Home Gastvissers Nico, strandvissen aan Zoutelande

Nico, strandvissen aan Zoutelande

Advertenties

Hoi Peter en Medevissers. Het was de bedoeling om gisteren vanaf het strand te gaan vissen bij de boulevard te Vlissingen. Dus eerst de pieren besteld bij de Fam Dixhoorn en daar zeiden ze dat het geen probleem was. De pieren gingen wij ophalen tegen `15.00 en toen we de pieren hadden zagen deze zoals gewoonlijk weer prefect er uit. En gingen wij daarna op weg naar Vlissingen toe en daar bij aankomst zagen tot ons verrassing daar. Dat ze de parkeer automaat dicht was en dat je alleen maar met de app kon betalen en die hadden wij niet op de mobiel staan. Ook kwam er nog een man en die zei dat er alleen maar vergunning houder konden staan en dat wij op moesten passen. Want de politie kwam er regelmatig kwam controleren en boetes uit ging delen. Dus wat nu Jan wilde zei hij naar de steiger omdat hij daar een paar dagen terug goed had gevangen.

Ik zei tegen Hem zullen we naar Zoutelande toe gaan omdat er daar met laag water goed vis werd gevangen. Jan vond dit goed en dus uit Vlissingen naar Zoutelande gereden en bij aankomst daar stond daar wel een geld automaat. Na betalen en het bonnetje achter de voorruit gelegd en ook de visspullen uit de auto gehaald. Op weg gegaan over de dijk na de stek toegelopen er stonden al een paar vissers en kwamen kort daarna ook nog een paar er bij.

Dus dat moest ons moed geven dat er toch goede berichten afkwamen van het strand vissen. Had maar eerst een hengel opgetuigd om te kijken of de vis aanwezig was maar dit zal niet het geval zijn bleek uiteindelijk.  Het was wel lekker weer weinig wind en ook het getij was goed  namelijk tegen 17.55 op zijn laagst. Ik gooide tegen 16.40 me onderlijn richting het zilte nat toe en was het wachten op de beten.

Die kwamen pas met bijna laag water en had totaal 4 keer beet gehad waarvan drie keer met niks aan er. 1 beet met een Scharretje er aan en 1 keer met ophalen zonder beet te zien 1 kleine botje er aan.

Jan had 1 keer beet gehad en ook nog een onderlijn kwijt geraakt aan die kleirand. Ik zelf had ook nog een hondenbakje vast gemaakt aan een buis om in het zand te steken.  Zodat ik telkens niet naar beneden hoef te bukken om de pieren er aan te doen onderlijn. Want als ik naar boven kwam werd ik af en toe draaierig  en dit werkte nu heel goed voor het strand. Wij zijn uiteindelijk gestopt om 19.30  na een teleurstellende visdag en hadden wij goede hoop om lekker veel te vangen. Maar dit pakte heel anders uit voor ons beide en zijn we op weg naar huis gereden wel hadden we het nog naar ons zin. En hopelijk de volgende keer beter dan maar dat zal nog wel even duren. Omdat ik zit te wachten op een oproep star operatie voor beide ogen en wordt het vissen even op een laag pitje dan. Succes voor alle Fishguppyers toegewenst!

Groetjes De Zeehondentemmer. Nico

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

7 reacties

 1. Peter > april 19, 2024

  Antwoord

  Nico, dat was weer een teleurstellende dag voor je, terwijl de berichten en verwachtingen zo goed waren.
  Maar thuis vang je helemaal niets, misschien moet je weer eens gaan vissen op de manier die ik je lang geleden aan de waterweg heb geleerd, met de toverstokjes en niet van die zware onderlijnen, die alleen veel weerstand geven met het inwerpen en volgens mijn inziens wordt de vis bang na een aanbeet, van zulke gerei, het is maar een tip van mijn gedachten.
  Maar je hebt in ieder geval gevist en dat kan ik voorlopig nog niet zeggen.

  Groetjes Peter

 2. ies > april 19, 2024

  Antwoord

  hey Nico, wat een mooi verslag man, schitterende foto’s maar helaas niet te veel vis. Mooi gemaakt die pieren bak op hoogte, ziet er handig uit, nu hopen dat je snel aan de beurt bent voor de staar scheelt je straks beduidend in je zicht. Voor je volgende sessie meer vis toegewenst.
  Groetjes isaäc

 3. Stefan > april 19, 2024

  Antwoord

  Hoi Nico,
  Gezellig met je broer er op uit geweest maar helaas een teleurstellende vangst, kan alleen maar beter de volgende keer en hopelijk kun je dan weer staren naar de toppen zoals je nooit eerder hebt gestaard 🤪
  Succes en sterkte,
  Groeten Stefan

 4. Eldert > april 19, 2024

  Antwoord

  Ha Nico
  Wat een prachtig verslag heb je er van gemaakt ondanks dat de vis niet wilde meewerken. Alleen al die foto’s van Zoutelande, ik krijg er gewoon een beetje heimwee van als ik die zie. Die pierenbak vind ik ook prachtig bedacht , nu maar hopen dat de volgende sessie wat meer vis oplevert . Heel veel sterkte alvast met de aanstaande operatie .
  Groet Eldert

 5. Jack jozen > april 20, 2024

  Antwoord

  Hoi Nico.
  Jammer dat de vis niet me wilde werken en de laaste tijd de waren de berichten van Zoutelande zo goed maar ja het is en blijft vissen he. Maar je verslag is weer prachtig verwoord en de foto,s zijn super op naar de volgende sessie.
  Heel veul groetjes Jack.

 6. Henry > april 21, 2024

  Antwoord

  Hey Nico,
  Toch samen met je broer weer efkes de zilte lucht opgesnoven da’s sowieso 👍Na ‘n omweggetje toch het strand bereikt en proberen om wat 🐟🐟op het droge te takelen da’s ook ‘n leuke bezigheid😂Alleen ontzettend jammer dat bijna overal de vangsten nog steeds bedroevend slecht zijn. Ook wij staan te popelen om op pad te gaan en wachten geduldig op betere vangstberichten. Voorlopig halen we onze 🐟maar gewoon bij de viskraam op de markt😂Hopelijk wordt je snel geopereerd en verloopt de genezing voorspoedig zodat we op redelijke termijn weer kunnen genieten van je belevenissen aan de waterkant.
  Groetjes,Henry

 7. Nico > april 22, 2024

  Antwoord

  Hoi Peter en Medevissers. Allemaal weer bedankt van jullie leuke reactie op mij verslag. De eerste foto hoorde er niet bij was van de Haven in Vlissingen. En Peter ik
  zal je raad te harte nemen omtrent die toverstokjes. Ga die de volgende keer weer gebruiken dan.

  Groetjes De Zeehondentemmer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *