Home Gastvissers Hugo aan de Waterweg

Hugo aan de Waterweg

Advertenties

 

Hallo Peter  en Fishguppyers,

Na 8 maanden inactief te zijn geweest met mijn schouder problemen heb ik nu besloten om mij eens te gaan wagen met een sessie aan de Waterweg. Had maandag mijn aas gaan ophalen bij de gekende familie DIXHOORN uit Yerseke. Bij een gezellige babbel  krijg je steeds de nodige info, maar het belangrijkste van al altijd vers aas wat heel belangrijk is voor ons hobby. Dinsdagavond moest het gaan gebeuren hoog rond 22.40′,dus alle tijd om rustig af te zakken naar de Waterweg. Thuis vertrokken om 19uur voor een ritje van 136 km, en met wat file hier en daar aangekomen op de stek om 21u10′.Niemand te zien wat ook zo is gebleven de ganse avond, had dit met de slechte vangsten te maken van de laatste weken!!.  Dus had ik een uitdaging voor mezelf de tongen zoeken en ze proberen te vangen. Een plaatsje uitgezocht en alles snel klaar gemaakt, om 21u50′ gaan de lijnen het natte sop in. Zoals steeds begin ik met eentje op korte en lange afstand dan heeft men soms toch een graadmeter. En nu afwachten maar! om 22u40′ een eerste mooi tik wat wachten en dan draaien, een eerste ondermaats tongetje van 15 cm paste juist in de hand.

Het begin is gezet, het was ondertussen hoog en er was naar mijn inzicht weinig stroom. Gaat dit de pret bederven! af en toe vang ik er eentje met de identiteit van onze vrienden uit Veldhoven en omstreken en een paling zo dik als mijn pink. Dan opeens een serieuze doorbuiger en het draaide zwaar dit was geen kleintje een tong van 33cm mooi daar was ik blij mee.

Het was een avond van enkelingen, ik vang 3 ondermaatse baarsjes waarvan de grootste 36cm is wel vechters hoor die kleine mannen.

Ik heb ondertussen besloten om op afstand te gaan vissen want kort bij nada. Rond middernacht begint het te lopen ik vang er eentje van 35cm eventjes een dansje voor de leute.

Maar ze zitten op afstand, weer een serieuze knal en het draait hard opeens voel ik een losser maar er komt nog wel eentje van 31cm binnen.

De trent is gezet, ik van op 2 uur nog 5 tongen bij eentje van 30 cm- 2 x 28 cm- en 2 x 26cm. Waar ik ze vroeger ving op korte afstand moest ik vandaag wel knallen om ze te vangen. Het rare was dat het allemaal enkelingen waren, wat volgens mij wel wil zeggen dat ze nog niet massaal aanwezig zijn. Om 3u30′ stop ik mijn sessie want het is nog wel een eindje rijden hé, en ook om mijn schouder niet te overbelasten. Ik neem 8 mooie maatse tongen mee en steeds 1 bot voor mij kleine vriend BO, al de rest zwemt weer.

Thuis nog wat foto’s genomen

Beste vrienden dat was het, er zit wel tong maar er moet voor gewerkt worden ha ha. Aan iedereen knallende toppen toegewenst en vang ze.

 

Groetjes Hugo

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Gino > juni 24, 2022

  Antwoord

  Hoi Hugo,
  Fijn te horen dat je weer kan genieten van de hobby.
  Je hebt in ieder geval weer bewezen dat de tong wel degelijk aanwezig is… niet de aantal zeg je maar 8 stuks daar ben ik nog niet aangekomen dit jaar en al zeker niet vorig jaar.
  Dus de verre worpen hebben zijn vruchten afgeworpen. Mooi verslag en dito foto’s.
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 2. Henry > juni 24, 2022

  Antwoord

  Hey Hugo,
  Net terug van mijn vakantie is het een waar genot om zo’n verslag te lezen. Zowel in Frankrijk als in de Belgische Ardennen veel vissers gezien en gesproken, allemaal met dezelfde uitslag; De vangsten zijn bar en bar slecht!! Na jouw verhaal te hebben gelezen beginnen m’n visprikkels over heel m’n lijf weer flink te jeuken.Je laat zien dat je de kunst van het tongenmeppen goed onder de knie hebt, Chapeau!!! Fijn om te weten dat er ook nog bot rond zwemt, wanneer deze vet en dik zijn maken wij daar gewoon lekkere kibbeling van. Al met al, een prima vangst, ik hoop dat m’n vriend Sjakie op korte termijn tijd heeft zodat ook wij kunnen proberen om jouw viskunst te gaan evenaren. Voor je volgende visserij wederom veel plezier en uiteraard de bijbehorende rammels op de toppen.
  Groetjes, Henry

 3. Eldert > juni 24, 2022

  Antwoord

  Ha Hugo
  Fijn man dat je de waterkant weer kon vinden. Helemaal niet slecht gevist als je er 8 voor het thuisfront heb gevangen. Mij is het ieder geval nog niet gelukt. Nu ben ik zelf ook nog niet snachts geweest. Nu hopen dat je schouder oke blijft zodat we weer gauw een volgende verslag van je kunnen lezen. Succes alvast
  Groet Eldert

 4. Nico > juni 24, 2022

  Antwoord

  Hoi Hugo. Daar kan je mee thuis komen met 8 stuks mooie Tongen. Die heb Ik ook nog nooit gevangen op een dag [ Nacht ] Daarvan leuke foto’s van gemaakt en met een mooi verslag er bij maakt het helemaal compleet. Succes voor de volgende keer en na dit te lezen en zien zal het wel wat drukker worden aan de waterweg.

  Groetjes. Nico.

 5. ies > juni 24, 2022

  Antwoord

  Hey Hugo, Kijk dat noemen we dus echt vissen, top man en de target vis en dan ook nog leuk aan de maat, dat is genieten geblazen. Hopen dat de schouder het blijft volhouden, dan kan het alsnog ook qua visvangst een topzomer worden. Voor de volgende sessie uiteraard weer rammelende toppen toegewenst.
  Groetjes Ies

 6. Leen > juni 24, 2022

  Antwoord

  Hoi Hugo
  Dat is een aardig stukje rijden om te vissen
  Maar je ben wel beloond met een paar mooie tongen
  Groetjes.leen

 7. Stefan > juni 24, 2022

  Antwoord

  Hey Hugo, fijn dat je weer eens op pad kon en wederom bewezen dat jij het tongvissen wel in de vingers hebt. Op deze vangsten zullen de meeste jaloers zijn. Hopelijk kun je het snel een vervolg geven!
  Groeten, Stefan

 8. Jack Jozen > juni 25, 2022

  Antwoord

  Hallo Hugo.
  Dat is nog eens beginnen met het seizoen gelijk een topper dit is het eerste verslag dat ik lees dit jaar met zulke aantal tongen geweldig Hugo en ook al heel mooi dat je ook nog ons denkt nu Henry terug is van vakantie zal het voor ons ook niet lang meer duren dat we het gaan proberen.
  Heel veul groetjes Jack.

 9. Peter(Fishguppy) > juni 27, 2022

  Antwoord

  Ha Hugo, topvisser!
  Jij laat weer ff zien, net als 2 jaar geleden, dat jij de kunst van het tongvissen volledig beheert!
  Nu zal het weer snel drukker worden op de bekende stekken, maar de meeste vissers druipen weer snel af, omdat ze het tongvissen niet begrijpen, gelukkig hebben we hier op onze site nog enkele vissers, die ze ondanks de slechte vangsten, 2 jaar op een rij, wel enigszins weten te vangen, chapeau man!
  Je tong van 35 staat in de lijst!

  Groetjes Peter

 10. hugo > juni 29, 2022

  Antwoord

  Hé visvrienden,

  Bedankt voor de leuke respons op mijn verslag,.
  Men moet de knepen wel een beetje kennen maar de geluksfactor speelt toch altijd wel een beetje mee. Op het goede moment en op de juiste dag enz… Aan iedereen rammelende toppen toegewenst, en vang ze.

  Groetjes Hugo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *