Home Belangrijke mededelingen Beperkingen sportvissers, tussen West kapelle en Vlissingen

Beperkingen sportvissers, tussen West kapelle en Vlissingen

Advertenties

Miljoenen kilo’s extra zand op strand Walcheren

MIDDELBURG

Rijkswaterstaat start rond 18 april met de werkzaamheden voor het ophogen van een groot deel van het strand tussen Westkapelle en Vlissingen. Baggerschepen brengen dan tot eind juni in totaal zo’n 1,35 miljoen m3 zand aan. Hierdoor moet Walcheren beschermd blijven tegen de zee.

Beperkingen sportvissers, tussen West kapelle en Vlissingen

650.000

Vanaf half april brengen baggerschepen 650.000 kubieke meter zand aan op het strand tussen hotel Arion aan de boulevard van Vlissingen en paviljoen De Boomerang bij Dishoek. Daarna wordt 700.000 kubieke meter zand aangebracht tussen Westkapelle bij opgang Troaljewerk en Zoutelande bij opgang Bramendal. De voorbereiding en de aanvoer van het benodigde materieel vindt vanaf volgende week plaats. Voor de zomer is het werk afgerond.

Drijfzand

Tijdens de werkzaamheden kunnen bezoekers het strand op en in zee recreëren. Alleen op plaatsen waar aan het strand gewerkt wordt, is het strand tijdelijk niet toegankelijk. Dit gebied is afgezet vanwege gevaar voor drijfzand en rondrijdende bulldozers. Om te voorkomen dat honden op het werkterrein komen, wordt hondenbezitters verzocht de dieren in de buurt van het werkgebied aangelijnd te houden.

Afstand

Watersporters moeten een veilige afstand houden tot het baggerschip en de aanvoerbuizen. Daar waar gewerkt wordt, is het ook niet toegestaan om langs de waterlijn het werkgebied te passeren, zowel op zee als op het strand. De werkzaamheden gaan dag en nacht, zeven dagen per week door.

Beschermd

Samen met de waterschappen onderhoudt Rijkswaterstaat de Nederlandse kust. Door het opspuiten van zand op en vlak voor de kust probeert Rijkswaterstaat de kustlijn zo op zijn plaats ter houden.

Met dank aan Huib Heiboer

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > maart 31, 2016

  Antwoord

  Dank je Huib, voor deze info!
  De meeste onder ons zullen toch wel een stekje kunnen vinden, denk ik en gelukkig is het niet constant in zijn geheel af gesloten!

  Groetjes Peter

 2. Mark > maart 31, 2016

  Antwoord

  Dat scheelt weer een teleurstelling… Bedankt!

 3. Arno jacobs > maart 31, 2016

  Antwoord

  Word weer slecht seizoen vanaf de kant dan. Was aantal jaar terug ook. Geen tot zeer weinig tong

 4. Peter(Fishguppy) > maart 31, 2016

  Antwoord

  Hey Arno, hoeft niet per definitie zo te zijn, kijk bij Domburg hoeveel tong er het laatste seizoen gevangen is en voor de banjaard ook weer volop en daar hebben ze ook opgespoten. Vis houd van verse omgewoelde grond, waardoor er veel voedsel vrij komt en meestal spuiten ze alleen het ondiepe op en kun je rond laagwater wel het diepe bereiken. Laten we er gewoon het beste van hopen!

  Groetjes Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.