Home Gastvissers Nachtvisserij Domburg

Nachtvisserij Domburg

Advertenties

Na al de slechte berichten van aan de WW besloten om mijn kans eens te gaan wagen in Domburg. Zaterdag aas besteld  bij DIXHOORN om Zondagnacht te gaan vissen. Zondag thuis vertrokken rond 19.30h om het aas te gaan ophalen in Yerseke rond 20.30h. Na een gezellig babbeltje met de vrouw des huize, een bakje kibbeling gaan eten met een lekker drankje erbij. Rond 21.40h aangekomen op de plaats van bestemming, alles klaar gemaakt om aan mijn fitness oefening te beginnen, want dat wordt toch met de jaren zwaarder. Op de stek aangekomen snel alles klaar gemaakt, en om 22.30 liggen de lijnen te water.

Nu is het afwachten op wat er komen gaat, deze maal ben ik niet alleen er zijn een stuk of 8 collega vissers aanwezig. Vorige maal was ik daar alleen niet dat ik schrik heb maar toch altijd leuker met wat collega’s rond jou om eens een babbeltje te doen. Rond 23.55h laag water en nog steeds geen tik gezien, om 00.30h krijg ik mijn eerste tik eventjes laten liggen en dan maar draaien en ja mijn 1ste tongetje 26cm.

Wat kan een mens toch blij zijn met een visje na al dat wachten. De buurman Reinout uit Bergen op Zoom komt eens polshoogte nemen want bij hem en zijn maat beweegt niks. Dan krijg ik weer een tik en waarachtig weer een tongetje maar deze is ondermaats en mag gaan groeien

Maar het zeegroen begint weer zijn best te doen. Als je op het strand van Domburg stapt waan je u op Mars wat is dat hier verandert ( heeft dit met het opspuiten of een storm te maken ??) ik weet het niet. Overal diepe muien  wat gevaarlijk is in het donker, want plotseling staat alles achter je vol water. Over het vissen kan ik niet veel meer vertellen ik vang tussen de pakken groen en apenhaar in nog een maatse van 25 cm en nog 2 ondermaats tongetjes bij die verstopt waren in al de versiering van de zee. Na veel labeur met al het groen smijt ik om 02.00h de handdoek in de ring, dit heeft niks meer met vissen te maken en slecht voor mijn schouder.

Zoek hier maar je onderlijn in ,zeker 5kg groen ieder maal. Nog even dag gaan zeggen tegen de buurman en mijn 2 tongetjes cadeau gedaan met nog 3ons zagertjes waar hij heel blij mee was leuke vent. Ja visvrienden niet om naar huis van te schrijven, op het strand is het niet beter als aan de WW maar met 2 maatse en 3 ondermaatse moet ik me gelukkig achten zeker!! In België zegt men moet er nog zand zijn, maar hier in Domburg zeggen ze moet er nog groen zijn ha ha. Aan iedereen die op pat gaat veel rammelde toppen en vang ze.

Groetjes Hugo

-Peter sorry maar er staan 2 staande bij, zal volgende keer beter mijn best doen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juli 22, 2022

  Antwoord

  Hey Hugo, weer een mooi bericht met te weinig vis, maar helaas is het momenteel, zo te lezen overal kommer en kwel, maar toch weer gevist.
  Dat vele groen is een gekend fenomeen aan Domburg en ik denk dat het vooral te wijten is aan de Noord oostelijke wind van de laatste tijd, dit is op de Oosterschelde precies hetzelfde, met die wind komt alles los van de mosselbanken en trekt natuurlijk ook met afgaand de Noordzee op. Ook in de periode dat ik daar gevist heb met mijn boot had je er soms geweldig last van.
  Staande foto’s zijn op zich geen probleem, zolang je ze niet als logo instelt of je moet ze wel heel laag inzetten, zoals bijvoorbeeld Leen gedaan had de laatste maal.
  Krijg steeds meer zin om te vissen, maar stel het telkens maar weer uit, druk thuis.

  Groetjes Peter

 2. Gino > juli 22, 2022

  Antwoord

  Hoi Hugo,
  Toch een mooi verslag gemaakt van de vis avond. Jammer de tong lat het nogmaals afweten! Toch had je er 5stuks… jammer van de maat. Ja die strandwandelingen zijn echt niks met al je visspullen die je nog moet meesleuren mij is het ook teveel anders zou ik ook meer de stranden opzoeken. Mooi dat je het aas een medevisser geeft ipv weg te pleiten heb je ook niks aan… de tong vind ik jammer haha.
  Succes bij de volgende.

  Grtjs Gino

 3. Nico > juli 22, 2022

  Antwoord

  Hoi Hugo. Toch nog leuk dat jij er op uit ben geweest ondanks de tegen vallende vangsten. Een leuk verslagje met ook mooie foto’s er bij en ook van de vis. Ja het is een ellende met dat groen en is het niet te doen vooral met ophalen van je lijn. Hopelijk voor de volgende keer minder last er van en ook met meer vis voor je.

  Groetjes. Nico

 4. Leen > juli 22, 2022

  Antwoord

  Hoi Hugo
  Toch een leuk verslag
  En al met al toch ook nog vis gevangen
  De laatste keer aan de ww was het ook haast niet te doen met al dat groen
  Volgende keer hopelijk meer vis
  Groetjes.leen

 5. Jack jozen > juli 22, 2022

  Antwoord

  Hallo Hugo
  Jammer dat het niet zo wilde lukken maar ondanks dat toch een mooi verslag ,ja echt het strand opzoekendat heb ik opgegeven het sjouwen was me voort te veel ik vond vissen op zich echter als op de waterweg. Nu maar weer een nieuwe trip plannen de aanhouder wint he .
  Heel veul groetjes Jack.

 6. Eldert > juli 22, 2022

  Antwoord

  Ha Hugo
  Het is overal het zelfde liedje , wie niet gaat vangt sowieso niks. Jij hebt het ieder geval weer geprobeerd en get is je weer gelukt om een paar visjes te vangen. En . …… het is je gelukt om aas over te houden . Dat mag ook wel in de krant op het ogenblik met al die krabben.
  Succes de volgende ronde , mijn avondje staat ook weer gepland.
  Groet Eldert

 7. ies > juli 22, 2022

  Antwoord

  Hey Hugo, wist je dat je dat groene sla ook kunt eten? Jammer dat de visvangst niet wild was, maar niet bang hoeven te zijn voor kale haken is ook wat waard en tja het strand vissen is voor de liefhebber het mooiste wat er is, maarrrrr moet er niet meer aan denken. Uiteraard voor de volgende sessie meer rammelende toppen en maatvis toegewenst.
  Groetjes ies

 8. Stefan > juli 22, 2022

  Antwoord

  Hoi Hugo, fijn dat je het weer eens kon proberen op de tong. Je hebt er genoeg moeite voor gedaan en 5 tongetjes is dan misschien een karige beloning gezien resultaten uit het verleden, maar momenteel is menig visser er jaloers op. Het vele vuil is erg irritant. Zelf zoek ik liever een makkelijke stek op, maar ik begrijp dat je het graag eens aan het strand probeert, volgende keer wellicht de WW.
  Groeten, Stefan

 9. hugo > juli 24, 2022

  Antwoord

  hé visvrienden,

  Bedankt voor al het medeleven ha ha, maar we moeten blijven proberen anders zullen we het nooit weten of de vangsten aanwakkeren. Peter het is wel een echte pest hoor dat groen, er valt gewoon niet meer te vissen de pakken zijn bijna niet meer binnen te draaien. Ies ik weet niet of het eetbaar is, maar van één ding ben ik wel zeker het weegt verdomd zwaar.

  Groetjes Hugo

 10. Henry > juli 25, 2022

  Antwoord

  Hoi Hugo,
  De laatste dagen heb ik rond Nijmegen gebivakkeerd vandaar een wat late reactie. Op de waterweg is het veelal 🦀🦀voeren maar ook jouw nachtelijke strandavontuur gaf helaas ook de nodige problemen om ‘n fatsoenlijk maaltje vis op de kant te takelen. Ik hoop dat we de komende tijd net zoveel 🐟🐟kunnen vangen als dat ik de laatste dagen zweetvoeten geroken heb dan komt alles dik in orde. Bij je volgende 🎣geen groen maar🐟🐟
  Groetjes,Henry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *