Home Gastvissers Leo met het schepnet

Leo met het schepnet

Advertenties


Hey allemaal,

Ik heb al een beetje door laten schemeren dat ik bezig ben om een Pieren – en Zagersbewaarbak in elkaar aan het knutselen ben met de mogelijkheid om zelf Zagers te kweken….(hopen dat het allemaal lukt; maar ik heb goede hoop) Mede hierom vanmiddag met de kids naar Ouddorp gereden om daar een enorme hoeveelheid schelpen te rapen. Geen hengels mee dit keer maar wel wat schepnetten. Super laag water en wild stromende geulen op het strand met jawel: Zeebaars !!!!!

Leo met het schepnet

Enkele kleinere exemplaren weten te vangen maar ook grotere formaten zien zwemmen in zo’n halve meter water. Deze waren toch al gauw aan de maatse kant! (Hoezo trekt de Zeebaars weg in de winter???) Verderop vingen we onze grootste: Een Bruinvis kon het schepnetje niet weerstaan…. Later kwam de reddingsbrigade hem ophalen en die vertelden dat er gisteren er ook al een aangespoeld was. De verklaring? Hoogstwaarschijnlijk verstrikt geraakt in staand-want-netten. De “vis” wordt uit het net gesneden en weggegooid.

Leo met het schepnet

Leo met het schepnet Leo met het schepnet

En zo worden ze dan weer aangevreten door de Meeuwen, gevonden door de argeloze strandwandelaar. Of dit echt de verklaring is weet ik ook niet met zekerheid maar het zou zomaar kunnen.

Goed weekend allemaal!

Groet Leo

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

2 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > maart 2, 2012

  Antwoord

  Hoi Leo.
  Leuk verslag weer en je ziet ze steeds vaker op de stranden liggen, die bruinvissen, aangevreten, zoals jij het beschrijft!
  Blijft zonde!
  Ik zie ze liever rond mijn bootje zwemmen.

  Groetjes peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *