Home Strand en kantvisserij Solo vissen op tong, in de Europoort

Solo vissen op tong, in de Europoort

Advertenties

 Beste visvrienden, 

vissen kun je gepland doen of ongepland, in mijn geval, omdat ik al om half 1 wakker was afgelopen nacht, teveel geslapen na de sessie met Sjakie uit Veldhoven. Wat zal ik doen? Eerst ff darten kijken en om half 2 nog niet moe en ik had nog wat kweek zagertjes over, een ons of 3 a 4, dus alles bij elkaar geraapt, koffie en brood in de koffer en om 2 u vertrek ik richting de stek, waar ik om 3 u aankom en tot mijn verassing, niemand aan het vissen, nou ik heb er in ieder geval ontieglijke zin in en de verwachting is erg hoog.

Bij aankomst, zie ik een rode gloed en na inspectie blijkt er een wegwerp Barbeque te staan smeulen, een halve meter van het droge gras af, lekker slim. Vroeger zei eens iemand tegen mij(het loze vissertje), wat je van thuis meebrengt, kun je weer mee naar huis terug nemen en hij had nog gelijk ook, er zijn al zoveel visplekken verboden, laten we het netjes en veilig houden! Ook ligt er nog een krantje, met daarin een half onsje steekzagers, waarmee ik wel blij mee ben.

Met 1 hengel begonnen, om aas te besparen, als het later met afgaand los gaat, het is pas tegen 6u hoog! Gelijk een aanbeetje en de eerste ondermaatse is een feit en er volgt er even later nog een, tot de vloedstroming erin komt, dan is het klaar, zelfs nog geen paling.

Als het licht is, zie ik een andere visser aankomen, die even komt vragen, hoe het gaat, daarna gaat hij zelf ook vissen.

Tussen half 7 en 7 u, volgen er een paar mooie aanbeten en ik vang een doubletje, maats en ondermaats en nog een enkele maats.

Solo vissen op tong, in de Europoort

Solo vissen op tong, in de Europoort

Daarna vang ik nog een ondermaatse en net na 7u heb ik een hele mooie aanbeet en die voelt goed en het is een doublet maatse tong.

Solo vissen op tong, in de Europoort

Inmiddels is het al aardig warm geworden en de trui gaat uit en mijn buurman komt polshoogte nemen en hij vraagt, jij bent toch Peter?

Ja zeg ik en hij geeft mij een groot compliment, dat mijn verslagen altijd zo boeiend zijn en dat hij ze graag leest en ik ben trots van binnen en ook heel blij, dat hij dit gewoon uit! Hij verteld dat hij ook de verslagen van Denemarken zo leuk vind en we geven elkaar een handdruk en maken kennis, hij is genaamd, Kenneth. Hij vist pas 2 jaar en vraagt of ik tips voor hem heb, hij heeft nog geen vis en als hij wel vis vangt, een andere keer, zal hij een verslagje maken, wat altijd leuk is. We gaan verder met vissen en de stroming is totaal weg en telkens vallen de lijnen slap en er volgen weer snoeiharde aanbeten, gevolgd door een blank indraaien, wat altijd is, op deze plaats, een paar uur na hoog. 

Als ik om 9 uur nog niets heb bijgevangen, besluit ik er een eind aan te breiden en ik ruim langzamerhand op.

De zagers, die ik over heb, het zijn er maar een handvol, geef ik aan Kenneth en we hebben nog een erg leuk gesprek en nemen afscheid en we zullen elkaar nog wel een keer ontmoeten hier.

Als ik verder loop naar de auto, kom ik een oude bekende tegen, Erik, een oude visvriend, van het tongvissen met Northseacharters en ook hij was samen gaan vissen op een andere plaats en had ook 7 tongetjes gevangen, net als ik. Leuk je nog eens gezien te hebben Erik!

Ik zit snel in de auto en na wat oponthoud bij de brug van Willemstad ben ik weer snel thuis.

Het blijft vissen en vooral bij tongvissen kan het een wereld van verschil zijn, dag tegenover dag. Wat zou de oorzaak zijn, vragen we ons af? Wie het weet mag het zeggen.

Tot de volgende, 

groetjes Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. Henry > juli 15, 2018

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Toch met het restant zagertjes nog enkele mooie tongen kunnen haken. Het is altijd leuk als je van een medevisser een compliment krijgt voor het vele werk dat je doet om de Fishguppysite voor zoveel mogelijk visvrienden aantrekkelijk te maken.

  Groetjes en tot na m’n vakantie!!!!
  Henry

 2. jack jozen > juli 15, 2018

  Antwoord

  Hoi Peter dat vind ik knap nie stuk te krijgen,die tijd lag ik te volgens ons Tonny te snurken de schade in te halen van de nacht er voor,maar je hebt toch weer leuk gevist,en als je dan ook nog herkent word dat is toch wel een waardering voor al je werk super.Ik denk wel dat de tongen mijn gezicht gemist hebben dat er daarom wat minder actie was Ha Ha ,groetjes Jackie.

 3. J W > juli 15, 2018

  Antwoord

  Hey Peter

  Toch niet slecht gevangen.. ondanks dat je niet kon slapen. Die (het loze vissertje) heeft gelijk. Je vind en ziet steeds meer rotzooi aan de waterkant.Zouden meer vissers moeten doen (alles meenemen terug naar huis). Is dat toevallig Johan? Ook ik vis geregeld aan de waterweg.. en hoor veel mensen positief praten over je site. Ga zo door met deze site. Nu hopen dat je weer kan slapen na zo’n inspanning.

  Gr.
  JW

 4. Nico > juli 16, 2018

  Antwoord

  Hey Peter. Alle eerst weer zoals gewoonlijk een prachtig verslag gemaakt en met mooie foto’s er bij. En nu weer op naar de volgende vis sessie en dat zal wel niet lang duren al je zo veel tongen vang mooi Man.

  Gr Nico

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *