Home Bootvis verslagen Stekhopping 2 Oosterschelde

Stekhopping 2 Oosterschelde

Advertenties


Vandaag stralend weer voorspeld, wat mij dan weer de gelegenheid bied om met mijn eigen boot te gaan vissen en om goed 9 uur vaar ik weg uit de haven, met kweekzagers en leeglopers als aas.Ik vertrek gelijk richting de laatste stek van afgelopen keer en ik zit nog net in het afgaande getij, maar het valt al gelijk stil en met het komen van het getij, gaat de boot weer telkens 180 graden liggen tollen, wat niet prettig vist, de andere 2 boten die er liggen hebben er ook erg last van en de vangst is totaal niets en als ik hier wil stoppen vang ik nog gauw een steenbolkje.

Stekhopping 2 Oosterschelde

Weg wezen hier, waarschijnlijk was de vorige keer een toevals treffer, of niet!Weer naar een nieuwe stek, op jacht naar mijn eerste maatse schol van het jaar.Ik anker op een 15 meter water, met rechts iets dieper en links iets ondieper.

Stekhopping 2 Oosterschelde

Ik heb al gelijk op 2 hengels beet en het brengt 2 keer een ondermaatse schol.

Stekhopping 2 Oosterschelde

Stekhopping 2 Oosterschelde

Scholletjes, dus ik ben positief, zou het gaan lukken, een maatse?

Mijn linker hengel heeft na het terug inwerpen aan de ondiepe kant al weer erg snel beet, maar ik laat hem een tijdje liggen en na 10 minuten, draait hij eigenlijk best zwaar binnen en het is een leuk resultaat, een triplet.

Stekhopping 2 Oosterschelde

Een prachtige bot en 2 ondermaatse scholletjes.

Stekhopping 2 Oosterschelde

De andere hengel die recht achter de boot ligt, brengt een doubletje.

Stekhopping 2 Oosterschelde

Dat is meteen het begin van het einde, er komt stroming in en erg veel vuil en het enige wat ik vang is ondermaatse wijting en mini schol en schar, dus ik denk ik ga wat ondieper en ga een 100 meter richting de plaat en anker op een kleine 10 meter.

Stekhopping 2 Oosterschelde

Ook hier heb ik gelijk beet en vang weer een maatse bot.

Stekhopping 2 Oosterschelde

Dit is dan ook het enige van betekenis op deze stek, ook hier komt de ondermaatse wijting opzetten en op een gegeven moment, weet ik haast de hengels niet meer binnen te krijgen, zonder te takelen, van het groen!Ook hier verblijf ik maar erg kort en omdat het al 13.30u is, besluit ik nog een stek te proberen en deze maal anker ik in de rode tonnenlijn op een meter of 12 en als ik inwerp, gaat mijn lijn met 170 gram lood gelijk naar achteren en na 10 minuten zit al het aas er nog mooi aan en blijkt dat de lijn gewoon niet aan de grond komt, dus ik ga over op 300 gram Oostende ankerlood en vang dan al snel een bot.

Stekhopping 2 Oosterschelde

Met een gierende stroming toch vis, als je op de goede manier vist.

Ik besluit mijn hengels nog een keer in te werpen en dan te stoppen.Ik heb al erg snel beet en de eerste brengt een leuke schar.

Stekhopping 2 Oosterschelde

De andere hengel brengt een schar van het zelfde formaat, maar ik vergeet eigenlijk een foto te maken.

Dit zijn weer een paar leuke nieuwe stekken, om te onthouden, nu heb ik eigenlijk elk moment van het getij een leuke stek, waar in de slechte tijd toch een visje te vangen is.Morgen ga ik verder met de jacht op een maatse schol, misschien weer op een nieuwe stek en ditmaal de helikopter nog eens gebruiken.Op zulke ondiepe stekken vind ik het niet zo erg om te verkassen, dit kost niet zoveel energie om het anker binnen te halen.

Ben benieuwd wat Luc, mijn achterbuurman heeft gevangen, hij heeft er een lange dag van gemaakt.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

2 reacties

 1. willem(gaatvissen) > september 22, 2010

  Antwoord

  Hoi Peter(fishguppy),

  14 oktober op de Grevelingen hoop ik er ook 1 te vangen. Succes morgen, je hebt in iedergeval een paar mooie dagen wat weer betreft, van het weekend schijnt het weer een stuk minder te worden.

  Vis greetz,

  Willem

 2. Luc > september 23, 2010

  Antwoord

  Hallo Peter,

  Woensdad idd lange dag op het water, net geen 12 uur. Een 10-tal stekken gedaan tussen wissenkerke en Stavenisse maar overal hetzelfde. Hopen steenbolk, wijtingen,scharretjes,botjes,scholetjes een puitaaltje en een gulletje van 30 cm.Praktisch elke draai vis. Buiten 1 bot alles ondermaats wat een viseter een hongerig gevoel geeft 🙂 Vorige week zondag met bewolkt/regenachtig weer heb ik op de plaats waar jij je haaitjes ving 6 maatse plate (schar,schol en bot) en een zeebaarsje van 38 cm gevangen. Ik heb je verslag aan de waterweg gelezen, 11 maatse tongen. Goed bezig, proficiat.
  Groeten,
  Luc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *