Home Gastvissers Bert op de Oosterschelde

Bert op de Oosterschelde

Advertenties


Na een tijdje nog eens een kort verslagje van mijn kant.

Afgelopen 2 dagen gaan vissen. Gekozen voor diverse platvisstekken die het in het verleden erg goed deden in het voorjaar. Vol goede moed met als aas de nodige pieren de haven uit richting eerste stek. Verschillende stekken tussen Kats en Wemeldinge bezocht en gevangen ! Tussen de vele kleine botjes, scharretjes toch een hele klus mooie maatse vissen weten te vangen.

Bert op de Oosterschelde

Gevist tussen de 20 en 26 meter. Zowel met opkomend als met afgaand tij aardig gevangen. Vaak zelfs elke draai weer vis. Vrijdag ving ik als ik het goed voor heb een erg mooie zeedonderpad van 27 cm. Ik zag dat het NR op 31,5 cm staat dus ben ik erg blij met deze vangst! Na de nodige foto’s het visje weer terug laten zwemmen.

Bert op de Oosterschelde Bert op de Oosterschelde

Bert op de Oosterschelde

Een echte ouderwetse Knorhaan

Altijd leuk om eens een aparte bijvangst te hebben ! Deze vissen kunnen een dag nog mooier maken dan hij al is. Al bij al geloof ik een 50-tal maatse vissen gevangen en een hele hoop terug laten zwemmen om te groeien. Volgende keer maak ik meer foto’s maar ik was druk bezig met draaien en vangen. De eerste hengel lag nog niet in en de andere stond al te klapperen! Leuk dat wel maar laat de baars maar snel komen want al die platvis ;-)……… Snel maar weer eens een sessie inplannen, misschien zelfs een tripje naar de Meerkerk waar de vangsten nu ook helemaal los blijken te gaan.

Groetjes Bert en Vang ze !

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

2 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > april 16, 2011

  Antwoord

  Hoi Bert,
  bedankt voor je bericht!
  Da’s nog eens een ouderwetse knorhaan, vroeger ving je die massaal en erg groot ook, maar nu zijn ze zeldzamer, maar lijken net als de bot, weer een beetje terug te komen.

  Als je eens naar De Meerkerk wil gaan, laat het maar weten, dan gaan we met 2 bootjes, ik wil het al zo lang, maar zit te wachten tot er iemand meegaat met zijn boot vanaf de Oosterschelde.

  Groetjes peter

 2. Bert Van Dyck > april 16, 2011

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Ja ik ving die beestjes wel eens vaker maar altijd zeer klein, was dus best blij met deze!

  De Meerkerk staat ook al langer op mijn verlanglijstje. Ik laat het je zeker weten !

  Groetjes Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *