Home Gastvissers Niels en Rene, vissen aan de Botlek

Niels en Rene, vissen aan de Botlek

Advertenties

Mini tongen en snoekbaars!!

Afgelopen dinsdagavond rond half 7 vertrokken richting de beoogde stek aan de Botlek. Een uurtje later aangekomen op de stek bleken er al meerdere vissers aanwezig te zijn. Bij navraag bleek er bar weinig vis gevangen te zijn tot het hoge water 20.30 uur. Toch maar een plekje gezocht en onze hengels opgetuigd.

Niels en René, vissen aan de Botlek

Tot het donker weinig activiteit op onze hengeltoppen waar te nemen. Een klein ondermaats botje en een doublet ondermaatse tong was het enige wat bovenkwam. Nadat het donker werd en het water al goed afging begon de beet er in te komen. Helaas waren het allemaal ondermaatse tongetjes die rechtstreeks terug konden. Ik denk dat ik er wel 15 heb gevangen. Helaas maar 1 maatse kunnen vangen van 25 cm. Dat was niet waar we voor gekomen waren. Gelukkig maakte de vangst van 2 snoekbaarzen veel goed. Een van 50 en 55 cm.

Niels en René, vissen aan de Botlek Niels en René, vissen aan de Botlek

Daarnaast nog 2 dikke palingen en wat bot(jes) die weer terug mochten. Rond 02.30 was het laag en hebben we onze spullen en afval bijeen gepakt en zijn we terug gereden naar Brabant. Al met al een lekkere avond gehad, ook het weer was heerlijk. Heel de nacht in een t-shirt gestaan. Had gehoopt op meer tong maar wat de reden is van al die kleintjes ik durf het niet te zeggen. Hopelijk komen de grote de volgende keer weer.

Groetjes Niels en Rene

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. jack Jozen > juli 28, 2019

  Antwoord

  Hoi Niels en Rene
  Ondanks de mindere maat vis hebben jullie volgens het verslag toch een mooie visavond gehad en de foto,s zijn goed gelukt. Maar met de snoekbaars er bij hebben jullie toch nog en panneke vis,de volgende keer beter he de aanhouder wint. Misschien treffen we elkaar nog wel eens als mijn vismaatje Henry weer hersteld is gaan wij ook vanuit Brabant die richting op veul groetjes Jack.

 2. hugo > juli 28, 2019

  Antwoord

  Hallo Niels en René,

  Toch een leuke avond visserij gehad,ja na wat ik de laatste tijd lees wordt er inderdaad veel kleine tong gevangen op de waterweg.Maar jullie hebben toch nog 2 mooie snoekbaarzen weten te vangen wat toch ook niet slecht is hoor mannen.Veel succes bij jullie volgende vistrip.

  Groetjes Hugo

 3. Rob > juli 28, 2019

  Antwoord

  Hey Niels en René,
  Het lijkt wel of de tong niet wil groeien.Ik heb vorige week vanaf de boot bij de Banjaard gevist en ook maar 1 maatse tong gevangen plus een paar van 20-24 cm,allemaal net onder de maat.
  Maar ja,jullie zijn toch een avondje weggeweest en met een lekker weertje gevist.Houd de moed erin.
  Groetjes,Rob

 4. Henry > juli 29, 2019

  Antwoord

  Hoi Niels en Rene,

  Een leuk verslagje van jullie visavondje aan de Botlek. Jammer dat de gevanngen vis veelal ondermaats was maar jullie hebben toch veel aanbeten kunnen verzilveren, het blijft vissen en de grootte is voor een sportvisser eigenlijk niet zo van belang. Met 2 mooie snoekbaarzen voor het thuisfront en daarbij ook nog prachtig weer kunnen jullie terugzien op ’n geslaagd visavondje toch….

  Groetjes, Henry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *