Home Gastvissers Oosterschelde

Oosterschelde

Advertenties


Hey Sportvissers,

Vrijdagavond stond eigenlijk de verkenning van een nieuwe stek met Mick en Hans op het programma, aangezien de wind toch meer uit het westen kwam dan uit het voorspelde noorden besloten we, op aanraden van Hans, toch maar weer een van onze vertrouwde stekken aan te doen.

Rond 19.30u. pikte Mick me op, eenmaal op de stek aangekomen was de wind een pak feller dan dat ik me had voorgesteld. Zoals Hans echter zei, we komen om te vissen en in een pak waarmee je een nachtelijk winters strand kan weerstaan,… best triest dat je in de tweede helft van juni nog steeds over een winter outfit praat als je uit vissen gaat.

Enfin, het vissen zelf, dat werd flink bemoeilijkt door grote plakken wier die in de stroming voorbij kwamen drijven, voeg daarbij nog de erg strakke wind en je komt uit op een avond vol ergernis. De vangst bleef de eerste uren uit en ook dat zorgt er voor dat de visserijvreugde beperkt blijft tot het ” aan’t water zijn”. Plots riep Mick, ik zie ze hier jagen kort onder de kant, een flinke baars die enkele malen uit het water kwam op slechts enkele meters uit de kant.

Even snel als een baars jaagt lagen onze dobbers daar waar Mick de actie had gezien. Geen tel later stond Hans met een kromme hengel maar helaas wist deze knappe baars zich, na enkele malen door de slip te zijn gegaan, te bevrijden. De volgende aanbeet was er weer eentje voor Hans,… een geep, eigenlijk niet te geloven op een klomp aas aan een 2/0.

Oosterschelde

We weten uit ervaring dat de periode dat baars echt jaagt vaak erg kort is zo ” vroeg ” op het jaar en visten dan ook de ziel uit ons lijf, hoe snel en gericht Mick ook stond te vissen hij slaagde er niet in om een vis tot aanbijten te verleiden.

Bij mij ging het lichtje van mijn dobber tweemaal onder, de eerste keer miste ik hem bij het zetten van de haak, de tweede keer was het raak. Het was een schitterende aanbeet op slechts een metertje uit de kant,… Een fractie ging de dobber een stukje tegen de stroom in om vervolgens als een pijl in de richting van de stroming onder water weg te schieten.

Oosterschelde

Als er haast geen lijn uitstaat tussen de hengeltop en de dobber krijg je de vis zonder compromis op je hengel, wat de geweldige kracht en snelheid van een baars volledig tot zijn recht doet komen. Een zalig moment wat je de botte weersomstandigheden helemaal doet vergeten.

Mvg,

Jack Peelman Pro Staff St.Croix Hengelport Van der Poel Yerseke

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

1 reacties

  1. willem(gaatvissen) > juni 22, 2010

    Antwoord

    Tjonge, dat is een beste!

    Vis greetz,

    Willem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *