Home Gastvissers De dinsdagploeg met de Big Marlin

De dinsdagploeg met de Big Marlin

Advertenties


Jan Wijngaard maakte deze visdag extra interessant!

Acht personen hadden zich ingeschreven voor dinsdag 29 april 2014. Een dagtocht met de charterboot “Big Marlin” van schipper Dré Vriends uit Achtmaal. Daaronder allemaal regelmatige terug kerende gasten, waaronder Fred Blommaert van de beste autorijschool in ZW Nederland! (gevestigd te Zierikzee)

Dré informeerde voor de afvaart naar welke plaats wij toe zouden varen om ons geluk te beproeven. De Botkil was het antwoord van de meerderheid, dus werd koers gezet richting Westkapelle. Een rustige zee, een beetje mist, maar voor de rest: prima visweer!

Hoewel Mart altijd roept: “ik ben altijd op tijd”, valt het meer en meer op, dat hij altijd de laatste aan boord is. Ook vanmorgen was dat het geval. En dat kan wel eens wat tijd schelen met het schutten als je door de sluis moet. Er moeten er immers ook van buiten naar binnen…….

Na een uurtje waren wij op de plaats van bestemming. Er werd behoorlijk schar gevangen en al snel had ik 3 vissen (schar) van 30+ in mijn emmer. Maar het was zeker niet: inwerpen en vis ophalen. Mart had het na een poosje wel gezien en ook Cor had nog weinig vis in de emmer. Er werd verkast en een paar mijl “opgeschoven”. Achteraf kijk je altijd “een koe in de kont”, maar wij hadden –denk ik- beter kunnen blijven liggen.

Op de “nieuwe” plaats kwam er wel vis boven, maar van een kleiner formaat, dan op de eerste plaats.

De dinsdagploeg met de Big Marlin

Tussendoor was er weer veel te eten. Fred had heerlijke kippensoep gemaakt en als kippensoepdeskundige kan ik u melden: dit waren jonge kippen met weinig vlieguren. De meesten namen nog een 2e bak soep! Maar waar iedereen niet op had gerekend, waren de aardbeien met slagroom van de schipper.

De dinsdagploeg met de Big Marlin

En natuurlijk kreeg Jan –vanwege zijn vele opmerkingen in het verleden- een beetje meer slagroom. Hij moet er nog van groeien, zullen wij maar denken.

Fred Blommaert had wat moeite met het inwerpen. Zijn lood vloog nogal eens direct naast de boot en jawel, daar stond ik. Op plaats één. Maar alles werd in peace en vree opgelost. Jan Wijngaard viste ook goed deze dag. Het zet vaak ietsje meer aas op de haak, dan de doorsnee visser en dat brengt hem vaak mooie vis. Na een harde beet kon Jan een hele mooie wijting van 35,5 cm landen.

De dinsdagploeg met de Big Marlin

De rest van de aanwezige wijting zorgde voor een catastrofe. Het aas was nog niet op de bodem, of er hingen 3 wijtinkjes aan de onderlijn. Dat het hier visrijk was, begrepen wij wel. Wij hebben gezelschap gehad van 2 zeehonden en ook een koppeltje bruinvissen. De 35,5 cm was op dat moment goed voor de winst in het zgn. “dagklassement”. (de langste vis)

Maar Jan ging stug door en haalde mooie vis naar boven. Op een gegeven moment liet hij het aas gewoon naast de boot zakken en waarschijnlijk is hij terecht gekomen in een “geultje”. Hoe dan ook: er knalde een bot op die na meting 45 cm lang was!

Zo’n grote bot had ik nog nooit eerder gezien. Prachtig!

De dinsdagploeg met de Big Marlin

De vangst van de bot van Jan werd niet meer overtroffen en rond een uur of drie, vonden de meesten het wel welletjes, ook omdat de stroom er helemaal uit lag. Er werd weer “ophalen” geroepen en de thuisreis werd aanvaard. De extra (schipper) prijs was voor Cor. Een onthaaktang ging in de koffer mee naar Veghel. Jan kreeg een kofferset van IMAV en Scierra. (merken van Svendsen) Maar de ECHTE verrassing was voor Dirk. Hij heeft vorig jaar de grootste haai gevangen aan boord van de “Big Marlin”. Dré had een mooie carbon bootstok voor hem gemaakt. Met zijn eigen naam er op. Ter waarde van € 300,00. “Dat doe ik volgend jaar weer” zei Dré, dus een extra stimulans om een grote haai te vangen aan boord van de Cygnus. Als u wilt winnen zit er maar één ding op: boeken!

Iedereen heeft deze dag z’n visje kunnen vangen en ook de schipper was tevreden. En ………………….“tevredenheid” is een bloem, die in weinig tuinen groeit.

Kamperland, 29 april 2014/Ben Biondina

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

5 reacties

 1. Werner > april 30, 2014

  Antwoord

  Hey Ben,

  Mooi verslag weer Ben, toch wel een beetje afkicken als je kort geleden op de Deense visgronden gevist hebt niet dan?

  Maar vissen is vissen en wie de kleine niet eerd is de grote niet weerd he!(met die bot niet meegerekend)

  Of net wat jij zo mooi zegt over die bloem..

  Mooie prijs die boothengel!

  Groetjes Werner.

 2. Biondina > mei 1, 2014

  Antwoord

  Hoi Werner,

  Ja, zo’n knoert heb ik nog nooit met de hengel zien vangen. En inderdaad, maar nog even (heel vervelend -:) ga ik nog een keertje naar Spodsbjerg.

  Vriendelijke groet,

  Ben

 3. zeehondentemmer > mei 1, 2014

  Antwoord

  Hallo Ben. Leuke foto”s die genomen zijn en ook het eten zag er lekker uit.

  Groetjes Nico.

 4. Ben > mei 2, 2014

  Antwoord

  Hoi Nico,
  Ja, dat wij aardbeien met slagroom op zee zouden krijgen…… Dat is natuurlijk wel super! Maar daarnaast ook heerlijk kippensoep van Fred etc. etc.

  Vriendelijke groet,

  Ben

 5. Alain Tulleneers > mei 2, 2014

  Antwoord

  Hoi Ben
  Die slagroom met aardbeien hebben jullie aan ons te danken. We hebben het bier opgedronken, en Dré moest toch wat. Toch een maatse wijting bij jullie en een knoert van een bot. Groetjes Alain

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *