Home Bootvis verslagen Bootvissen Oosterschelde, met Rob(Torsk)Chuman

Bootvissen Oosterschelde, met Rob(Torsk)Chuman

Advertenties

Vandaag 20-4-2019, stond er een al lang geplande visdag op het programma, met de Prinella van de Firma Dixhoorn bootverhuur en zeeaas. Ik had voor zagers en leeglopers gezorgt en Rob Chuman zou mij om 6u ophalen en dat gebeurde stipt en tijdens het ritje naar Yerseke, wat een half uurtje in beslag nam, was de trend al gezet, we hadden elkaar nog nooit ontmoet, maar vanwege onze gezamelijke passie, namelijk Denemarken, voelde ik al gelijk een klik en we hebben vandaag dan ook veel ervaringen uitgewisselt! 

Was gisteren nog gebeld door Laurens Dixhoorn, dat de stuurschijf defect was gegaan van het stuurwiel, dus moesten we met 2 man varen, 1 gas en een sturen, van achteren.

Bij fam. dixhoorn werden we weer hartelijk ontvangen en zoals tegenwoordig gewoon is, met een bak koffie en wat uitleg en een gezellig praatje en daarna snellen we naar de steiger, waar ook ons Nelleke juist arriveert en zeg nu toch eerlijk! Wie wil er nu niet vissen met Nelleke???

Bootvissen Oosterschelde, met Rob(Torsk)Chuman

Dan varen we volgens goede uitleg uit en met het getij mee, zijn we na een half uurtje op dezelfde stek als vorige week en ankeren een paar meter ondieper en tot mijn grote verassing of is het schrik, staat bij ons beide een hengel uitbundig te klapperen en we kijken elkaar aan en de verwachtingen zijn alvast hoog en ik draai gelijk een schar uit van boven de 30cm.

Bootvissen Oosterschelde, met Rob(Torsk)Chuman

Bootvissen Oosterschelde, met Rob(Torsk)Chuman

Rob draaid ook vis binnen, maar een stuk kleiner en die mag retour.

Bootvissen Oosterschelde, met Rob(Torsk)Chuman

O ja, had ik al verteld, dat Rob zijn grote passie, vissen is en ook dat hij nooit vis eet, omdat hij hem niet lust, zelfs nog geen vissticks! Maar daarentegen, eet hij dolgraag schelp en schaaldieren, dus hij hoopt op een kreeft vandaag, of een flinke tros mossels.

Na die 2 visjes hebben we 2 uur om te praten en de lege haken te vullen met aas, alles zonder iets te vangen en tegen de middag, krijgen we weer een beet en ik vang weer een scharretje en Rob een grondeltje.

Bootvissen Oosterschelde, met Rob(Torsk)Chuman

Bootvissen Oosterschelde, met Rob(Torsk)Chuman

Kort daarna vangt Rob na een mooie beet en doublet schar, mooi van formaat, maar bij het uit het water liften, gaat het wat te hard en de bovenste, ook de grootste van de 2, vliegt aan de andere kant van de boot van de haak af, het water in, maar we tellen hem wel!

Bootvissen Oosterschelde, met Rob(Torsk)Chuman

Meteen daarna ben ik weer aan de beurt en zoals je weet, lijken de vissen bij mij, meestal groter dan ze in werkelijkheid zijn.

Bootvissen Oosterschelde, met Rob(Torsk)Chuman

Tegen 15u vangen we weer vis en het lijkt wel, hoe dichter we bij het einde van de dag komen, hoe meer we vangen. Eerst Rob.

Bootvissen Oosterschelde, met Rob(Torsk)Chuman

Daarna ik weer.

Bootvissen Oosterschelde, met Rob(Torsk)Chuman

Dan is het al 16.10u en we azen voor de laatste maal aan en werpen nog 1 keer in en op de valreep, vang ik net als Rob, mijn vijfde vis, een ondermaats botje.

Bootvissen Oosterschelde, met Rob(Torsk)Chuman

Dan ruimen we op en poetsen we alvast de boot en daarna varen we richting de haven. Omdat Rob, geen vis eet, mag ik de 5 mooie scharren mee huiswaarts nemen, waar ik blij mee ben. De andere 5 zijn retour gegaan.

In de haven is het even spannend, met Rob aan de gashendel en ik aan het stuur van achteren, maar gelukkig loodst Nelleke ons mooi naar binnen en na afloop, hebben we nog een gezellig praatje met haar en haar man en ze hebben de foto’s op facebook al gezien en ze vinden het wel leuk, vooral de kusjes van Chris van Peer!

Dan nemen we afscheid, zonder kus trouwens en rijden we weer huiswaarts, na een beregezellige dag, met een nieuwe vriend. Rob kreeg vandaag ook een belletje van de vluchtende visser, dat zijn boot en huis, in orde zijn, in Nyborg, waar hij binnenkort met een maat gaat bootvissen, nou Rob, wij zijn in ieder geval erg benieuwd!

Rob, ik vond het echt leuk met je, zeker voor herhaling vatbaar!

Groetjes Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

5 reacties

 1. Rob Torsk > april 20, 2019

  Antwoord

  Je hebt er een prachtig verslag van gemaakt Peter,niks aan toe te voegen.
  Hoewel:Ik had toch nog een kreeft(je).
  Was wel een heremietkreeftje die in een schelp zat,maar vanwege de omvang (2 cm?) maar weer teruggezet.
  Dit gaan we zeker nog een keer overdoen en wie weet rijden we ooit een keer samen naar ons favoriete vakantieland Denemarken.Bedankt voor de kei gezellige visdag.

 2. Frank > april 20, 2019

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Weer een leuk tripje, al iets meer vis dan vorige maal met een Dixhoorn boot.
  Gelijk een nieuwe vismaat erbij met de denemarken verslaving,mooi.
  Op naar de volgende trip.
  Groetjes Frank

 3. Henry > april 20, 2019

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Wederom een mooi verslag van jullie boottrip.
  En ook ditmaal helaas toch wederom een magere vangst op de Oosterschelde maar bij deze sessie toch weer ’n visvriend bijgekregen waarmee je in Denemarken zeker verschillende maaltjes vis mee naar boven zult takelen.

  Groetjes,Henry

 4. Nico > april 21, 2019

  Antwoord

  Hoi Peter. Leuk voor je dat je er weer een visvriend er bij heeft. En zoals gewoonlijk weer een prachtig verslag met leuke foto’s er bij gezet.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 5. jack > april 21, 2019

  Antwoord

  Hoi Peter

  Je hebt toch weer een mooi dagje vissen gehad . Hebben jullie wel echt tijd gehad om te vissen want er zullen wel veel verhalen over Denemarken verteld zijn,maar al bij al heb je er toch weer een mooi verslag van gemaakt en mooie foto,s maar dat kan ook niet anders met zo,n mooi model er bij als Nelleke. veul groetjes Jack.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *