Home Zeevissen in Denemarken en buitenland Rob Torsk en Frank, bootvissen Nyborg

Rob Torsk en Frank, bootvissen Nyborg

Advertenties

Beste Fishguppy vrienden,

Op zaterdag 27 april 2019 ben ik met mijn vismaat Frank naar Denemarken gereden om een weekje met de boot te gaan vissen. De bedoeling was om net als voorgaande jaren naar Langeland te gaan,maar omdat er voor deze week geen boot meer beschikbaar was hebben we een andere plek moeten zoeken. Onze tweede keus was vissen op de Øresund vanuit Helsingør,maar omdat het niet zeker was dat we elke dag met een charterboot meekonden viel onze keus op Nyborg op het eiland Funen.

We hebben een huisje gehuurd in Frørup op zo’n 15 minuten rijden van Nyborg en een boot,een Limbo 585 gehuurd bij Nyborg bådudlejning. We hebben deze dag niet meer gevist,maar uitgerust met een pilske erbij omdat we moe waren van de lange reis.

Zondag 28 april 2019: Vandaag uitgeslapen en om 11.00 zijn we uitgevaren vanuit Nyborg Marina.

Rob Torsk en Frank, bootvissen Nyborg

Rob Torsk en Frank, bootvissen Nyborg

Onze eerste stek was op een kwartiertje varen met zicht op de Storebelt brug.

Rob Torsk en Frank, bootvissen Nyborg

Rob Torsk en Frank, bootvissen Nyborg

Rob Torsk en Frank, bootvissen Nyborg

Deze brug verbindt het eiland Funen met het eiland Sjælland en is zo’n 18 km lang. Na een kwartier ving ik de eerste vis van onze visvakantie,een knorhaan,oftewel een zeedonderpad.

Rob Torsk en Frank, bootvissen Nyborg

Frank ving gelijk daarna een forse schar van 34 cm.

Rob Torsk en Frank, bootvissen Nyborg

Rob Torsk en Frank, bootvissen Nyborg

We hebben hier verschillende driften gemaakt zonder resultaat.

We zijn wat dichter bij de brug gaan vissen en vingen daar toch wat vissen bij.Het meeste schar,een paar schollen en bot.

Rob Torsk en Frank, bootvissen Nyborg

Rob Torsk en Frank, bootvissen Nyborg

Frank ving de grootste schol,33 cm.

Rob Torsk en Frank, bootvissen Nyborg

Ik ben wat stekken gaan zoeken op onze apparatuur,een Garmin met Navionics erop en zag een paar veelbelovende stekken. Dit waren een paar diepere putjes met dieptes van 30-37 meter. Hier vingen we een behoorlijk aantal gulletjes,maar op eentje na helaas alles onder de maat.

Rob Torsk en Frank, bootvissen Nyborg

Wel een mooi gezicht als je die vissen weer de diepte in ziet zwemmen. We vingen ook mooie scharren met verschillende boven de 30 cm.

Rob Torsk en Frank, bootvissen Nyborg

Om 17.30 richting haven gevaren en nog wat stekken bevist maar zonder succes. Om 18.30 waren we weer in de haven. De boot is ons goed bevallen,maar aan boord komen was lastig zoals op 1 van de foto’s te zien is.

Op Langeland hebben deze Limbo’s een luik aan de voorkant waar je doorheen kunt maar hier dus niet.We moesten via een smal randje de boot in.

Rob Torsk en Frank, bootvissen Nyborg

De vangst was vandaag nog niet top,maar we kennen dit water nog niet ondanks de vele tips die we hebben gekregen.Maar dat is ook weer de charme van nieuw viswater.Het blijft toch zoeken en uitproberen.

‘s Avonds bij de Føtex (supermarkt) nog een leuk t-shirtje gekocht.

Rob Torsk en Frank, bootvissen Nyborg

Maandag 29 april 2019: We zijn vandaag helemaal naar het einde van de brug gevaren naar het werkeiland dat tussen de 2 bruggen ligt.Dit na enkele tips van vissers die hier vaker hebben gevist.Hier zouden we volop platvis moeten vangen en met name schol.En we komen juist voor die schollen omdat het een prachtige vis is om te vangen met van die heerlijke bonken op de toppen. De golfhoogte zou 20 cm zijn,maar dat was iets meer.We hebben verschillende dieptes bevist maar meer dan 1 schar en 1 bot kwam er niet boven.

Rob Torsk en Frank, bootvissen Nyborg

Dan maar weer terug naar de stek waar we gisteren leuk hebben gevangen,bij pijler 47.Hier was het een stuk beter met regelmatig een aanbeet,maar de gulletjes waren weer allemaal ondermaats.Ook aardig wat grove scharren van boven de 30 cm,grootste was 35 cm.

Rob Torsk en Frank, bootvissen Nyborg

Rob Torsk en Frank, bootvissen Nyborg

Die vang je in Nederland sporadisch.Nog een paar schollen en wat ieniemienie wijtinkjes. De golven waren aardig toegenomen met golven van ruim boven de meter. Om 17.30 zijn we weer rustig naar de haven gevaren.

Dinsdag 30 april 2019: Allereerst een groot compliment naar Gudrun van Zwol,onze reisagent van “De Vluchtende Visser”. Ik dacht dat mijn visvergunning nog geldig was,maar deze was net 2 weken verlopen. Bij de camping geweest,postkantoor,VVV,maar niet aan te komen.Online bestellen lukte niet omdat ik geen creditcard heb dus na contact met Gudrun was het binnen een kwartier geregeld.Klasse Gudrun!!!

Vandaag na wat tips naar de andere kant van de brug gevaren aan de kant van Nyborg.We hebben hier een uur gevist maar het enige wat boven kwam was een koolvis van 35 cm voor mij.

Rob Torsk en Frank, bootvissen Nyborg

Dan maar weer naar pijler 47,je moet toch wat om vis te vangen.Daar waren we zo omdat we een supergladde zee hadden.Wij hebben ook altijd pech.ha ha.

De platvis had er niet veel zin in.Het duurde vrij lang eer de eerste aan boord kwam en ze waren vandaag kleiner al ving ik er toch eentje van 35 cm. Daarna kreeg ik een flinke tik op mijn hengel en kwam er een leuke gul van 54 cm boven.

Rob Torsk en Frank, bootvissen Nyborg

Rob Torsk en Frank, bootvissen Nyborg

Net in de boot spuugde deze gul zijn ontbijt uit.Eentje was duidelijk een scharretje en de tweede leek mij een tongetje,maar dat was niet echt duidelijk omdat ie al ver verteerd was. Best veel gevangen vandaag,maar het meeste kon retour afzender omdat ze te klein waren. Vinden wij niet zo erg hoor,we vingen tenminste leuk vis. Daarna nog 2 driften voor de oude veerhaven en dat leverde 2 schar-minkels op en een schol die net aan de maat was. Daarna weer terug naar de haven gevaren.

Woensdag 1 mei 2019: Veel wind vandaag dus even naar het water gelopen wat op 150 meter van ons huisje ligt en gekeken hoe het water erbij lag. Nou,dat was redelijk rustig,maar dat is logisch met westenwind vanaf land. We zijn naar de haven gereden en in overleg samen besloten om het een beetje onder de kant te proberen. We zijn het Nyborg fjord uitgevaren en rechtsaf gegaan richting een bos om uit de wind te liggen. Daar was het maar 2-4 meter,iets te ondiep dus maar een stuk doorgevaren. Begonnen op 8 meter,maar na 40 minuten lagen we een heel eind uit de kust.De driftsnelheid was ook boven de 2 km/u en geen enkele aanbeet. Dan afgesproken om toch maar voor het bos te proberen,maar het varen was behoorlijk ruig. De boot klapte flink op de toegenomen golven hoewel ik heel rustig vaarde en besloten om er maar mee te kappen.Dit haalde niks uit en het was niet echt comfortabel. Het terugvaren duurde 2x zolang dan het er naartoe varen.We zijn iets meer dan 2 uur op het water geweest en geen enkele vis gevangen.Wel hebben we veel wind gevangen maar daar komen we niet voor. Na terugkomst in de haven zijn we nog even bij Lause’s grill een overheerlijke bøfsandwich en een Fransk hotdog gaan eten.

Rob Torsk en Frank, bootvissen Nyborg

Dat kunnen die Denen wel,hamburgers maken met van alles erop en eraan.Zelfs een schijf rode biet erbij,heerlijk gegeten.

Donderdag 2 mei 2019: Vandaag nog meer wind,een dikke Beaufort 6 dus uitvaren was geen optie.Op facebook las ik dat vele collega vissers van het buureiland Langeland de boot hadden ingeleverd en weer naar huis gingen omdat de wind deze week niet meer ging liggen. In overleg besloten wij om dan ook maar naar huis te gaan. We hebben eerst het huisje schoongemaakt en daarna naar de haven gereden om de boot verder schoon te maken en weer in te leveren bij bootverhuurder Torsten.

Omdat we nog anderhalf uur op Torsten moesten wachten zijn we weer naar Lause’s grill gegaan voor weer een hamburger en even in het centrum van Nyborg rondgelopen. Daarna nog even de rest van de haven bekeken en vonden we een zaakje waar ze wat visspulletjes verkochten.Ook verkopen ze daar zagers en wat ander aas.

Rob Torsk en Frank, bootvissen Nyborg

Rob Torsk en Frank, bootvissen Nyborg

Daarna de boot ingeleverd,terug naar het huisje en de auto ingeruimd. Om 17.00 zijn we weggereden en om 00.30 waren we weer in Tilburg.

Het is niet geworden wat we ervan verwacht hadden met een paar dagen teveel wind en matige vangsten,maar we hebben het keigezellig gehad en volop genoten van de tijd die we op het water hebben doorgebracht.Wel hebben we de hele week volop zon gehad,dus we zijn weer wat bijgekleurd.

Ik schrijf dit verslag op zaterdag 4 mei en Peter Schuurbiers,onze Fishguppy is inmiddels in Nyborg aangekomen.Hij heeft vanaf de kant gevist op 1 van de 3 havenhoofden net buiten de haven en heeft al leuke vissen gevangen.

Wij hebben de halve grote belt afgevaren en geen goede platvisstekken kunnen vinden en Peter vangt ze gewoon recht voor de deur.

Geen probleem hoor,we gunnen het hem allemaal en hopelijk gaat hij zijn vriezer vullen met dikke scharren en mega schollen.

Nou,dawastieweer voor deze visvakantie.

De visgroetjes van Frank en Rob Torsk.❤️🇩🇰🎣🐟

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

9 reacties

 1. Peter(fishguppy) > mei 11, 2019

  Antwoord

  Hey Rob en Frank, jullie hebben toch weer een leuke week gehad en Rob, het leest als een goed boek en mooie foto\’s van mooie vissen.
  Of het een eerlijke meting is van het bootvissen, weet ik niet, omdat jullie alleen maar met zout aas gevist hebben, maar dat gaf je zelf ook al aan! Denk toch dat zagers een wat beter resultaat zullen geven, voor de schol, voor schar, helemaal niets mis mee, gezouten leeglopers en tappen.
  Dat winkeltje wat je tegen kwam in de haven, is die winkel, die bootje zou verhuren en ik zie, dat hij weer bezet is, inseptember 2018 stond het pand leeg en te koop of te huur. Heb je toevallig nog geinformeerd?

  Ik verbleef op 31 km van Nyborg en voor mijn deur was niets te vangen, dus dan weet je dat ik altijd aan Nyborg heb gevist, maar dat is voor mij totaal geen probleem, zo\’n klein stukje rijden, normaal rijd ik 80-100 km om te vissen.

  Nou, ik heb van je verslag genoten en tot ziens Rob.

  Denk toch, eigenlijk weet ik het zeker, dat er nergens zoveel schol te vangen is als op Langeland en dan vooral de zuidkant.
  Groetjes Peter

 2. jack jozen. > mei 11, 2019

  Antwoord

  Hoi Frank en Rob
  Dan hebben jullie toch weer lekker een weekje kunnen uitwaaien ondanks de mindere vangsten toch weer mooi geangeld .Heel mooi verslag en mooie foto,s en ja die Peter weet zun stekken daar wel das ook een prof he daar kun je nog wat van leren heel veul groetjes Jack.

 3. Nico > mei 11, 2019

  Antwoord

  Hoi Frank en Rob. Jammer dat de vangsten een beetje zijn tegen gevallen. Maar in ieder geval mooie foto’s genomen en ook een zeer leuk verslag er bij. In ieder geval toch een fijne week gehad daar en volgende keer heel veel succes dan daar.

  Groetjes De Zeehondentemmer

 4. Frank > mei 11, 2019

  Antwoord

  Hoi Rob en Frank,
  Mooie foto’s en leuk verslag,op een nieuw water de hotspots vinden is niet makkelijk als je maar met 1 bootje bent. Zo te zien toch een leuke week geweest. Volgende trip meer succes gewenst.
  Groetjes Frank

 5. Rob Torsk > mei 11, 2019

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Bedankt voor je compliment.Net als jij vind ik het gewoon leuk om een verslag te schrijven.Het is een leuk verslag geworden met die foto’s erbij,mooi gedaan.

  Ik was net een paar dagen thuis en gelijk maar weer een visvakantie geboekt.
  Deze keer ga ik wel naar Langeland.Ik heb deze keer wel een boot kunnen huren en waarschijnlijk ga ik deze keer alleen.
  Ik vertrek op 29 juni en heb dan een huisje bij Bagenkop.
  Deze keer neem ik zeker verse zagers mee.Ik neem daarover nog contact met je op,misschien kunnen we een keer samen zagers gaan steken.
  Ik heb overigens niet bij het winkeltje geïnformeerd of ze boten verhuren.
  Het is maar een klein winkeltje en hebben wel wat visspulletjes,maar het stelt niet veel voor.

  Verder iedereen bedankt voor de leuke reacties en ik hoop dat ik op Langeland de schollen weer weet te vinden.

 6. Henry > mei 12, 2019

  Antwoord

  Hey Rob,

  Een mooi verslag van jullie visvakantie in Denemarken. Scharren van 35 cm. en Gul van 54 cm. zijn toch visjes die in ons kikkerland maar mondjesmaat gevangen worden. Als je dan ook nog kunt genieten van ‘n echte hamburger kunnen jullie ondanks de mindere vangst zeker spreken over ‘n leuke vistrip toch……

  Groetjes, Henry

 7. Alain Tulleneers > mei 12, 2019

  Antwoord

  Heeey Mannen
  Vissen blijft vissen.
  een mooie verslag met dito foto’s
  Groetjes Alain

 8. Frank > mei 13, 2019

  Antwoord

  Zeer mooi stukje je hebt het goed verwoord ondanks dat we iets eerder naar huit zijn gegaan heb ik toch weer genoten en wat belangrijk is dat ik nog steeds de Scholmeister ben .
  Dit is alleen maar om te plagen.
  Ik zal in begin juni nog wat laten zitten als ik weer op Langeland ben .
  Bedankt voor de fijne vakantie.

 9. Frank > mei 13, 2019

  Antwoord

  Zeer mooi stukje je hebt het goed verwoord ondanks dat we iets eerder naar huit zijn gegaan heb ik toch weer genoten en wat belangrijk is dat ik nog steeds de Scholmeister ben .
  Dit is alleen maar om te plagen.
  Ik zal in begin juni nog wat laten zitten als ik weer op Langeland ben .
  Bedankt voor de fijne vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.