “Zeearend” van John Luchies stond gereed om weg te gaan. Ook ankervissen.

Er hadden zich twee nieuwe opstappers gemeld. Frans van Breda uit Tilburg en zijn vismaat Toon van Berkel, ook uit de stad van de “kruikenzeikers”. Jan, Leo, Mart en Dirk waren ook voor kwart voor acht binnen. Dré stelde de zgn. Mieke Telkamp vraag: “waarheen leidt de weg die wij moeten gaan” en er werd gekozen voor een plek in de buurt van Westkapelle.
De wind was best behoorlijk aanwezig en de tocht naar Westkapelle dus een beetje hobbelig. Er werd geankerd bij de groene boei en afgewacht. Na 20 minuten draaide ik de 1e schar naar boven. Daarna werden nog een paar visjes gevangen.

Ankervissen met de dinsdagploeg

Ankervissen met de dinsdagploeg

Maar daar hield het wel mee op. Alleen Frans zag kans om nog een triplet boven water te halen.

Ankervissen met de dinsdagploeg

Leo kreeg intensief contact met een wrakachtig voorwerp en Dré gooide meteen zijn lood en onderlijn af. Daarna zat hij met z’n 2e onderlijn ook vast aan het wrak. Besloten werd te verkassen naar de punt van de Walvisstaart. Dat was ook niet veel.
De scharren en wijting die er enkele maanden geleden zat,  is grotendeels vertrokken. (naar dieper water denk ik)
Weer verkassen? Ja, dit keer naar Westkapelle, in de buurt van de Joossesweg, bij de strandtent. Tussendoor was er weer veel eten en drinken.  En de mannen uit Tilburg wisten niet, dat dit eten en drinken door de opstappers en Dré wordt meegebracht. Voor 0,00 euro. Hier werd beter gevangen dan op de eerder genoemde stekken. Leo deed het goed en Jan ook, maar die speelde voor Pelikaan. Aan het einde van de dag had ik nog steeds de grootste vis: een wijting van 30 cm. Maar Mart ging steeds beter vissen en ving een mooie gul van 44 cm.

Ankervissen met de dinsdagploeg

Tussen de “bedrijven door” had hij het reukorgaan van de opstappers op de proef gesteld en voor “stripper” gespeeld. Ik hoop dat hij dit een volgend keer bij hem op de bekende Heide doet! Alle herten, konijnen en hazen zijn daar al verdwenen. Allemaal opgegeten door vossen, omdat hun neus niet meer werkte! En zij “het gevaar”niet meer konden ruiken.
Mart ving ook nog een mooie wijting die dicht bij de 30 cm kwam en had zelfs een 2e keer een beet van een gul. Helaas, die haakte af.
De prijs voor de grootste vis was dus voor Mart en omdat de duvel altijd op dezelfde (grote) hoop schijt (wat dat betreft is er dus een overeenkomst……..) ging de door Dré geschonken dagprijs ook naar hem. Nummer één kwam uit “de hoge hoed” en nummer één had Mart.
Kortom: een visdag die wij snel moeten vergeten, maar wel heel gezellig was. Toon Vijfje genoot zichtbaar van de aangeboden “natte’ versnaperingen en ook onze stucadoor vond het een geslaagde dag.

Februari komt er aan. Bedenk wel: februari wordt de “sprokkelmaand” genoemd en omdat het weer wat kouder gaat worden, zou dat sprokkelen ook wel eens voor de vis kunnen gaan gelden. De berichten op de wrakken worden wel wat beter. Maar de gul blijft klein.
Aan U de keus, lekker bij de warme kachel blijven of stoer de buitenlucht in op jacht naar vis!Mij moet je niets vragen: ik heb jaren geleden mijn keus al gemaakt!

Kamperland, 31 januari 2012,

Ben Biondina

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

5 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > februari 1, 2012

  Antwoord

  Hoi Ben,
  wat een fantastisch leuk verslag!
  Dit geeft nu echt voldoening om dit te mogen plaatsen!

  Groetjes peter

 2. Peter(Fishguppy) > februari 1, 2012

  Antwoord

  Beste schrijvers/lezers, ik hoop niet dat bovenstaande reactie van mij, op het verslag van Ben, verkeerde indrukken geeft, omdat ik natuurlijk ieder verslag met erg veel plezier plaats!
  Maar ik ken de vaste cru van dinsdag en weet hoe grappig en gezellig ze zijn en ik voel het net alsof ik er bij ben geweest, met die grappige zin over Mart van Est, want dat is echt een kanjer, van de vele op dinsdag!

  Dus vat het aub niet verkeerd op!

  Groetjes Peter

 3. Mark > februari 2, 2012

  Antwoord

  Ik denk dat de meeste blij zijn dat er nieuwe verslagen worden gepost! Zeker de verslagen met veel foto’s worden hier gewaardeerd!

  Groeten Mark
  ps ik hoop dat er nog vele gepost gaan worden(van wie dan ook)

 4. Leonard_muys > februari 5, 2012

  Antwoord

  een klein verslagje met fotoo’s van denemarken Ã…benraa fjord schar en kleine gul
  http://www.youtube.com/watch?v=LC-Z9lfpjkA&feature=BFa

 5. Wim Bresseleers > februari 14, 2012

  Antwoord

  Ben,

  Leuk verslag, leest vlotjes en leuke foto’s.
  Het is inderdaad sprokkelmaand, laat het maar snel lente worden.

  gr

  Wim Bresseleers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *