Home Gastvissers De dinsdagploeg

De dinsdagploeg

Advertenties


Voor de optimist is het glas halfvol, voor de pessimist half leeg.

Hetzelfde glas. Het was al weer enkele weken geleden dat ik een boothengel in mijn handen had gehad. Niet dat ik dat niet wilde, maar het uitvaren met de “Big Marlin” van schipper Dré Vriends, werd belemmerd door veel wind en grote, hoge golven. Dat maakt vissen niet plezierig en aangezien sportvissen een hobby is, neem je –denk ik dan- geen onnodige grote risico’s. Wiek, Toon, Marcel, Dirk, Fons, Jan, Ad, Mart en ikzelf waren de 9 opstappers op deze dinsdag.

De golfslag/deining was nog behoorlijk aanwezig van de dagen er voor en dat maakte, dat wij voor anker gingen voor de kust van Oranjezon. De stroom zat er nog niet erg in, maar zo nu en dan werd er een visje gevangen. Kleine tot redelijke scharren waren in de ochtend ons deel. Wel gek, dat er bijna niet één wijtinkje werd gevangen en ook geen gul of gulletje.

Dirk moest in de vroege morgenuren nog even mediteren, maar kwam ons om 11.00 vergezellen. En gek genoeg: hij ving meteen schar. Had dat te maken met het feit, dat hij de schar uitdraaide aan zijn 30 jaar oude Michel 498?

De dinsdagploeg

De dinsdagploeg De dinsdagploeg

Ik weet het niet, maar een Shimano Stella is aan Dirk niet besteed. Hij vangt er geen scharretje meer door.

Wiek –vergezeld van Toon- was deze dag weer onmisbaar voor de stemming in het team. De ene na de andere mop kwam er vloeiend uit en zorgde voor geschater. Ad was erg in zijn sas met de “zee donderpad” van Toon. Die gaan bij hem in zijn prachtig zout –buiten- aquarium.

De dinsdagploeg

De dinsdagploeg De dinsdagploeg

Tussendoor ving Ad best wel wat scharren, met zeker een 2-tal tripels. Bij buurman Mart ging het een beetje zoals bij mij. ‘s-Morgens vingen wij redelijk, maar ’s-middags wat minder. En niet dat wij geen dingen hebben uitgeprobeerd. Onderlijnen van Mr. Gastel, zelfbouw onderlijnen, schuifsystemen etc. etc.

De zelf gemaakte erwtensoep van Wiek deed iedereen opveren, maar ook allerlei andere lekkernijen vlogen weer voorbij. Leo kon er helaas niet bij zijn en wij wensen hem van harte beterschap.

Er werd verkast richting de kering en de onderlijnen raakten spoedig het water. Opvallend was wel, dat de verzwaarde onderlijnen het goed deden. De visdag was niet goed, maar ook niet slecht. Het is maar hoe je zo’n dag ervaart. Je bent in de natuur ( wij zagen 2 zeehonden) en een dag vissen is in no time voorbij. En dat –niet te vergeten!- terwijl een “normaal” iemand op een dinsdag werkt!

Iedereen had een mooi maaltje vis aan het einde van de dag. Dirk en Ad moesten loten om de prijs voor de langste vis. (32 cm schar) Ad trok aan het langste eind. Maar ja, Dirk was al “uitgeloot” door Toon en kreeg de dagprijs van de schipper. Ad kan op reis met zijn koffer en zijn gevulde onderlijnen map.

En de glazen die de schipper voor ons schonk? Die waren allemaal vol!

Kamperland,

26 november 2013/Ben Biondina

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

9 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > november 27, 2013

  Antwoord

  Hoi Ben, begon me al ongerust te maken, maar jullie vissen nog!

  Groetjes Peter

 2. Werner R. > november 27, 2013

  Antwoord

  Hey Ben,

  Een michel 498!dat is pas nostalgie… ik heb er ook nog eentje in mijn schuur liggen dus als ie reserve-materiaal nodig heeft kan ie mij opbellen!
  Toch geen afkickverschijnselen gehad die paar weken dat je niet hebt kunnen vissen?
  Ik lees inderdaad nog weinig over de gul, zou het weer zo slecht zijn als verleden jaar?
  Ach ja wat maakt het eigenlijk uit he..schar vangen is ook leuk, en vissen is vissen he!

  Groetjes Werner R.

 3. Ben > november 27, 2013

  Antwoord

  Hoi allemaal,

  Ja, het was een beetje stil, maar iedereen is nog in leven!

  De gul is er niet en ik ben redelijk zwaar pessimistisch………..

  De schar is er wel, maar de ene keer keer heb je wat meer schar, dan de andere keer.
  C’est la vie!

  Allemaal goede vangsten gewenst!

  Ben

 4. danny > november 28, 2013

  Antwoord

  De Mitchel 498 is voor mij de Rolls Royce onder de vismolens nog altijd.
  Ik zelf vis er ook nog regelmatig mee,met het normale spoel vanaf de boot en met de witte schietspoel vanaf het strand.
  Die van mij ruim over de dertig jaar oud en nog steeds in topconditie.
  ik heb ook moderne molens maar die halen nog niet de inhaalsnelheid van de gouwe ouwe.
  Succes nog met de vangsten de komende tijd.

  grtz danny

 5. Ben > november 28, 2013

  Antwoord

  Hoi Danny,

  Ja, de molen is zonder meer goed! Wel vrij snel (qua gear-ratio), maar weigeren? Ho, maar. Zelf heb ik mijn mitchels weg gedaan en ben ik overgestapt op van alles en nog wat. Ik heb er wel (durf ik niet te zeggen)veel. De 080 van Shakespeare en de Daiwa 9000, Daiwa 7000 en de Daiwa BG zijn natuurlijk ook van die prima machientjes. Maar ik heb ook een Stella.

  Daarnaast heb ik ook “tig” hengels. Ben bezig e.e.a. op Marktplaats aan de man te brengen.

  Vriendelijke groet,

  Ben

 6. Werner R. > november 28, 2013

  Antwoord

  Ja Ben ik ken dat,je kunt er geen afstand van de doen en op een gegeven moment raakt het vol he…

  Maar inderdaad gelukkig hebben we Marktplaats nog!

 7. zeehondentemmer > november 29, 2013

  Antwoord

  Hoi Ben. Leuke foto”s met vis en toch redelijk gevangen zag ik. Ook Ik heeft hier thuis een molen van Mitchel 498 en deze is ook al 30 jaar oud en niet versleten.

  Gr Nico.

 8. Ben Biondina > november 29, 2013

  Antwoord

  Hoi Nico,

  Inderdaad. Iedereen had best een maaltje vis. En die 498………is één van de beste werkpaarden van de stal. De Crack zie je niet meer zoveel en ook de ru records etc. kom je aan boord bijna niet meer tegen. Toonaangevend zijn volgens mij de Shimano molens en de Daiwa’s. Natuurlijk zijn er nog veel meer merken. De molen is echter maar een hulpmiddel, aasaanbieding heeft veel meer te doen met vis vangen.

  Vriendelijke groet,

  Ben

 9. Alain Tulleneers > december 1, 2013

  Antwoord

  De 498 ik heb ook een gehad, grote inhaalsnelheid, ideaal om de botten aan de afsluitdijk over de basaltblokken te trekken zonder vast blijven hangen. Feitelijk een strandmolen, gebruik ge die na 30 jaar op een charterboot aandacht gegarandeerd, maar gevangt er geen schar weiniger om.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *