Home Gastvissers Ies, vissen op zwartbek grondels

Ies, vissen op zwartbek grondels

Advertenties

Vandaag voor het eerst sinds een ruim jaar naar de waterkant getogen. de bedoeling was zwartbekgrondels te vangen. Dit omdat ik ze wilde fileren.

zouten en drogen om zo altijd aas in mijn koelkast te hebben. Ik nam dan ook als aas brood en mestpiertjes mee ( heb vanuit de tijd dat ik op het zoete wedstrijden deed nog altijd een wormen kist)

Ging als eerste naar de kade om het daar tegen de kant en dukdalven te proberen dat was hier dus niets. eigenlijk niet gek want de kant staat altijd vol met snoekbaars vissers die meestal met zwarte shads lopen te vissen. ja ze moeten wat als de grondels op zijn. Na een kwartiertje kreeg ik zowaar leven pffffff een Brasem van ruim een pond, vroeger was ik er blij mee wanneer ik ze op mijn voer had, maar ja daar kwam ik niet voor

Dus de hengel weer ingepakt en naar de toeter gereden en daar tussen de stenen gegooid en gelukkig ving ik daar een grondel

( lol is moeilijk fotograferen met de zon op je toestel, maar de reclame op de emmer staat er goed op)

Even later ving ik nog een 2de en heb ik dus thuis nog wat reepjes kunnen snijden, mijn rug begon op te spelen, dus huiswaarts gegaan. als mijn rug het houd ga ik morgen een onsje zagers halen om de avond daar weer door te brengen.

 

Groetjes Ies

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

12 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juni 15, 2022

  Antwoord

  Ha Ies,
  leuk dat je er weer eens op uit bent geweest en dit wilt delen met de rest van de Fishguppies!
  Denk dat wij allen reuze benieuwd zijn, wat jij hiermee wilt gaan vangen?

  Toen ik de laatste foto zag, dacht ik in eerste instantie aan een zelf bereide pizza, met ansjovis, maar het zijn grondels en dat het moeilijk te fileren is, zou ik ook wel denken, zo kleine frutskes.

  Hou ons op de hoogte, altijd bereid om iets nieuws te leren!

  Groetjes Peter

 2. Gino > juni 15, 2022

  Antwoord

  Hoi Ies,

  blij dat je weer aan het water kan staan/zitten met de rug, hopelijk blijft dit zo bij het uitoefenen van deze schitterende hobby. Weer een reclamebord erbij!
  Ik ben ook benieuwd wat de vangst gaat zijn met die filetjes? En idd het lijkt wel echt een pizza op de foto, hehe.
  Succes alvast en vang ze…

  Grtjs Gino

 3. Nico > juni 15, 2022

  Antwoord

  Hey Les. Zo te zien op de foto zag het eten er goed uit daar. Ook al zijn het maar kleine stukjes vlees maar je heb toch in ieder geval wat. Ook mooi hoor zo sticker op de achtergrond niet verkeerd. En in ieder geval beterschap met je rug aan die kant daar.

  Groetjes. Nico

 4. Jack jozen > juni 15, 2022

  Antwoord

  Hallo Ies.
  Wel mooi dat na lange tijd de hengel weer ter hand neemd hopelijk overleefd je rug het. Ik ben benieuwd wat je vroeger met die grondels vangde maak ons wat wijzer..

 5. ies > juni 15, 2022

  Antwoord

  goedemorgen jongelui, Peter heb een mail gehad op de aanmelding dit keer, dus zal voortaan wel gaan lukken denk ik. Tja wat zal ik er op gaan vangen, pfff hoop geen brasem, maar vis eet vis dus heb er alle vertrouwen in

 6. willem flipse > juni 15, 2022

  Antwoord

  hey ies hoe gaat die ,weet je wat je ook kan proberen met maden wij vingen met aasvissen vangen zat van die beesten in de water weg

 7. Eldert > juni 15, 2022

  Antwoord

  Ha Ies
  Wie gaat er nu vissen op grondels ?????
  Nooit van gehoord, alleen bij een wedstrijd zie ik het wel eens . Maar nu snap ik hem.
  Als je dan zo’n mooie pizza ziet haha , dan moeten zelfs die beestjes nog lekker zijn.
  Wens je voor de volgende sessie heeeeeeeel veeeeeel grondels toe, vis jij heel de waterweg maar leeg .
  Groet Eldert

 8. ies > juni 15, 2022

  Antwoord

  Hey Willem, leuk te zien dat jij ook hier leest, ja grondels vang je echt aan alles, ving ze vaak in het beerkanaal en hartel kanaal aan brood tijdens het harder vissen maar maaien kweek ik niet meer en lol zat gewoon met de zeehengel dus echt moeite deed ik er niet voor, anders had ik wel mijn picker meegenomen.

 9. ies > juni 15, 2022

  Antwoord

  Tja Eldert ik offer mij wel op hoor, lol

 10. hugo > juni 15, 2022

  Antwoord

  Hallo Ies,

  Leuk te horen dat je weer aan de waterkant hebt gezeten, dat is er altijd positief in verband met je rug.
  Ja ieder zijn bezigheid hè, de èèn vist op tong de andere op grondels enz. waarom niet. Spijtig dat je er niet meer hebt kunnen vangen, maar het blijft een mooie bezigheid dat vissen niet!!! Succes bij je volgende avontuur.

  Groetjes Hugo

 11. Stefan > juni 15, 2022

  Antwoord

  Hey Ies, leuk dat je er weer eens zelf op uit kon trekken, hopelijk blijft je rug in orde, zodat je ook eens een mooie tong binnen kan sleuren, maar als je lol hebt met grondels en ze ook nog een graag eet, waarom niet! Wie weet zie ik je nog eens aan de waterkant, doe je weleens een rondje vlaardingen?
  Groeten, Stefan

 12. ies > juni 15, 2022

  Antwoord

  Hoi Stefan, nee laatste x dat ik Vlaardingen aandeed is 3 jaar geleden, blijf nu bij de thuisbasis en als het meezit morgen met mijn vriendinnetje naar de stenen glooiing misschien lukt het met kunstaas op de zeebaars, maar dan puur voor de sport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *