Home Gastvissers Bert achter de Baars aan

Bert achter de Baars aan

Advertenties


“Weer achter de baars aan”

Vrijdag na lang twijfelen toch maar besloten om richting Wemeldinge te vertrekken. Er stond weinig tot geen wind en ik kwam rond laag water het water op. De gas er goed in en al snel kwam ik op de “zeebaarsgronden” aan.

Bert achter de Baars aan

Bert achter de Baars aan

Ik merkte gelijk veel activiteit op de fishfinder wat een mens natuurlijk weer moed geeft. Zouden we blanken of zat er een mooie sessie aan te komen ? De pilker ging naar beneden en de vissessie kon van start gaan. Mijn verbazing was groot dat er tijdens de eerste drift al gelijk een maats baarske naar boven kwam.

Bert achter de Baars aan

Leuk begin van een sessie die eigenlijk nog moest starten. Tijdens opkomend tij ging het dan ook goed los. Zakken en hangen, het was kermis beneden. Ze waren wel klein en de meeste zwemmen dan ook weer. Ik haakte ze in de buik, in de rug en in de staart. Dan weet je het wel ! Wel werd er gekozen om de dreg te vervangen door een enkele haak vanwege het groen. Tussen de vele kleintjes heb ik nog een 5 maatse baarzen weten vangen. De vele kleintjes maakten de pret niet minder want op licht materiaal is dit gewoon enorm leuk. Je voelt elke aanbeet tot in het ziel van u lijf en dat doet deugd ! En ze dan hun vrijheid terug geven, met een sprint naar beneden als gevolg , geeft voldoening ! De komende dagen geven ze minder weer maar hopelijk kunnen we volgend weekend nog eens achter de schubben aan ? Deze periode is in mijn ogen toch steeds de beste, de baars gaat zich stilaan klaarmaken voor vertrek en vreet zich als het ware vol voor de trip. Je kan vaak een hele klus vangen op weinig tijd. Mijn excuses voor de weinige foto’s maar ik moet men nieuwe telefoon nog wat gewoon worden en wil hem ook nog wat netjes houden ! De meeste gevangen op een gewoon chroom kleurig pilkertje. Al denk ik dat dit vandaag echt niets uitmaakte.

Groeten en Vang Ze ! Bert

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

5 reacties

 1. Bjorn > september 24, 2012

  Antwoord

  Hoi Bert,

  mooi visverslag en lekker gevangen.

  Groetjes,

  Bjorn

 2. Peter(Fishguppy) > september 24, 2012

  Antwoord

  Hoi Bert,
  erg leuk geschreven en idd jammer dat er niet meer foto’s bijzitten van je vissen, maar dat is aan jou!
  Digitale camera’s zijn er volop in alle soorten en prijzen, want het is idd jammer dat je de gsm hier voor moet gebruiken!

  Groetjes peter

 3. Bert Van Dyck > september 24, 2012

  Antwoord

  @ Peter

  Klopt maar als je diezelfde digitale camera thuis laat liggen 😉 moet je wel genoegen nemen met je telefoon.
  Nu de andere reden is ook dat wanneer je aan het driften bent je graag je pilker zo snel mogelijk terug beneden hebt.

  Ik ga in eerste intstantie vissen voor mezelf ( genieten van omgeving, de sport van het drillen van een baars, het totaal plaatje) en niet om een tot in de puntjes uitgewerkt verslag te maken. Wat natuurlijk voor de lezers leuker is dus zeker geen commentaar aan mensen die wel de tijd maken om alles netjes vast te leggen.
  Ik kan dit alleen maar toejuichen en mijn respect uiten.

  Groeten en Vang Ze !

  Bert

 4. Peter(Fishguppy) > september 24, 2012

  Antwoord

  Je hebt nog gelijk ook Bert!

  Toch netjes gedaan!

  Groetjes peter

 5. Werner > september 24, 2012

  Antwoord

  Hoi Bert,

  Lekker vlak zeetje zie ik wel op de foto, dan zie je elke beet nog beter..
  Sport zul je zeker gehad hebben deze dag!!

  Groeten Werner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *