Home Gastvissers Nico, wedstrijd H.S.V. de Kruisweel, Westkapelle

Nico, wedstrijd H.S.V. de Kruisweel, Westkapelle

Advertenties

Hey Peter en Visvrienden. Hier is weer een verslagje van de wedstrijd bij Westkapelle   (baaiweg)  georganiseerd  door H.S.V. de kruisweel. Er  waren nu 11 man aanwezig en na geloot te hebben  in welke vak wij

moesten gaan staan werd dat vak 5. De toeter ging tegen 8:30 en gevist tot 12:30 en gingen toen daarna de onderlijnen richting het zilte nat toe. Er stonden al in verschillende vakken al visser dus waren we op tijd

en lekker dan met ze twee in een vak dus plek genoeg. Wel was het vuil aanwezig en dan ziet de vis het aas niet dat wil zeggen een stuk minder om wat naar boven te gaan halen.

Wij hebben gevist eerst nog met twee uur afgaand water en daarna met twee uur opkomend. Moet wel zeggen dat het toch enorm was  tegen gevallen maar wat wil je als je in Juni vist maar Ja je ben er lekker er op uit. En met goed weer er bij en dus maar niet klagen he beter dan thuis zitten. Jan ving zijn eerste vis met de derde uur opkomend en dat was een botje van 18 cm en was van de nul af en dacht ik en nu Ik nog he. Wel dat gebeurde 10 min later toen Ik ophaalde om opnieuw aas aan te doen en bleek er ook een botje aan te zitten van 20 cm dus ook van de nul af.

Bijna toen de toeter ging om te gaan stoppen haalde Jan nog een Zeebaars er uit van 32cm.

Maar niet genoeg om hoog alvast in het classement te eindigen  voor de eerste wedstrijd omdat Ik zag dat er naast me eentje een harder had van 61 cm en twee platvisjes. En vooraan had er ook een zeebaars van 51 cm en weet ik pas hoeveel er door de 1 man totaal vis is gevangen. En dus wordt het een tijdje afwachten op de tweede wedstrijd en die dan pas op 26 September die daar wordt gevist dan. Dus ben benieuwd hoe de uitslag is die dan op de site van de Kruisweel kom maar  en hebben lekker plezier gehad onder mekaar en dat is ook al heel veel waard. En de pieren van Dixhoorn zagen er al gewoonlijk uitstekend er uit en daar heeft het niet aan gelegen. En nog ook mooi nog je daar nog niet parkeergeld hoefde te betalen bij de Baaiweg  Westkapelle maar hoe lang nog dat zien we dan nog wel weer. Met naar huis terug rijden stonden overal langs de dijk veel vissers zo op de platvis en Geep. Hopelijk de volgende keer meer vis na de kant en dan met ook meer foto’s er bij van ons en de vis er op.

Groetjes Nico.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

11 reacties

 1. Fishguppy > juni 28, 2021

  Antwoord

  Hey Nico, er zit in ieder geval vooruit gang in bij jou en je moet maar zo denken, het is bijna juli en dan overdag gaan vissen aan het strand, is niet het meest ideale getij.
  Beter voor de volgende maal!
  Groetjes Peter

 2. Eldert > juni 28, 2021

  Antwoord

  Hey Nico
  Leuk man om weer een verslagje van een wedstrijd te lezen. De vangsten zijn niet geweldig overdag maar je hebt er toch nog vis uit gekregen. Als ik jou was zou ik aan de wedstrijdleider vragen om eens savonds een wedstrijd te organiseren. Zeker in september heb je dan veel meer kans op vis. En als er wat meer vis gevangen wordt komen er misschien wat meer deelnemers ook. Dat zie ik bij wsv Reimerswaal ook altijd. De avondwedstrijden zijn altijd stukken beter zowel wat vangst als ook met deelnemers. Ik zou het eens i de groep gooien als ik jou was. Beter voor de club ook. Succes
  Groeten Eldert

 3. Gino > juni 28, 2021

  Antwoord

  Hoi Nico,

  al was de vangst niet toppie zoals overal tegenwoordig zou ik dan maar zeggen toch weer lekker op het strand gestaan met de hengels en onder vrienden meer moet een mens toch niet hebben .
  Misschien toch eens de wijze raad opvolgen van de 2 toppers die eerder reageerde hier boven misschien ?!
  Succes nog verder .

  grtjs Gino

 4. ies > juni 28, 2021

  Antwoord

  Hallo Nico,
  Wederom heb je er weer een mooi verslag van gemaakt, met de bijbehorende foto’s. .Prima visweer en met 2 man in een vak heb je lekker alle ruimte. Jammer dat de visvangst tegen viel, want bij een wedstrijd wil je toch altijd een centimeter of onsje meer hebben als je tegenstanders. Voor de volgende sessie wens ik je dan ook een paar meter meer vis dan de rest van je kompanen.
  Groetjes Ies

 5. Jack Jozen > juni 28, 2021

  Antwoord

  Hoi Nico
  Je bent er toch weer een keertje op pad geweest lekker wat uit waaien en toch niet helemaal voor niks maar die Jan moet altijd iets meer of de duvel er mee speult . En nu op naar de volgende sessie samen met Jan en zorg dat hij de volgende keer de pan in moet veul groetjes Jack.

 6. Hugo > juni 28, 2021

  Antwoord

  Hey Nico,

  Toch een leuke dag beleeft man daar doen we het toch voor. Het is altijd leuker met een pannetje vis maar dat komt wel goed hoor. Avond sessies zijn zeker beter maar in club verband denkt men niet alleen hè!
  Succes bij je volgende trip.

  Groetjes Hugo

 7. jeff > juni 28, 2021

  Antwoord

  he nico,

  toch niet helemaal met een vieze 0 op de kaart!
  maar als je toch voor de centimeters staat, waarom niet gericht op de kleine botjes onder de kant?
  zo stonden we laatst aan zoutelande met wedstrijdvissers van Yuki en heeft Bredt er nog redelijk wat botjes onder de kant vandaan kunnen pakken ( geen kritiek he! maar die krengen liggen er zomer en winter wel.)

  succes voor de volgende! hopelijk dan wat meer en groter formaat.

  jeff

 8. Henry > juni 28, 2021

  Antwoord

  Beste Nico,
  Ondanks de schrale vangst toch weer een leuk verslag geschreven van jullie visserij in Westkapelle.
  Ik persoonlijk ben niet van het wedstrijdvissen omdat dit sowieso de nodige verplichtingen met zich mee brengt maar….ieder z’n meug. Hopelijk kunnen jullie bij de volgende wat meer kromme hengels zien en dan bedoel ik natuurlijk niet van het vuil dat op de lijnen zit maar van een mooi partijtje vis. Jullie hebben in ieder geval de zilte lucht weer opgesnoven en de nodige lol gehad en daar gaat het tenslotte allemaal om.
  Veel plezier en een goede vangst bij je volgende sessie.

  Groetjes, Henry

 9. Eldert > juni 28, 2021

  Antwoord

  Hey Nico
  Wat je natuurlijk ook kan proberen is om zeker op het strand eens van onderlijn te wisselen. Op de foto’s zie ik alleen maar met afhouders. Probeer ook eens met dwarrellijnen. Zeker op het strand geef ik daar veel meer de voorkeur aan. Is maar een tip he,
  Groet Eldert

 10. Nico > juni 28, 2021

  Antwoord

  Hallo Peter en Visvrienden. Bedankt allemaal weer van jullie Hart verwarmde reactie op me visverslag. Ja de vis vereniging vist altijd met twee uurtjes afgaand en opkomend water. Ja Ik zag de buurman met twee dwarrellijnen vissen .En daar toch nog goed mee gevangen te hebben dus thuis maar een paar na maken. Voor de volgende keer bij de wedstrijd dan. Maar dat is pas op 26 September dus tijd genoeg er voor om die dan uit te gaan proberen.

  Groetjes De Zeehondentemmer.

 11. Stefan Groenheide > juni 28, 2021

  Antwoord

  Hoi Nico, fijn met je broer er op uit geweest, is toch altijd leuk en een stukje spanning omdat het een wedstrijd is, is toch ook eens leuk voor de afwisseling. Jammer dat het geluk niet aan jullie zijde was, maar wie weet de volgende keer.
  Groeten, Stefan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *