Home Gastvissers Beerkanaal

Beerkanaal

Advertenties


Hoi Peter ,

Gisteravond (12-01) samen met Henk gaan vissen op de plek van de Scharrejager in het Beerkanaal met als aas zeepieren (de we ter plekke kochten van een paar aardige gasten) en met gezouten pieren volgens het gestolen recept van de Scharrejager.

Beerkanaal

De verwachtingen lagen hoog na de goede berichten.Helaas mocht het niet zo zijn , hoewel we regelmatig aanbeten hadden pakten we op twee hengels slechts een vijftal wijtingen, een meun, twee steen bolkjes en twee forse krabben, ook de andere vissers (zes man)vingen weinig tot niks.

Beerkanaal Beerkanaal

Het hoogtepunt van de avond was het binnenhalen van een zwaan door Stefan uit Spijkkenisse die gelukkig onbeschadigd bevrijd kon worden, aan het eind van de avond kreeg ik van Stefan nog een portie zagers dus wie weet probeer ik het hiermee van de week nog eens op een andere lokatie.

Beerkanaal

In ieder geval niet in Katwijk aan zee, hier vingen we vorige week enkel botten.Met de gezouten pieren vissen is goed bevallen ze zijn vreselijk stevig en fungeren als perfekte aasstopper waardoor je aas veel beter dan normaal blijft zitten, als ze eenmaal in het water komen zwellen ze weer op en zie je geen verschil met een verse pier.

Beerkanaal Beerkanaal

Volgende keer hopelijk een rekordvis,

allemaal de groeten, Maup en Henk.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

11 reacties

 1. peter(fishguppy) > januari 13, 2010

  Antwoord

  Hoi Maup en Henk, jammer van het tegenvallend resultaat, maar in ieder geval weer lekker gevist.

  Die recordvis is jullie van harte gegund.

  Groetjes Peter

 2. arno > januari 13, 2010

  Antwoord

  hoi Henk en Maup, dat het slecht was wis ik al had er vorige week niks. ach ja je bent weer een avond weggeweest.

  succes bij de volgende sessie

  groeten arno jacobs

 3. willemgaatvissen > januari 13, 2010

  Antwoord

  Hoi Maup & Henk,

  In iedergeval wat gevangen. Tja, en er is natuurlijk maar 1 scharrejager. Ik ken die “gozer” helemaal geobsedeerd door scharren, heb nog geprobeerd om z’n geheime tactieken te ontrafelen maar ben er nog niet helemaal achter.Het is werkelijk waar een echte “Scharrefluisteraar”, die hele kleintjes gooit ie terug maar niet voordat ie wat tegen dat beestje gefluisterd heeft, en vangen dat ie daarna doet!

  Vis greetz,

  Willem

  p.s. Succes bij jullie volgende sessie!

 4. Scharrejager > januari 14, 2010

  Antwoord

  ….ik vrees dat ik het toch een keertje voor moet komen doen…..

 5. willemgaatvissen > januari 14, 2010

  Antwoord

  Hey Scharrejager(fluisteraar),

  Be my guest!

  Vis greetz,

  Willem

 6. scharrejager > januari 14, 2010

  Antwoord

  hey willem,

  eerst een week hoogte stage in frankrijk en daarna knallen op de SBCC2010….de week erop de 1e eurovissers wedstrijd…..dus effe andere pioriteiten. Doe je mee met de sbcc of niet….??

 7. Willemgaatvissen > januari 14, 2010

  Antwoord

  Hey Scharrejager,

  Tuurlijk doe ik mee, alleen het Calland geniet niet m’n voorkeur. Krijg steeds meer het idee dat je daar alleen kan scoren als je ver kan werpen. En dan moeten het nog maatse vissen zijn ook! Maar goed ik zie het weer als een leuke oefening, het is toch een watertje wat steeds bij wedstrijden terug komt.

  Vis greetz,

  Willem

 8. John van de Ven > januari 15, 2010

  Antwoord

  Mooi artikel met leuke foto’s. Ik hoor regelmatig van gezouten pieren.Kan iemand me daar meer van vertellen?Lijkt me ook goede manier om overgebleven pieren nog een tijdje goed te houden Ik hoor graag van jullie.

  Groeten John (karpervisser met timeout ivm winterslaap karper)

 9. arno > januari 15, 2010

  Antwoord

  he Opa,

  Ga je het toch weer proberen. hier heb je het receptje
  De zeepieren worden gelijkmatig uitgespreid over een dikke krant. Je moet echt een flinke laag kranten gebruiken. Over de zeepieren wordt een laagje keukenzout gestrooid. Niet te zuinig zijn, de pieren moeten goed gezouten worden.

  Laat alles een 2 tot 3 uurtjes intrekken. Het overtollige vocht zal in de krant trekken. De pieren worden iets kleiner en een stuk taaier. Ze verspreiden ook een bepaalde, vooral voor schar aantrekkelijke, geur.

  Doe de pieren in een plastic zak en doe er nog een beetje schoon zout bij. De zak wordt goed dichtgebonden en op een koele plaats weggelegd. Dit blijft maanden goed. Op deze manier heb je altijd aas bij de hand. Vooral in de winter is dat erg prettig. Want we gaan natuurlijk liever vissen dan pieren steken op een koude winterdag. We hoeven overgebleven zeepieren vanaf nu nooit meer weg te gooien. Prachtig toch?

  succes morgen en ik zie het verslag wel
  groeten arno

 10. Maup > januari 15, 2010

  Antwoord

  Hoi John,

  Ik had er nooit van gehoord tot “Willem de Scharrejager”er een receptje van geschreven had.Ik heb het toen op mijn manier gedaan.Als Willem en Peter (Fishguppy) het goed en leuk vinden kan ik er een volgende keer wel foto”s van maken en een soort van “minireportage”van maken en die insturen.
  Mijn manier is: papier uitrollen bestrooien met een flinke laag zout,pieren netjes op lijn naast elkaar leggen,geheel onder zout strooien,na 4 uur ritueel herhalen en weer aantal uren laten liggen, dan een bakje (bv ijsbak hertog Jan)papier/zout/pieren/zout/papier enz.tot bak vol is.Scharrejager legt ze volgens mij onder zout in zijn schuur.

  Groetjes Maup.

 11. John van de Ven > januari 15, 2010

  Antwoord

  Hallo Arno en Maup, bedankt voor jullie snelle reactie, ga morgen als ik pieren overhoud(hoop van niet, want dan hebben ze gebeten als gekken)met dit recept aan de slag.

  Gegroet Opa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *