Home Gastvissers Nico en Jan aan de Baaiweg

Nico en Jan aan de Baaiweg

Advertenties


Hoi Medevissers.

Gisteren zijn wij met ze twee weer vertrokken richting Domburg strand [baaiweg ] . Omdat het de laatste dag was van me broer want zijn vakantie zat er alweer op. Jammer dat me andere vismaat Johan niet mee kon om te vissen want die had andere plannen. En moet het even te goed houden en dus heb ik eerst me broer opgehaald thuis na de middag. En daarna naar van dixhoorn toe gereden om het zeeaas op te gaan halen . Omdat wij het van te voren hadden besteld en alleen pieren geen kweekzagers en het zag er zoals gewoonlijk uitstekend uit. Ook werden we weer goed ontvangen door Mvr van dixhoorn en met een bakje koffie er bij. Konden we daarna naar het strand toe wel waren we bij aankomst er op tijd bij want er stonden al toen een paar te vissen.

Nico en Jan aan de Baaiweg Nico en Jan aan de Baaiweg Nico en Jan aan de Baaiweg

Wij hebben gevist met afgaand water [ net aan het zakken ] en op onze gemakje eerst een hengel ingetuigd. Toen dat was gebeurd ging de onderlijn richting het zilte nat toe en wachten of we beet kregen en dan zo al vroeg. Welnu na een tijdje hebben ingelegen gingen we kijken of het aas er nog aan zat en dat was wel het geval. Uiteindelijk pas met half tij op het strand kreeg Jan een flauw beetje en haalde hij zijn onderlijn op zat er een tong aan van 27 cm.

Nico en Jan aan de Baaiweg

Nico en Jan aan de Baaiweg

Wat was deze blij omdat hij nog nooit er een had gevangen. Kort daarna liepen aan beide kanten de vakken vol met mensen en zaten we met 5 man op het strand.

Nico en Jan aan de Baaiweg Nico en Jan aan de Baaiweg

Maar waar je ook overal naar toe keek er stonden ineens veel mensen te vissen wat een drukte toen. Wat ik ook deed de vis wilde maar bij mij niet bijten en dit kreeg in kort daarna in de gaten want met de laatste twee uren van het zakken zat er enorm veel vuil aan en ook van die kleine mosseltjes. En dat was niet te doen met ophalen van de onderlijn. Wel had ik een zwembroek aan zodat ik lekker ver in het water kon lopen om zoveel mogelijk alles van de lijn af te halen. Wij hebben gevist nog met een 1 uur en 45 min opkomend en hoorde jan weer roepen vis.

Nico en Jan aan de Baaiweg Nico en Jan aan de Baaiweg

ik gaan kijken bleek hij zijn tweede tong er uit te halen en die was 30 cm lang. Ik kon toen bij hem gaan staan omdat er wat mensen weg ging en daar had ik geen last van de rommel toen. Maar daar zelf geen vis en was Jan de gelukkige vannacht en zijn we gestopt tegen 00:30 de spullen toen opgeruimd en naar huis gereden en lag ik tegen 2:30 op me bed. Dus toch samen gevist en gelachen met mekaar en ook al vang ik geen vis. Want daar ga je ook voor weg en de hele avond met me zwembroek aan gestaan het was niet koud en ook het water niet.

Jan de strandvisser en Nico de Zeehondentemmer.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

1 reacties

  1. Peter(Fishguppy) > augustus 16, 2013

    Antwoord

    Nico, je hebt jezelf er weer mooi laten afvissen, door Jan!
    Volgende keer vang jij ze!

    Groetjes peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *