Home Gastvissers Arjan in de Europoort

Arjan in de Europoort

Advertenties

Hoi Peter,

Afgelopen weekend eindelijk weer eens mijn hengels uit het vet gehaald. Door omstandigheden was het al weer van midden december geleden dat ik gevist had. Zaterdag hadden we eerst nog andere verplichtingen maar rong 14:00 eindelijk richting Bergen op Zoom gereden om aas te halen bij Brouwers Hengelsport. Omdat ik niet wist wat ik moest verwachten maar wat piertjes, zagertjes en slikjes meegenomen (van alles wat dus).

Van daaruit met de buscamper richting Maassluis en daar eigenlijk al iets te laat aangekomen maar toch nog een paar uurtjes rong hoog water gevist. Zo goed als het in december was, zo slecht was het zaterdag. Na 4 uurtjes ben ik met twee hengels blijven steken op 4 botten en 3 scharretjes, niet om over naar huis te schrijven dus! Om mij heen werd zo waar nog slechter gevangen en een aantal local heroes welke langs kwamen lopen waren oprecht verrast dat ik uberhaupt wat anders dan bot ving. Blijkbaar is het vanaf medio januari al huilen met de pet op ter hoogte van Maassluis en moet men zo’n beetje richting het beerkanaal om een visje te vangen

Wel weer heerlijk geslapen op de camperplaats daar op de kop van de haven met prachtig uitzicht op de waterweg en alles wat daar voor bij komt.

Zondag met nog een pak vol aas dan toch maar weer eens ergens anders proberen. Omdat m’n vriendin ook mee was (er moet toch iemand koken) moest het wel een stek worden waar we redelijk dicht met de bus aan het water konden staan. Uiteindelijk maar voor het calandkanaal gekozen, net voor de kering.

Het was prachtig weer en dus tegen beter weten in al met laag water begonnen met vissen. Op de eerste worp melde zich een mooie schar van 35 cm maar verder bleef het toch maar erg stil. In het tijdvak tussen 12:00 en 16:00 vang ik uiteindelijk nog een zeebaarsje en een bolkje bij. Ik krijg nog een goeie 5 ons pieren van twee collega’s die iets dichter op de kering aan het vissen zijn maar door het vele materiaal verlies vroegtijdig vertrekken. Ik heb ze vriendelijk bedankt en nog de tip gegeven om het volgende keer bij de duiker te proberen omdat hier duidelijk minder stenen liggen. Na 16:00 komt er eindelijk wat stroming in het water en gaat het ook helemaal los. Uiteindelijk vang ik tussen 16:00 en 19:45 nog 76 scharren en 8 mini wijtingen! Ik moest moeite doen om er niet drie tegelijk uit te trekken, toch niet helemaal cf. mijn verwachtingen voor deze stek. Voldaan en met een verbrand hoofd toen de hengels maar opgeruimd omdat m’n aas op is. Met 44 scharren waarvan de grooste 37cm toch de vriezer weer aardig bij kunnen vullen en heel wat mensen blij kunnen maken met een vers visje.

Arjan in de Europoort

Hoe een paar uurtjes zo’n visweekend helemaal goed kunnen maken ;-).

Groeten uit Tilburg,

Arjan Arends

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > april 11, 2016

  Antwoord

  Hoi Arjan, wat een leuk bericht, dat smaakt naar meer!
  Leuk dat je onze site gevonden hebt, om te schrijven!

  Groetjes Peter

 2. Huib > april 11, 2016

  Antwoord

  Hey Arjan,

  Super vangst! Heel goed bericht.

  Groeten,

  Huib

 3. Arjan > april 11, 2016

  Antwoord

  Dank je Peter! Ik lees al een tijdje mee maar dacht dat het wel eens leuk was om na al jou tips ook eens wat in te sturen.

  Ik wist dat er op de pieren goed schar gevangen werd maar had dit op het Caland niet verwacht (en dan is het des te leuker!).

 4. jack > april 12, 2016

  Antwoord

  Hoi Arjan wat een vangsten mooie scharren zo krijg ik ook de kriebels ik zit ook al van eind December door omstandigheden thuis, ik hoop dat je er nog een paar laat zitten gr .Jack

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *