Home Gastvissers De dinsdagploeg

De dinsdagploeg

Advertenties

Met de “Gouden Koets” naar de ZBJ.

De 3e dinsdag in september is voor een beperkt aantal mensen een ware happening. 1e en 2e Kamerleden komen naar Den Haag en de begroting (beleid) voor het komende jaar wordt –plichtsgetrouw- door de Koning voorgelezen. Alles onder het toeziend oog van Koningin Maxima die (meer mag zij niet) zo nu en dan een glimlach laat zien.

Maar omdat Fons, Joe, Dré, Mart, Dirk, Jan, Hans, Cor en ik, ook dit jaar WEER niet waren uitgenodigd, besloten wij te gaan vissen aan de ZBJ (Zuid Banjaard). Wij vertrokken vanmorgen om 07.00 uur en gingen rap door de Roompotsluis naar buiten. Zo’n 3 kwartier varen over een kalme, rustige zee met een snelheid van zo’n 18 knopen. Dan denk je: laten ze daar in Den Haag maar lekker binnen zitten want als straks het zonnetje doorkomt, zitten wij hier veel beter dan die opgedirkte dames voorzien van “vreemde” hoed en de statige heren die stijf staan in het gehuurde pak. Nee, zij zijn niet te benijden onze volksvertegenwoordigers. En natuurlijk hebben ze allemaal de avond er voor, voor de spiegel staan oefenen om een paar leuke oneliners voor de camera te zeggen, als de camera in de buurt komt. Wat een gedoe hè, zo’n traditie. En je hoeft ook geen profeet te zijn, om te beseffen dat alles weer duurder wordt, zoals sigaretten, drank en de auto.

Onze eigen Gouden Koets had een beurt gehad bij Van der Rest Nautic in Kats. Er was een elektrische kookplaat geplaatst en de gouden koets was geknipt en geschoren.

Rond een uur of acht waren wij op de plaats van bestemming en hadden wij nog een uur of drie een afgaand tij. De onderlijnen werden te water gelaten en de acht 2e Kamerbootleden hadden haast: zij wilden vis vangen. Mart was de 1e die beet had. Geheel tegen zijn eigen gewoonte in, haalde hij de vis boven en dat betekende (voor hem) dat hij slecht zou gaan vissen, deze dag. Joe uit Genk (België) kwam als “groentje” aan boord, maar met een ervaren leraar/psycholoog naast je ben je natuurlijk meteen opgenomen in dinsdag- sekte. En Joe nam het goed op. Hij viste beter dan zijn leraar Mart (alias Louwieke van Gaal)

De dinsdagploeg

De dag vloog weer voorbij en was goed voor 6 haaitjes.

De dinsdagploeg

De dinsdagploeg

De dinsdagploeg

Maar er werd ook veel schar gevangen en wat botten.

De dinsdagploeg

De wijting zat ons meer in de weg, dan dat wij er wat aan hadden. Klein grut en als je dacht: “ik heb een goeie” dan bleek na meting de wijting 26 cm te zijn.

Dré viste zelf ook mee en scharrelde zijn maaltje bij elkaar. Ik mocht niet klagen en had 6x achtereen een volle bak: 3 scharren aan de lijn. Maar van de 3 scharren waren er vaak 2 te klein. Ik zou de dag eindigen met 25 scharren en 1 bot. (met één hengel). Er is dus weer een maaltje vis te vangen.

Fons is de laatste tijd goed in vorm. Hij viste Joe met een mooie haai van 78 cm van de eerste plaats.

Een mooie jas van het merk IMAX (Svendsen) wordt later –geborduurd en al- aan Fons uitgereikt. Joe had de prijs van de schipper geloot: 10 onderlijnen van de Mr. Gastel dependance Kamperland, mocht hij in ontvangst nemen. Allemaal bekostigd door de schipper. Maar Dré had nog een verrassing: “out of the blue”. “Heb je lekker gevist met die hengel ”vroeg hij aan Joe. “Ja”, zei Joe. “Dan mag je die hengel mee naar huis nemen.” Een enigszins verbaasde Joe greep maar al te graag deze buitenkans.

Aan het einde van de dag reed ik weer in mijn eigen “Gouden Koets” naar huis. Ik heb hem recentelijk nog een goede beurt laten geven en bij mijn thuiskomst lag er een rekening van iets meer dan € 900,- Ja, de economie moet blijven draaien………………. Of zou ik voor één keer die rekening mogen doorsturen naar de Minister van Financiën onder vermelding van: op poetsen Goeden Koets.

Zouden zij dat daar wel merken? Tussen al die miljoenen. Nee, laat mij maar gewoon mijn eigen rekeningen betalen. Dat gaat nog steeds, ondanks de crises. Carpe Diem=pluk de dag. Stel dus niet uit tot morgen wat Gij heden kunt doen! Want hoe je er morgen “bij staat” weet je nooit. Een dagje bootvissen is niet goedkoop, maar toch raad ik het iedereen aan. Liever iedere week aan boord van een leuke charterboot, dan één keer in een jaar in zo’n koets. Ik zit nog wat na te denken, te mijmeren. Zal ik de Koning niet eens een keertje uitnodigen…………….’k weet het niet, maar ik ga wel vragen aan Sportvisserij Nederland of zij hem een uitnodiging en een VISpas willen sturen.

Weet je wat: ik stel hem op de proef! Ik nodig hem uit voor “Prinsjesdag” in 2015. Weten wij meteen of hij een echte “sportvisser” is. Want kiezen is toch niet moeilijk?

Kamperland, 16 september 2014/Ben Biondina

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *