Home Gastvissers Arno aan de PPGB

Arno aan de PPGB

Advertenties


Hallo Peter,

Zaterdag weer eens een keer wezen vissen sinds lange tijd. Te druk thuis en met het werk. Het tij was niet gunstig maar we moesten het ermee doen, om 19.15 uur was het hoog water. Om 12.30 aan gereden vanuit brabant en nadat we bij ahoy hengelsport de zagers en pieren hadden opgehaald arriveerde we om 14.15 aan de papagaaiebek. Het was er druk zeker een man of 20, maar er was een belg die een stukje opschoof zodat wij er tussen konden zitten.

Arno aan de PPGB

De Belgische man kwam meteen een praatje maken en vertelde dat er de laatste dagen sporadisch een tong werd gevangen maar het was geen vetpot. Wel werd er veel bot en schar gevangen. Meteen de hengels opgetuigt en 1 hengel ver weg en 1 korter aan de kant. Het eerste uur geen beet gezien. Toen de stroming er eenmaal in kwam werd er een visje gevangen, hoofdzakelijk bot. Tegen 16.00uur ving ik mijn eerste bot een kleintje van 26 cm. En daar bleef het bij tot 5 uur. Ik kreeg een beetje op de linkse hengel en net voor ik wou aanslaan kreeg ik een flinke klap op de rechtse. Dit was een echte tongen beet. Dus eerst de rechtse hengel en die draaide zwaar. Maar eenmaal op de kant zat er een bot van 30cm en een tong van 40cm aan.

Arno aan de PPGB

Arno met de tot nu toe grootste tong

Aan de linker hengel zat ook een bot. De buurman ving direct daarna ook een tong van 28cm. Zou de tong dan nu toch loskomen? Nee hierna bleef het stil. Af en toe kwam er nog een schar maar de beet was er compleet uit. Vanaf 18.00 tot 21.00 geen beet meer gehad en dat viel tegen want het was inmiddels net over hoog water. Rond 21.30 was het water al weer een heel eind laag en konden we weer op het strandje staan en de beet kwam er weer in. Ving in een half uur nog 3 botjes, 2 scharen en een tong van 30cm hier heb ik geen foto van gemaakt. Rond de klok van 23.00 de spullen opgeruimd en de vis schoongemaakt. Al met al een leuke dag gehad en toch de nodige visjes gevangen. De komende 3 weken nog werken en dan lekker 3 weken op vakantie naar zeeland(dishoek). Hopen dat de tong daar of in de buurt ook zit.

Groeten arno jacobs

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

3 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juni 24, 2012

  Antwoord

  Hoi Arno,
  toch nog een erg mooie tong, voor “De strijd der giganten”.

  Groetjes peter

 2. maup > juni 24, 2012

  Antwoord

  Hoi Arno,

  Lekker hoor zo’n maatse tong we lezen wel hoe het is op Dishoek

  Groetjes Maup

 3. bjorn > juni 25, 2012

  Antwoord

  heej Arno,

  mooie vangstbericht
  en de tong zit er

  groetjes bjorn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *