Home Gastvissers Gijs, met PR tong aan de Waterweg

Gijs, met PR tong aan de Waterweg

Advertenties

Hallo Peter,

Nadat mijn vrouw bevallen was van onze dochter Tess op 17-06, de schoonouders er waren om te ondersteunen goedkeuring gekregen om vrijdag avond een avondje te vissen. De vis spullen achter in de auto en na het werk direct door karren naar de waterweg.

Om 19:15 LW te Vlaardingen, dus een stukje afgaand, laag en opkomend vissen. Als eerste helemaal de Europoort doorgereden naar de tweede maasvlakte. Dit omdat tussen de strekkertjes op Rozenburg het donker moet zijn om een visje te vangen.

Aan de Antarticaweg aan het Yangtzekanaal het bivak opgeslagen en met 1 hengeltje kijken wat er zit. Net geïnstalleerd, komt er daar een bui over, niet normaal. Na 30 min is deze overgetrokken en kan ik droog door vissen. De vangst is niet wild en binnen een mum van tijd zijn de haken kaal gevreten.

Tijd om op te krassen, te eten en aan de waterweg te gaan staan. Rond 20:00 kom ik aan, lekker rustig en de spullen geïnstalleerd. 1 van mijn nieuwe hengels had ik nog niet uitgepakt, na uitpakken blijkt dat de ogen van de top scheef staan ten opzichte van de rest van de ogen. Gelukkig is er mee te vissen en lossen we dit probleem later wel weer op.

Gijs, met PR tong aan de Waterweg

Echt wild is het op het begin niet. Ik vang een botje en regelmatig een krab. Dan begint het te schemeren en kan het wat mij betreft beginnen. Ik start met een doubletje van bot en paling. De krabben zijn nog steeds aan het scharrelen en regelmatig komen ze boven of mis ik een haak. Op de vangst van een aantal botjes en palingen na nog niets noemenswaardig.

De stroming draait ondertussen en de vloed komt rustig opzetten. Ik sta lekker naast mijn hengels als ik een stevige beuk op de top krijg. Alsof er een zak cement op de top word gegooid, zo boog ie door. Besluit rustig op te draaien en voel een lekkere weerstand. Vlak voor de kant lijkt de vis pas te beseffen dat dit niet de juiste kant op gaat en duik nog een keer flink naar beneden. Rustig door draaien en voor mijn voeten komt de vis de kant op. Ik denk eerst een grote bot te hebben gevangen. Wanneer ik dichterbij komt valt mijn mond open. Het blijkt een tong en niet de kleinste. Ik maak snel een foto met de tong naast mijn voet om een indruk te krijgen van de grootte. Ik schat de tong op dat moment op een kleine 50 cm.

Gijs, met PR tong aan de Waterweg

Helemaal gelukkig vis ik nog door. Ik heb nog een 1,5 uur om de zagers en pieren op te maken. Regelmatig krijg ik beet, botjes, palingen en tongen komen op de kant. De botten en palingen gaan direct terug de sloot in, de tongen zijn mooi aan de maat en gaan mee.

Al met al 5 tongen gevangen, 4 tussen de 28-30 cm en de klapper van de avond. Ik pak in en stipt 02:00 ben ik thuis. Handjes wassen, Tess verschonen en lekker slapen. 4 tongen gaan mee naar de schoonouders als bedankje voor de visavond. Hiervan ontvang ik een foto als ze in de pan liggen.

Gijs, met PR tong aan de Waterweg

De volgende morgen de tong aan Pepijn laten zien en opmeten.

Gijs, met PR tong aan de Waterweg

Ik blijk er niet ver naast te zitten, de teller stopt bij 47 cm! Dit is 5 cm meer dan mijn oude record wat al eens goed was voor de strijd der giganten. Op de foto lijkt hij niet aan de 47 cm te komen, kijk echter naar de kop van de tong, die ligt echt gelijk met de plank.

Gijs, met PR tong aan de Waterweg

Op naar de volgende sessie, ik ben bang dat een grotere nog lang op zich laat wachten!

Groet en tot snel!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

6 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juli 4, 2016

  Antwoord

  Hey Gijs, dat is lang geleden!
  Van harte proficiat met jullie dochter Tess en natuurlijk ook een dikke proficiat met je prachtige PR tong. Helaas ben ik door omstandigheden gestopt met de 5 ons aas, omdat ik dit door gezondheids-redenen niet meer kan bolwerken! Maar er wordt wel een gesponsorde prijs tegenover gezet, voor de grootste tong en die overhandig ik natuurlijk als we weer eens samen gaan vissen, na het einde van het jaar, voor diegene die hem vangt!

  Groetjes Peter

 2. Gijs > juli 4, 2016

  Antwoord

  Peter,

  Vervelend om te horen dat je gezondheid wat te wensen over laat. Samen vissen is al leuk genoeg, zeker als er wat gepraat, gelachen en gevangen word!

  Tot snel, mijn ouders komen donderdag, vrijdag vakantie dus ik denk dat ik weet waar ik donderdag avond ben 😉

 3. jack > juli 4, 2016

  Antwoord

  Hoi Gijs wat een mooie vangsten, ook nog jij en je vrouw van harte gefeliciteerd met de kleine.Wat een mooie tong zo groot heb ik ze nog niet gevangen en mooie foto,s ,al met al heb je toch een prachtige avond gehad op naar de volgende ,misschien tref ik je daar nog wel eens gr.jack

 4. Paul > juli 4, 2016

  Antwoord

  Wat een mooie tong zeg. Niet alleen een PR maar ik denk ook het record van deze website!

  Gefeliciteerd!

 5. Nico > juli 4, 2016

  Antwoord

  Hallo Gijs. Dubbel proficiat met de kleine en ook nog met die grote tong van 47 cm wat een lengte. Ook een leuk verslag er van gemaakt met mooie foto”s er bij.

  Groetjes De Zeehondentemmer

 6. Peter(Fishguppy) > juli 5, 2016

  Antwoord

  Hey Paul, Rob Slingerland, had een tong van 49,5 tot 51 cm, ik weet het niet meer precies, ik kan alleen het verslag niet meer terug vinden, omdat er in 2009 tot 2011 heel veel verslagen zijn, met een standaard logo en ik heb niet de tijd om die allemaal 1 voor 1 te openen. Weet alleen dat hij die gevangen had aan het strand van Hoek van Holland. Of misschien zit het verslag bij de verwijderde verslagen ivm weblog?

  Groetjes Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *