Home Gastvissers Wim aan de SVK boeien

Wim aan de SVK boeien

Advertenties


Vangstbericht van zaterdag 28-01-2012

Uiteindelijk ging de wind dan toch liggen en de windrichting oost tot zuidoost is goed te combineren met een afgaand tij op de Oosterschelde. Er werd al een paar weken leuk schar gevangen aan de groene SVK boeien te Colijnsplaat en dat zag mijn vriend Stephane wel zitten.

Wim aan de SVK boeien

Het is “hoog water” om 6.36 u dus het wordt een vroege dag.
We ankeren op 15,8 m voorbij de groene SVK 11 en het water is 5,5 °C, kouder dan enkele weken geleden maar nog steeds warm voor het seizoen. We liggen er samen met enkele kleine en wat grotere “opstap” boten zoals de “Zuiderzee”. Al snel volgen enkele kleine aanbeten!  Door het koude water bijt de vis zeer voorzichtig en moet je fijn en geduldig vissen.

Wim aan de SVK boeien Wim aan de SVK boeien Wim aan de SVK boeien

Het is mijn vismaat Stephane die de eerste schar van 23 cm kan binnenhalen, kort gevolgd door mezelf met eenzelfde exemplaar.

Wim aan de SVK boeien

Wim aan de SVK boeien

Hierna valt het stil omdat de stroom te fel doorzet en we besluiten na een uurtje om een beetje ondieper op 11,5 m te gaan liggen. De stand was dus even 1-1 maar Stephan vangt er dan snel drie mooie bij (24,5 cm, 24 cm en 25 cm) en ligt op kop. Ondertussen is de stroming teruggevallen en besluiten we om dieper op 15,1 m de laatste stroming af te vissen.

Wim aan de SVK boeien Wim aan de SVK boeien

Hier kan ik een wijting van 27 cm vangen maar Stephane is niet te stoppen en vangt nog een schar van 25 cm, een ondermaatse schar en een meuntje bij.

Wim aan de SVK boeien Wim aan de SVK boeien

Als de boot draait door de vloed komt ook het zonnetje er af en toe door. Het was al de hele tijd bewolkt en de zonnestralen doen enorm deugd. Stephane vangt natuurlijk nog twee ondermaatse scharretjes bij maar dan komt er een mooie aanbeet op de gevoelige top van mijn Fladen Maximus Supersensor en kan ik één schar landen van 27 cm.

Wim aan de SVK boeien

Mijn eer gered! Er komen aan beide zijden nog twee ondermaatse scharretjes boven en we besluiten te stoppen. Eindbalans: 9 maatse scharren in de koelbox en een 5 tal teruggezet. Eén meun en één wijting die we ook allebei teruggezet hebben.
Het was een moeilijke wintervisserij maar wel een heel leuke dag met goed gezelschap. Bedankt aan Stephane de scharkampioen.
Wim Bresseleers
Delta 926
 

Dekleinebootvisser

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

2 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > januari 30, 2012

  Antwoord

  Hoi Wim,
  bedankt weer voor je leuke bericht!
  Heb je ook nog plannen om aan Neeltje Jans te gaan liggen?
  Er zijn nog vele plaatsen vrij.

  Groetjes Peter

 2. Wim Bresseleers > januari 30, 2012

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Graag gedaan hoor. Blij dat je het leuk vind.
  Ik ga zeker nog één jaar in Stavenisse blijven en misschien later van haven veranderen. Dit jaar ga ik me toeleggen op de zeebaars op de Schelde en gedurende de zomer hier veel aandacht aan besteden. In 2011 heb ik een jaar rondgevist en nu ben ik bezig om dat samen te vatten en later te publiceren. Hetzelfde met de zeebaars. Ga je naar de beurs zaterdag? Misschien tot dan.
  Hier nog een link naar het filmpje van afgelopen zaterdag.
  http://www.youtube.com/watch?v=gU7VvHuMgLM
  groeten

  Wim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *