Home Gastvissers Arno aan De Waterweg

Arno aan De Waterweg

Advertenties


Hallo visvrienden,

Vandaag zaterdag 7 mei 2011 weer eens een keertje weg geweest naar het zilte water. Dit is al weer enige tijd geleden dus moest de stof er nog afhalen. Vandaag maar eens proberen of de tong al in de waterweg was gearriveerd. Vrijdag even aas besteld bij ahoy hengelsport en er was nog voldoende aanwezig. Om 13.00 uur uit brabant vertrokken en vol gas richting Rotterdam. Als aas had ik voor vandaag 50 pieren en 1 pakje zagers en een pakje slikzagers. Om 14.30 ben ik er eindelijk en kunnen de hengels opgetuigd worden. Ik begin met 1 hengel omdat het nog vroeg is en er totaal geen stroming staat. Rond 4 uur krijg ik de eerste beet, wat resulteert in een botje van 25 centimeter.

Arno aan De Waterweg

Direct na deze krijg ik weer een aarzelende beet maar er zit een krab aan. Rond half 5 de 2de hengel erbij. 1 met afhouders en de andere met 3 dwarrellijnen van ongeveer 25 centimeter. Op de afhouders krijg ik totaal geen beet dus snel weer ombouwen naar dwarrellijntjes. Tot het hoogwater ongeveer 18.30 vang ik met enige regelmaat wat botjes. Maar nog steeds geen tong. Zou ik dan te vroeg zijn of hebben ze geen zin om vandaag te bijten. Met het hoogwater stroomde het als een gek en bleef 190 gram geankerd moeilijk op zijn plaats liggen. Toch nog een paar botjes erbij gevangen zonder dat ik de beet had gezien.

Arno aan De Waterweg

Rond de klok van 8 ging de stroming eruit en kreeg ik een klap op de hengel, hengel kwam los van de grond en de lijn ging slap hangen. Een echte tongen beet. Heb de lijn strak gedraaid en nog 10 min laten liggen in de hoop dat er nog 1 of 2 bij zouden komen maar dat was niet het geval. Met het binnen draaien voelde je de weerstand van de tong. Eenmaal op de kant bleek het toch een mooie te zijn van 34cm.

Arno aan De Waterweg

Een kwartiertje later nog een botje en toen was ik bijna door mijn aas heen. Kon nog 1 keer de haken vullen en ving nog een tong van 26cm.

Arno aan De Waterweg

Het was nu 21.00uur dus maar spullen opruimen en weer 120km huiswaarts met een goed gevoel. De eerste tongen van dit jaar zijn eruit. Volgende keer neem ik wel een extra portie zagers wat bijna alles is op de zager gevangen op 2 botjes na. Totaal 8 botjes en 2 tongen niet slecht voor de eerste keer dit jaar.

Groeten Arno Jacobs

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

1 reacties

  1. Peter(Fishguppy) > mei 7, 2011

    Antwoord

    Hoi Arno,
    gefeliciteerd met je mooie vangst!

    Groetjes peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *