Home Gastvissers De eerste tongen op de Waterweg, met Mark

De eerste tongen op de Waterweg, met Mark

Advertenties

De eerste keer

Afgelopen donderdag ben ik voor de eerste keer op tong gaan vissen. Nu heb ik een zeven jaar geleden wel wat op de wintervis gevist op de nieuwe waterweg maar na een desastreuze trip met mijn 2 hengels kapot was ik niet meer geweest. Dus nu had ik toch weer strandhengels aangekocht, zoveel mogelijk beginnen napluizen op het net en dan donderdag tijd gevonden om naar de europoort af te zakken, had na wat aandringen bij Peter hier enkel aanwijzingen bekomen want het is niet direct het makkelijkste gebied om er te beginnen vissen, dus bij deze bedankt Peter. Eerst een paar stekken bezocht en bij een interessante stek getwijfeld om uit te pakken maar toch maar op een plek gaan staan waar er al een paar mensen bezig waren met het idee dat het daar wel beter zou zijn omdat er al stonden te vissen… Tussen de 2 in gaan staan, was plek genoeg dus dat leek me het beste, niet dus !

De eerste tongen op de Waterweg, met Mark

Het was bij aankomst hoog water dus de schuine kant leek niet zo ver maar later bij laag water was het wel ver en kreeg ik mijn lijnen niet iedere keer uit het water want vast beneden tussen de keien, dus naar beneden kruipen op de gladde stenen in de donker, niet echt prettig dus rond middernacht ingepakt. Het vissen zelf ging voor mij vrij goed, had er 2 goed boven de maat en een zestal te kleine dus was als beginner zeer tevreden. Ik was van plan om de hele nacht te blijven dus nog is naar de andere plek gaan kijken, daar zaten 2 man te vissen, even gaan kijken en ze hadden 18 maatse tongen waaronder enkele giganten…ze zullen zeker betere vissers zijn maar ik had toch het gevoel dat ik beter daar mijn kans had gegaan, zo zie je maar weer dat het eerste gevoel dikwijls het beste is. Dan maar naar een derde stek gegaan, alles terug uitgepakt, eerste hengel erin en bij het klaarmaken van nummer 2 stond 1 als een gek te trekken, zo snel mogelijk naar de hengel maar niets meer, dit was zeker een grote vis ! Hengels in het water en hier nog enkel mooie vissen gevangen ook nog een paar kleintjes, ook een hele grote eraan maar kon hem niet houden en de lijn brak dan ook maar ja om een sleepboot tegen te houden… Dus het was zeker geslaagd, veel bijgeleerd en zeker voor herhaling vatbaar

Vang ze,

Mark

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

2 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juli 28, 2018

  Antwoord

  Hey Mark, toch al met al, niet slecht, zal steeds beter worden! Momenteel is het een niet al te beste periode ook.

  Groetjes Peter

 2. jack jozen > juli 29, 2018

  Antwoord

  Hoi Mark dan heb je al bij al toch een mooie vis nacht gehad en wie weet de volgende keer nog meer tongen,en zo te zien mooie hengels groetjes jack.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *