Home Strand en kantvisserij Strandvissen samen met Richard

Strandvissen samen met Richard

Advertenties

 

Gisterenavond opgehaald door mijn vriend en sponsor Richard van DeLeede Hypotheken verzekeringen en we rijden richting de Walcherse stranden en na een behoorlijke wandeling en zo weinig mogelijk bepakking, beginnen we met vissen om 20.30u. Er staat een behoorlijke branding en ik heb spijt dat ik mijn nylonspoelen niet bij me heb, vanwege de zijwind en rollende golven, die de hengeltoppen erg irritant doen dansen. Maar dit neemt niet weg dat Richard al erg snel een mooie beet ziet, welke een dikke bot brengt.

Strandvissen samen met Richard

Maar daar is ook Richard geen liefhebber van, dus die mag weer zwemmen. Ik krijg een sms van Arno, dat hij ergens anders staat te vissen en we houden regelmatig contact. Ik weet pal op laagwater een ondermaats tongetje te verzilveren.

Strandvissen samen met Richard

Een 5 minuten later het 2e en dan zou je denken, omdat ik er al 2 heb voor het donker, dat dit een topavond gaat worden.

Strandvissen samen met Richard

Dan is het al snel donker en het water is inmiddels al behoorlijk aan het opkomen, het was rong 21.10u laagwater, eigenlijk net een uur te vroeg! Dan zie ik Richard zijn hengel aanslaan en dan draait hij hem binnen en er zit een ondermaatse zeebaars aan.

Strandvissen samen met Richard

Toch leuk dat hij de beet kon zien, die vaak erg aggressief is van baars. Ik zie inmiddels voor het eerst ook een aanbeet en dat brengt weer een tongetje.

Strandvissen samen met Richard

Ik zie vanuit mijn ooghoek Richard indraaien en ik zie een mooie vis blinken, ik denk wat een lap van een tong, maar als ik ga kijken, blijkt het een maatse zeebaars te zijn.

Strandvissen samen met Richard

Hij is er blij mee en dat mag ook wel, ik moet mijn eerste maatse dit jaar nog vangen! Het water komt inmiddels als een speer over de plaat en we blijven achteruit lopen met de spulletjes, om het water voor te blijven. Richard is weer aan het draaien en hij vangt de eerste maatse tong van de avond. Inmiddels is het water al 3 uur aan het komen en ik vang weer 2 ondermaatse achter elkaar.

Strandvissen samen met Richard

Strandvissen samen met Richard

Dan is het haast niet meer om te doen, de afstand is niet meer te halen en we besluiten dat het mooi is geweest. Ik vang met de laatste hengel nog een botje.

Strandvissen samen met Richard

Ook Richard vangt nog een dikke bot, maar ik krijg niet de gelegenheid om een foto te maken, omdat hij hem gelijk terugzet. De terugwandeling is minder zwaar en al snel zijn we weer aan het rijden en vissen nog na in de auto en zoals altijd was het weer beregezellig!

Jammer van de mindere vangst, als het allemaal grote waren geweest, had je me niet gehoord!

Voor mij was dit alvast wennen aan de late dienst, die ik aankomende week inga! Ik heb heel het weekend nog om te bekomen, van de moeheid die ik vooral in de benen voel, omdat ik dit niet meer gewend was en nu 2 keer in een week, een strandsessie.

Ben benieuwd wat Arno nog heeft gevangen, in zijn laatste sms had hij er 2.

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

2 reacties

 1. Peter (PvC) > augustus 3, 2012

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Weer een leuk verslag vanaf het strand. Hoop binnenkort je verslagen vanuit de Europoort te lezen.

 2. arno > augustus 5, 2012

  Antwoord

  het stopte bij jou net zo snel als het begon. waar ik stond hetzelfde. wel een goed stuk strand groeten arno

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.