Home Gastvissers Stefan, vissen Noordpier, Wijk aan Zee

Stefan, vissen Noordpier, Wijk aan Zee

Advertenties

Hoi Peter en visvrienden,

 

Zoals ik me had voorgenomen ben ik dinsdag 30-3 weer naar Wijk aan Zee gereden om te vissen op de noordpier. Deze keer niet de wekker om 04.00 uur, maar pas om 07.00 uur samen met vrouw en kinderen uit bed. Afgesproken om ook wel wat langer door te vissen.

Ik wandelde rond 09.15 uur de pier op met mijn hele hebben en houwen en zag dat het erg druk was.

De stek waar ik normaal altijd sta was bezet, maar het plan was helemaal achteraan een plek te gaan vinden. De laatste keer was het rustig en was ik er heen gewandeld en had daar al een mooi plekje gezien waar je naar toe kan lopen als je binnen gaat draaien, zodat de lijn niet over de blokken hoeft te stuiteren.

Nou, die beoogde plek was precies nog vrij! Rechts van me en verder terug naar voren werd er druk gevist door de mensen van ZVV de Noordpier. De voorzitter kwam mij nog wat wetenswaardigheden vertellen, altijd nuttig!

Vanaf het 1e moment zat de beet er in en kwamen er doubletjes bot en schar binnen, ook soms een enkele, maar iedere draai was vis, helaas was alles wel erg klein, maar goed, dat mag de pret niet drukken.

Het was heerlijk vertoeven, zonnig, bijna windstil, dagen zoals je ze maar zelden hebt aan zee.

Zodra de toppen stonden te rammelen, niet gelijk binnen draaien, maar rustig afwachten tot er 2 of 3 aanhingen, zodat we in alle rust een bakkie konden drinken en een happie naar binnen werken.

Na een tijdje raakte ik aan de praat met een toeschouwer (Bert) en deze kon ik verblijden met een 5tal scharren welke nog enigszins een redelijk maatje hadden, zo’n 26/27 cm. De bot die ik ving van rond de 35 cm hoefde ie niet te hebben… Hopelijk kan Bert binnenkort zelf weer gaan vissen, hij is herstellende van een vervelende immuunziekte, maar het ging gelukkig de goede kant op.

Ik ging nog even door en had ondertussen ook enkele draaien zonder vis, het werd iets minder, maar af en toe hingen er gewoon weer 2 of 3 aan. Tijdens het opkomende water merkte ik dat de stroming daar bij de kop toch wat anders staat als elders langs de pier, dit vanwege het inkomende water de rivier in, eigenlijk ging de beet er ook uit en besloot ik het rond 18.15 uur toen het hoogwater was voor gezien te houden.

Dan ben ik rond 20.00 uur thuis, pieren verzorgen, douchen, eten en de wedstrijd tegen het altijd lastige Gibraltar uit kijken. En een verslag schrijven, wat kan het leven mooi zijn he!

 

Er werden ook links en rechts wat gulletjes gevangen, je moet gewoon wat geluk hebben…

 

Woensdag 31-3 de laatste vrije dag, eens kijken wat we kunnen gaan doen, er zijn nog pieren genoeg over dusssss.

 

Groeten van Stefan

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

9 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > maart 31, 2021

  Antwoord

  Hey Stefan, je hebt weer een prachtige sessie weggezet en omschreven, ik denk dat menig visser hier wat jaloers van zou worden, waaronder ikzelf, waren het niet, dat mijn vriezer bijlange niet leeg is. Dus van vissen zal er nog niet veel komen, ook vanwege mijn ongemakken met mijn onderrug, vanwege een val op de gladde stenen aan de Waterweg, de laatste tongensessie vorig seizoen. Daarom heb ik nu inmiddels schoenovertrekken, met ijzeren puntjes, mocht het vissen er nog van komen.
  Maar dat wil niet zeggen, dat ik jullie verslagen niet meer graag wil plaatsen, integendeel, laat ze maar komen!
  Bij mij is die visdrang helemaal niet zo erg hoor, ik ben een echte panvisser en ga niet alleen voor het vissen. Ik geniet momenteel zeker zo veel van onze vakanties en lange wandelingen, wat wel goed gaat.

  Groetjes Peter

 2. Nico > maart 31, 2021

  Antwoord

  Hoi Stefan. Wat een leuke foto’s daar genomen en ook met een leuk verslagje er bij . Ja je ben in ieder geval er weer lekker op uitgeweest en met zo een Weertje is het wel vol te houden. Jammer dat de scharren niet groot waren. Jij had in ieder geval meer vis gevangen als Wij toen.

  Groetjes De Zeehondetemmer.

 3. Gino > maart 31, 2021

  Antwoord

  Hoi Stefan,
  Zoals Peter al vertelde ben ik stik jaloers hoor…verdikke toch en ik maar werken, pff.
  Prachtig verslag en mooie foto’s met die staalblauwe hemel erop en een rustig zeetje wat moet je meer als visser? Mooie dat je ook nog aan de medemens denkt om wat vis af te staan, top vind ik dit hoor.
  Ja met dit weer is het altijd wel druk op de bekende stekken hé…laat staan dat er dan nog gevangen wordt.
  Ik kijk al uit naar je volgend dagelijks verslag! Als je niet zelf kan gaan moet je maar lezen toch…
  Succes verder nog.

  grtjs Gino

 4. Jeff > maart 31, 2021

  Antwoord

  Hé Stefan,

  Je hebt er weer een mooi dagje van gemaakt! Mooi weer en goed in de vis! Ja ook ik ben stuk jaloers..
  En weer hele mooie plaatjes erbij, top!

  Hopelijk word het vandaag weer net zo een mooie dag!
  Ik kijk al uit naar je verslag.

  Jeff

 5. ies > maart 31, 2021

  Antwoord

  Hoi Stefan,
  Dat noemt men lekker bezig zijn, wat kan een mens het toch treffen, vakantie hebben en dan zulk mooi weer, bruin bakken in maart wat kan het leven toch mooi zijn. Dan als kers op de taart constant rammelende toppen met vis op de kant oké in dit geval dan kersjes maar dat mat de pret niet drukken wederom een heerlijk verslag met de schitterende foto’s die het hele verhaal mooi weergenen top man, Nu nog een gulletje op de laatste visdag van je vakantie dan kun je deze vakantie weer inlijsten
  Groetjes Ies

 6. Eldert > maart 31, 2021

  Antwoord

  Ha Stefan
  Jij hebt gewoon een hele drukke dag achter de rug gehad met zulke aantallen. Ik denk dat vele vissers jaloers op je zijn. Ik ieder geval wel. Bij mij moet de eerste sessie van dit jaar nog gaan gebeuren. Hopelijk gaat dat niet te lang meer duren want ik ben er nu wel aan toe. Succes de volgende ronde , en schrijf maar weer een heel mooi verslag. Lezen doe ik ze graag.
  Groet Eldert

 7. Stefan Groenheide > maart 31, 2021

  Antwoord

  Hey Peter, fijn dat je in ieder geval lekker kan ontspannen, ook al is het niet aan de waterkant, het blijft altijd oppassen, ik ben ook erg voorzichtig hoor, maar een ongeluk zit soms in een klein hoekje. Met zorg de stekken uit kiezen en voorzichtig te werk gaan. Hopelijk kun je over een paar maanden weer eens wat proberen te hengelen op je favoriete vissoort. Sterkte met je herstel, groeten, Stefan

 8. Jack Jozen > april 1, 2021

  Antwoord

  Hoi Stefan.
  Ik vind het knap dat je je visavonturen zo mooi op het plaatje kunt zetten dat is voor ons een genot om het ieder keer weer te lezen maar wij zijn binnenkort ook weer aan de beurt nu de avond klok weer een uur verzet word is het voor ons [ Henry en Ik} weer leuker om eens een hengeltje uit te gooien ceul groetjes Jack.

 9. Henry > april 1, 2021

  Antwoord

  Hallo Stefan,

  Wederom zoals we eigenlijk al ’n bietje van je gewend zijn een mooi verslag van je belevenissen aan de Noordpier
  Je hebt tijdens je vakantie niet alleen kunnen genieten van prachtig weer maar daarbij ook nog eens van verschillende leuke vistripjes. Goed om te horen dat er in de nabijheid van Nederland toch nog wat gulletjes rond blijken te zwemmen, nu moeten we ze alleen nog aan de haak zien te krijgen.
  De Noordpier lijkt me een prachtige stek alleen dat takkeneind kuieren is voor de bejaardenbond funest.
  Veel plezier en goede vangst bij je volgende sessie.
  Groetjes, Henry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *